perjantai 19. huhtikuuta 2013

Uu-laa-laa-laa ulap-pa...

...aallot meitä keinuttaa la-la-laa-la-la!

Hei nyt tuli kesä! Tai ainakin täällä ajatellaan kesää ihan täysillä, vaikka vettä tulee vaakasuorassa ja on ihan helkkarin kylmä.

Jos on yhtään fiksu, varaa kesän menot nyt. Huomasin, että Scandicilla saa -40% kesän hotellivarauksista! Vinkkinä vaan tämä, mutta kantsii oikeasti hyödyntää, sillä tämä pätee myös naapurimaan Ruotsin hotelleihin (varaa sinne viim. 21.4.). Minulla ei ole koskaan ikuna elämässsäni vielä huhtikuussa värähtänyt mikään kesäloma-anturi, ja sitten ollaan viikkoa ennen reissua kiroiltu tuskailtu, että ei ole huoneita ainakaan siinä hotellissa, mistä olisimme halunneet tai sitten on, mutta se on joku vähintään Uzbekistanin presidentille soveltuva, ja ei-ihan-meidän-tarpeisiimme-välttämätön-sviitti. 

Tämä ei ole allekirjoittaneelle millään tavoin luontaista toimintaa, mutta arvatkaa kuka on varannut hotellin, ja vielä eilen? KYLLÄ. Juhuuuuuu! MINÄ OLEN (enkä vain itselleni, vaikka kyllä senkin voisin tehdä)! Hotelli on buukattu koko meidän perheelle.

Eikä siinä vielä kaikki. KAHDEKSI YÖKSI! Juhuuuuuu! Ja vielä kerran juhuuuuu! 


Ai, ei tää ole se Kallen ja Silvian linna, vaan meidän hotelli! muok.kuva: täältä


Mutta minne? No minne sitä on aina haaveiltu, että joskus jäädään yöksi? Just det.

T u k h o l m a a n!

Ja ja mensan! Vad fint, måste jag säga! Ja täytyykin ottaa Fröken Sonjan intensivkurs parempaan hallintaan. Här kommer vi NK och Stockholm ja kaikki ihkut paikat (muutkin kuin NK). Mies nimittäin heti eilen varmisti, kun varausvahvistukset tupsahtivat sähköpostiini, että sit se ei ole pelkkää änkoolla tuijottelua. No-ei-tietenkään-oo. Tällä kertaa mä en jätä sitä Therese Sennerholtia sinne. Kanske. Tarinoita viime kesän Tukholma-hulinoinnista muuten täällä.Hii o-hoi! Pallomeri odottaa!  -  muok.kuva: täältä

Millä matkaan? No laivalla - självklart. Lapset huutaa jeeeeeeeee! Äiti huutaa jeeeeeee! Iskä ei huuda mitään. Pitää meitä vähän kajahtaneina, kun ollaan niin fiiliksissä, mutta on se iskäkin, vaikka yrittää selvästikin ta det lugnt. Matkaamme Viking Linella ja tällä kertaa päätimme, että rattaat mahtuu hyvin myös hyttiin. Ikkunasta voimme - tyypilliseen tapaamme - ihailla Tukholman saaristoa. Oj, härligt, en malta odottaa! Jälleen vinkkaus, jos otatte auton mukaan kesälomareissulle, sen saa mukaan ilmaiseksi, mutta matka on varattava ja maksettava 21 pv ennen lähtöä.

Niin ja koska meitsiä pyydetään nykyään mm. lehdistötilaisuuksiin ja muihin kissanristiäisiin (vitsi, vitsi, ei ole mihinkään pyydetty), niin tätä matkaa sponssaamassa ovat olleet yllämainitut tahot: Viking Line ja Scandic. Hipp hipp hurra! Tämä äiti on jätte iloinen, tack så hemskt mycket!

Kiitollisna vastaanotamme kaikki Tukholman måste-gå -vinkit, kuten

- lapsiperheille sopivat ravintolat - ei vain mäkkärit, joissa tarjoilijat käyvät kysymässä saako lapsille tuoda jäätelöä.
- kivat leikkipuistot.
- museot (å, voihan sitä aina ehdottaa..).
- Miehelle hyvät sneakershopit (sillä aikaa kun äiti piipahtaa Mini Rodinin outletissä. Hihi!)

Me vinkkaamme täällä meidän parhaat vinkit, kunhan on matka tehty. Jokos ne on kesälomareissut toisilla buukattu?
 

15 kommenttia:

*Laura* kirjoitti...

Just alkoi vipattaa risteilyjalkaa. :) Johonkinhan se on päästävä, joten miksipä ei vaikka Tukholmaan (ja Mini Rodinin outletiin). Hei, minä olin muuten se silloinen anonyymi, joka matkusti kanssanne samaan aikaan samalla laivalla Tukholmaan viime kesänä. :)

Riikka kirjoitti...

Laura: Ihanko totta! Onpa hauskaa, tai siis ei oikeastaan, kun ei "tunnettu", mutta nytpä olisi, jos sattuisimme samalle reissulle, kun "tunnetaan". :) Laitettas lapset ja Miehet petiin, ja käytäs tsekkaamassa yokerho ja parit siniset enkelit, vai mitä siellä laivoilla juodaan yökerhoissa. Täytyy selvittää. Tirsktirsktirsk. Niin ja vähintäänkin mentäs sinne Mini Rodinin outlettiin yhdessä!

Tukholma on niin hieno ja ihana kaupunki. Sinne voisi mennä ihan milloin vain, mutta vähintäänkin kerran kesässä.

*Laura* kirjoitti...

Jep, Sininen Enkeli, Sex on the Beach ja Ville Vallaton! Mä olisin niiiiin messissä! Mutta ei tosiaan niin montaa "drinksua", ettei jaksaisi siellä outletissa penkoa... Olis muuten sitten paree niiden meidän miesten ja lasten tulla juttuun keskenään... ;)

Se mahtava Aarrekidin peitto saapui tänään! Tuolla se esikoinen nukkuu siihen kääriytyneenä... Kiitos vielä! (ja kiitos PikkuOtus)

Riikka kirjoitti...

Eikun ehkä just monta, että ei turhaa laske niitä kruunuja siellä outletissä. Hihhi. Niin ja kyllä ne miehet ja lapset pärjää, miksei pärjäis, kysyisi meidän viisivuotias. Tsih. Nehän voisi mennä vaikka Kungsträdgårdeniin tai johonkin museoon sillä aikaa.

Ihanaa, että se peitto on mieluinen, eihän se voi muuta olla kuin ihana!

*Laura* kirjoitti...

Kiitti muuten tosta korvamadosta, nyt mulla soi jiikarjalainen päässä...:D Pystyykö tässä nukahtamaan ollenkaan??

Riikka kirjoitti...

Laura: Var så god, tuleekin kauniita unia "Merenneitoni ja minä" -biisin soidessa mielessä ja unien kuljettaessa risteilemään... ja tax-freestä luonnonkosmetiikkaa keräämään.. Sov gott! <3

Vadelmia kirjoitti...

Tällä hetkellä en ehdi kirjoittaa muita vinkkejä kuin että Mini Rodinin outlet sulki ovensa viime syksynä ja etsii kuulemma uutta sijaintia eikä mitenkään kuumeisesti. Tiedustelin joskus avaamisaikataulua, eikä heillä kuulemma ole mikään hoppu avata outletia uudelleen.

Vadelmia kirjoitti...

... Sen sijaan Adidaksen outlet porskuttaa. Aioin käydä huomenna tsekkaamassa paikan, mutta mahatauti iski itselle ja lapsille, joten taitaa jäädä väliin. Mies kävi siellä jo aimemin ja sanoi, että oli vain pieniä ja isoja kokoja. Tämä voi kuitenkin olla hyvä uutinen sun miehelle, jos hänellä sattuu olemaan erikoisenkokoinen jalka.

Riikka kirjoitti...

Vadelmia: Tiedän erään, joka ei varsinaisesti pahastu näistä outlet-tiedoista, mutta tuskin tekee itsekään löytöjä. Kiitos! P.S. Pikaista paranemista!

Anonyymi kirjoitti...

No lasten kanssa kantsii mennä lelumuseoon, niissä on usein sellaisia juttuja, joita lapsetkin saavat kokeilla.

Historiska Museet, esittelee viikinkiajan löytöjä. Sitä on museona kehuttu.

Oon vähän kade, mulle kans.

OP

Riikka kirjoitti...

Kiitos OP loistovinkeistä, ja eikun reissua buukkaamaan!

Huomasin, että toukokuussa avataan myös Abba-museo, joka saattaisi Tukholman kävijöitä kiinnostaa. http://www.abbathemuseum.com/

Jennijee kirjoitti...

Jätte fint! Onpa kivaa, kun on jotain hauskaa mitä odottaa.

Riikka kirjoitti...

Jennijee: Juu, javist. Det är kiva det. :D

Vadelmia kirjoitti...

"VÄLKOMMEN PÅ UTFÖRSÄLJNING!
Lördag 11:e maj och söndag 12:e maj kommer Mini Rodini att ha utförsäljning i Galleri Steinsland Berliner på Bondegatan 70 på Södermalm.
Det kommer att finnas tidigare kollektioner och samples från storlek 56/62 till 140/146.
Vi kommer att fylla på med varor till söndagen.

All information finns på vårt Facebook-event som kommer att uppdateras löpande med information. Klicka här för att ladda ned inbjudan som PDF.

OBS! Endast kortbetalning.
Vänligen tänk på att det är begränsat utrymme i lokalen och att det inte finns möjlighet att ta in barnvagnar.

Varmt välkomna till vårens utförsäljning!


VAR
Galleri Steinsland Berliner, Bondegatan 70, Södermalm.

NÄR
Lördag 11/5: 9-18
Söndag 12/5: 10-18
"

Riikka kirjoitti...

Vadelmia: Tack så mycket, vad gullig du är! Men fan, onko se vain tuo yksi viikonloppu? Nääääj, det går inte. :S