sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

"Älä istu, et pääse ylös" ja säilytysratkaisuja

Varpunen 1+1 - kuva: täältä

Tuli hoettua tuota otsikkoa itselleni tänä viikonloppuna, eikä olekaan peffa paljon soffaa kuluttanut. Kaunis ilma ulkona houkutteli, vaan puistoreissuja lukuunottamatta tämä pesi ikkunoita, järjesteli leluja, liimaili valokuvia albumiin (kuopuksen ristiäisistä lähtien... homma on kesken - naturellement). Lisäksi laitoin mm. lasten dvd:t ojennukseen, ja siinä sivussa laskin, että meiltä löytyy 26 kpl Titi-nalle dvd:itä (älä sano mittään, minä kyllä tiijän!).

Meiltä löytyy myös vaikka mitä muuta, jotka pyörivät lattioilla tai liian täysissä muovilaatikoissa (yök). Tässä järjestelyn tohinassa minulle vahvistui yli vuoden ajan hautomani ajatus Varpusen säilytyspusseista

Varpunen Cubes - kuva: täältä

Varpusen siksi, että heillä on ihana jättikoko (L), joka nielee lelua ja muuta tavaraa hurjat määrät. ytyy myös pienempiä kokoja eri säilytystarpeisiin, joita lie aina. Myös siksi Varpunen, että ne ovat niin kauniita, ja olen haaveillut niistä jo luvattoman kauan. Oikeasti yli vuoden. Tätä on harkittu todella. Ennen kuin meillä alkaa oikeasti pyörimään Ikean siniset muovisäkit tai jätesäkit olkkarin lattioilla, on tehtävä jotain. Pätevänä vanhempanahan uhkailen jo lapsia, että lelut laitetaan viimeksi mainittuun, mikäli niille ei paikkaa löydy. No ei kai löydy, kun kaikki ovat ääriään myöten ahdettu kamaa täyteen. Ms vuosittainen Siivouspäivä on tulossa, mutta ei sinne kaikkea kamaa viedä (eikä sieltä kukaan kuitenkaan osta yhtään mitään, jos ei ole ilmaiseksi antamassa. Mur.)Varpunen Circus - kuva: täältä

Muovilaatikot ovat ihan ookoo tyttöjen huoneessa yhdessä nurkassa kirjahyllyn vieressä, jonne niitä on pinottu, mutta olohuoneessa ei. Ajatus siitä, että leluja olisi vain tyttöjen huoneessa, on utopistinen. Meillä on tällä hetkellä kolmessa eri viritelmässä leluja olkkarissa. Hate, hate. Koska leluja tulee olemaan olkkarissa jatkossakin, ne saavat uuden kodin jostain huomattavasti kauniimasta säilytysmuodosta. Jostain syystä mielessäni risteilee ajatus tuollaisesta pussukasta makkarissakin tai kylppärissä tai olkkarissa (vaikka vilttienkin säilytyspussina, saati jos neuloisin, niin ne kutimet ja kerät.. Täydellinen paikka!). Hih. Pussissa saisi puhtaat pyykit tai pyyhkeet tai mitkä tahansa huilia ihan rauhassa ennen kuin ne siirtyisivät kaappiin. Käyttötarkoituksia olen ehtinyt tässä reilun vuoden harkinnan aikana siis keksiä monia muitakin kuin lelut. Oh well. Varpunen Piste - kuva: täältä


Kävin jälleen kurkkimassa Samujin mekkoa Busstopilla (mun pitää lopettaa tämä), ja tajusin, että ratkaisu löytyy sieltä samasta paikasta, ja nyt on sen aika. Busstopilla on ilmaiset postikulut vappuun saakka, täytyisi osata vaan päättää, mikä olisi se meidän omin. Ongelmahan tästäkin tulee, koska en tiedä ottaisiko trendikkäästi kolmiota vai raitaa vai palloa?

Pysyykö teillä lelut lastenhuoneessa? Oikeesti?

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sanonpa kuitenkin. Titi-nalle! (Nyt kaikki yhdessä Titi-nalle!)

26!

Kahdesta syystä (ainakin) monipuolistakaa valikoimaa, että lapset saa muitakin virikettä, ja ettei vanhempien pää hajoa. Lisäksi vois noiden säilyttimien tarve vähentyä, jos Titi-nalle videoita olisi vähemmän.

Älä osta noita - ei ne lelut kuitenkaan noissakaan pysy.
(Olen inhorealistilsella päällä)

OP

Riikka kirjoitti...

OP: Hei pelkkiä Titi-nalleja oli 26 levyä, muita en laskenut, koska niitä oli 3 kertaa Titi-nallejen määrä. Eli kyllä täällä pyörii muutkin kuin nallet (onneksi!).

Ja kiitos, näille dvd:ille on ihme kyllä ihan oma paikkansa, eikä niille säilytintä ollut nyt haussa.

Et saa sanoa, että älä osta. Iso haave, ja vielä hyödyllinen sellainen. On kuule iso pussi, lelujen on pakko pysyä sisällä. :)

Nyt OP pää tyynyyn, taidat olla väsynyt - sanoo viisivuotias minulle, jos alan komennella. Samat sinne ja kauniita unia päälle! :)

Pepi kirjoitti...

Jos DVDitä on yhteensä kaksisataa, miks aina kun rinsessa (kumpi tahansa) saa valita, se on AINA joku sama joka on kastsottu ainakin sata kertaa. Ja miksi niin monta....no ei kai mummu muuten opi niitä kaikkia ulkoa, pöh!
Mutta miks sitten AINA se joku SAMA kohta jää näkemättä??? Ja sitten mummu on taas ihan pihalla seuraavalla kerralla.
Mutta aina kun tuli (onneksi ei tule enää) Titi-nalle, tän mummun päässä alkoi joku lällättää ihan omia aikojaan..

Siunatut iPadit, nyt ne armaat istuis vaikka kaks vuorokautta putkeen pelaamassa vieretysten.
Mainitsemattakaan yhtään DVDtä :)

Huomaaks missä seurassa on mennyt kaks vuorokautta putkeen :)

Anonyymi kirjoitti...

No, jos halutaan päästä siihen tilanteeseen, että lapset ihan itse laittavat lelunsa johonkin hmph säilyttimeen, niin sen lelupiilon pitäisi olla aarrearkun näköinen ja sitten siinä pitäisi olla paljon kimalletta ja tekotimentteja ja sitten sen pitäisi olla äklöpinkki. Pojille taas sininen tai musta pääkalloin koristeltu arkku olisi paras. Noi on aivan liian aikuiseen makuun, että lapset niihin lelunsa kippais. Alin on paras. OP

piia kirjoitti...

Meillä on tasan yks Ti-ti Nalle... alkaa vähitellen kyllästyttää! Lapsi on ihan fiiliksissä, sadan kerran jälkeenkin.

Riikka kirjoitti...

Pepi: Just näin. Meilläkin on paljon katsomatta, osa sellaisia, jotka ovat vähän isompana sopivampia. Alkuperäistä Peppiä (tekstitys), Melukylän lapsia jne. Meillä on sama kuin teidän prinsessoilla, että läppäriltä ne uusimmat jutut, harvemmin telkkarista, lukuunottamatta Nalleperhettä... ;D

Mummu pysyy siellä skarppina lastenohjelmien aikaan, ettei missaa sitä tärkeintä. :D

OP: Vaan nyt onkin kysymys juurikin aikuistenk silmään sopivasta säilytyksestä, koska kyseessä on olkkari. Meillä lelut korjautuu kasaan kilpailemalla. "Kumpi kerää eniten", ja viisivuotiaalla on melkoinen voitontahto. :D

Se alimmainen pussi on kyllä kaunis. Siis sekin.. ;)

Piia: Halleluja! Pysykää siinä yhdessä. Naallleperhe täässä on, naaalleperhe vallaton... :)

Jennijee kirjoitti...

Kuule noita pussukoita on tosi helppo tehdä itse! Suoraa saumaa vaan suristelet, teet ihan niin ison ja monta kuin haluat! :) Ohjeita täällä.

PS. Sulle on haaste.

Riikka kirjoitti...

Jennijee: Kiitos kivasta haasteesta!

Vilkaisin linkkiä ja siinä kohtaa, kun ilmestyi tukikankaat, niin mulla loppui luku. Ei, ei ja ei. Tunnen itseni ja taitoni. Hyvähän sieltä on huudella, Ms Ompelija-Oili-business-is-flourishing. ;)

Sitä paitsi Varpusen pussit saa pyyhkäistyä rätillä puhtaaksi, jos tarpeen, eikä tarvitse pelätä, että ne itse singertämät saumat purkautuu koneessa. Me loves Varpunen. ;)

Maiju kirjoitti...

Noi on ihania ja meillekin tarvittais olohuoneeseen lelusäilytintä, kun lastenhuoneet on yläkerrassa ja sitten on erikseen noi olohuoneen (1,5-vuotiaan) lelut. Meillä on kyllä Brion hellan sisällä vaikka mitä ja se allaskaappikin on täynnä kirjoja ja sitten loput läjässä siinä edessä, ihanaa. Voiko noi Varpuset kantaa ihan suihkun alle pesuun? Jotenkin tulee mieleen, et siellä pohjalla pyörii sit hirvittävät määrät pölyä...
Onks niitä Ti-Ti-nalleja oikeesti tehty niin paljon? Just katsoin sitä esitettä, että onkohan ne ihan surkeita ne jotkut vuodenaika-DVD:t. Syksyllä käytiin siellä konsertissa, enkä todellakaan tiennyt minkä hysterian ne nallet ja Riitta voi saada aikaan. Siis ei onneks mun lapsissa. Huh! Suunnitelmissa on kyllä käydä Ti-Ti-nallen talossa tässä joskus. :)
Ps. Mun mielestä Gugguun hupparit oli ihania, mut ne oli vedetty pois myynnistä, eikä niitä saanut sunnuntaina enää ostaa. Katsoin kyllä koot valmiiksi, koska on ehkä pakko naputella tilaus, kun ne tulee verkkokauppaan joskus kuukauden päästä. Kiitos vielä messulipusta!

Riikka kirjoitti...

Maiju: Kyllä vaan kuulostaa tutulta tuo tavaransäilömisdilemma.

Olen tutkinut asiaa perusteellisesti, Varpuset voi pestä käsin, ja niitä voi pyyhkäistä puhtaaksi myös pölynpyyhkimisen lomassa, as if ever..

Titi-nalleista vielä, että kyllä niitä on kuule tehty. Meiltä löytyy varmaan ne kaikki. Ensimmäinen tuli neljävuotta sitten, ja siitä se sit lähti se villitys. Se on kuule ihan sama mikä Titi-nalle levy on, meiltä löytyy kyllä ne vuodenajatkin. Samoja biisejä melkein kaikissa, jokunen uusikin tietysti, jotta lapsi voi sillä verukkeella, pyytää uusimman.

Kannattaakohan sinne Ikaalisiin mennä, se tulee olemaan sellainen joka kesän kohde sitten. Arvele, että me ei olla käyty. Vielä. Voit uskoa, että pyydetty on. :)

Hei miks muuten Gugguut oli pois myynnistä? Loppu?

Maiju kirjoitti...

Siis niissä huppareissa oli kuulemma käynyt niin, että osasta oli tehtaalla jäänyt laittamatta joku tukikangas napin kohtaan ja on vaarana, että nappi irtoaa. Ne ei halua ottaa mitään riskejä, joten huppareista oli vain mallikappaleet ja sitten kuukauden päästä niitä tulee verkkokauppaan. Mun messubudjetti ois mennyt kokonaan niihin, joten tuli nyt ostettua Villervallaa js Blaa!:ta ja ehkä sit ens kuussa tilaan ne hupparit kasvuvaralla syksyksi. :)
Meiltä on onneks kohtuullinen matka Ikaalisiin, oisko peräti yks naapurikunta. Onhan siinä sit kylpylää ja muuta lähellä. Pitääkin selvittää, että onko tutustumisen arvoinen paikka. Infoilen, jos tulee kesän aikana käytyä!

Riikka kirjoitti...

Maiju: Oho. No olipa hyvä, että selvisi Gugguulaisille nyt kuin myöhemmin blogeissa. ;) Mut sulle tuli hyvät ostokset joka tapauksessa! :)

Lapset tykkää saletisti Ikaalisisita, ja onhan siellä tosiaan kylpylä, joten enjoy! Mekin varmasti oltais jo käyty, jollei se olisi niin hankalaa julkisilla. :)