keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Kevättakkien kahinaa

Mikä onnenhetki, ei rokotusta!

Jälleen neuvolan käytävillä.. Sori kuvanlaatu, liikkuvat kohteet, nopeasti liikkuvat. Tällä kertaa kävimme viisivuotiaan asioilla. Normaalit käyrät. Se on muuten neiti viisivuotias itse, joka potkulautailee terveyskeskuksen käytävillä. Kiellettyähän tämäkin lienee. Onneksi on sentään kypärä päässä.


Sanoisinko, että kevään stailein. :)

Näyttäisi siltä, että puolitoistavuotias seisoo tuossa ihan rauhassa, siis huono kuvanlaatu johtuu puhelimesta tai kuvaajasta. Tuo Fredriksonin Nikita on päähän aivan passeli, vaikka koko 51 on vähän reilu, niin sen saa solmittua niin hyvin, että mitään merkittäviä tuulitunneleita ei korviin jää. Kiitos muuten tästä aiemmasta huomiosta Miima.Saanen esitellä: softia-shelliä meillä koskaan ikinä.

Minä olen arponut ees sun taas softshellin hankkimisen kanssa. Olen pitänyt kuoritakkia parempana investointina verratuna ed. mainittuun, mutta nyt kun PoPin kuoritakki alkaa olla naftinpuoleinen, niin päädyin - ihan kokeilumielellä - tähän HM:n softshelliin, jonka hankintaa ehdin jo tovin harkita. Tosin kuoritakki tässä rinnalla ei siis haittaisi yhtään, ja sellainen varmaan on jossain alehaukkakiikarissakin.

Pohdin täällä jo aiemmin, millaisia mielestäni Molon tämän seasonin uudet tuulipuvuntakit ja muut ovat. Enkä järin vakuuttunut. Kun näin tämän HM:n ekan kerran, siitä jäi tosi hyvä fiilis, ja viime aikoina olen melkein öisin heräillyt, miksi olen jättänyt sen vielä kauppaan. Hintahan ei tässä juurikaan päätä huimaa. Edullisesta hinnasta huolimatta en halua missään nimessä ostaa jotain skeidaa. Ei ole järkeä maksaa kolmeakaankymppiä (nettikaupassa 20e), jos takki ei kestä mitään. Tämän takin sanotaan pitävän tuulta ja vettä, ja tämän odotan toteutuvan. (Maria kertoi tästä samasta takista eilen vertailessaan HM & Molon ulkovaatteita). 
Tykkään takin nahka tai faux-nahkavetimistä, ja muutenkin simppelistä ulkonäöstä. En tykkää teksteistä, örkeistä tai muista koordinaateista noinniinku yleensä ulkovaatteissa. Pico Jaguar on ihan eri juttu. Tämä on mielestäni so far kivoin softshell, joka tielleni on sattunut. Makuasioita siis. Nevertheless toivon piiiiitkää ikää tälle takille, ja tämä pääsee myös päiväkodin armottomaan pihamöyrintään mukaan, joten saapa nähdä onko tästä pikkusiskolle jemmaan. Hihhih. 

No vielä yks kuva!

Joko nyt muuten on ihan laillista käyttää softshelliä? Mikä lämpötilaraja on? Kihhih. Mitä sinne alle, kun ei fleecetakki oikein taida mahtua? Me kävimme vähän illalla potkuttelemassa ihan vaan puuvillainen neuletakki alla, eikä tullut kuulemma kylmä.

9 kommenttia:

*riikka* kirjoitti...

Heh, meillä oli viime vuonna ekaa kertaa ever softshell Neidilä käytössä ja ihan parast akki kyllä on. Minulla on aiemmin ollut vähän paha asenne softshellejä kohtaan, luulin, että ovat hiostavia, jäykkiä ja ennekaikkea menevät heti rikki, mutta ainakin POPin softshell on todella loistava! Kivan näköinen tuo H&M:n malli, pitääkin käydä katsastamassa se!

Ripu kirjoitti...

Riikka: Popin ss:ää olenkin jo parina vuonna hypistellyt, mutta olen jättänyt aina vaan ostamatta juurikin ajatellen, että onko tämä meille sittenkään oikea takki. Siitä olenkin kuullut vain hyvää.

Tuossa HM:n versiossa on irroitettava huppu ja helmaa saa kiristettyä. Sisällä on mielestäni parempi se verkkovuori kuin Mololla. Siis ihan käskopelotuntumalla esitän näitä arvioitani. Oli myös poikien värejä. :D

*Laura* kirjoitti...

Tiedän tunteen, kun joku TAKKI herättelee keskellä yötä, kiusallinen tunne... ;D

Hyvät takit teidän neideillä!

Tytti kirjoitti...

Mie olen itse tykännyt kamalasti omasta softshell takistani, joka alkaa(?!) jo kahden vuoden tauottoman käytön jälkeen hiukan vetoketjusta ja hihansuista luovuttamaan. Mutta on ehkä paras ulkoilutakkimateriaali.
Tyttärelläni oli syksyllä myös samaa materiaalia oleva takki, olisko ollut Progress-merkkinen (Reima-kaupasta) mutta siitä hajosivat taskujen vetoketjut ihan heti. Tosi tylsää. Ja siksi vaihdettiin takaisin Reimatecin kuoritakkiin. Mutta liikkuvaiselle lapselle tuo softshelli tuntui passaavan paremmin. Harmi ettei siihen vaihtohätään löytynyt mitään hyvää vastaavaa tilalle!

Ripu kirjoitti...

Laura: Joo tai sellainen pohdinta ja pähkäily, vääntely ja kääntely tällaisen asian takia on suorastaan rasittavaa. Jäin kuitenkin miettimään, kun piti jotenkin ihan varmistua, että takki on "se" takki.

Kiitos vaan kovasti. Vielä on takkiasiat vähän levällään, kun komero on väärällään sopivia takkeja, etenkin tälle pienemmälle. Tuo Pico olisi voinut jäädä vaikka kauppaan, mut ei siis olisi, koska se on niiiiiin ihku! ;)

Tytti: Se sun takkisi on siis ollut tosi löytö, mutta tosi pöh tuo vetskarijuttu tyttäresi takissa. Reklamoitko? :)

Tytti kirjoitti...

Juu siis reklamoidessa ei kaupasta (tammikuussa) löytynyt yhtään sopivaa softshelliä :/

zirk kirjoitti...

Fleecevuorelliset softshellit on tosi lämpöisiä ja keskimmäisellä onkin sellainen käytössä.

Ripu kirjoitti...

Tytti: No olipa kurja tilanne! Nyt voi ostaa tollaisen HM:n, kun ei ole mikään hurjan hintainenkaan.

Zirk: Mololainenko se teillä oli tuo softshell? Onko sitä vanhempaa mallia? Ne ilmeisesti ovat siis tosi hyviä.

zirk kirjoitti...

Joo vanhemmat molot käytössä pojilla, tai keskimmäisellä, ja kuopuksella, esikoisellakin ehkä jos vielä sopii. oli ehdottomasti poikien ykköslempparisuosikkitakit viime kevään ja syksyn, piti veden aina ja kai ne oli ihanat päällä kun eivät olis muuta pitäneet!