tiistai 23. huhtikuuta 2013

Sataa ropisee - antaa ropista!

Kälellä. Ite.

Vettä sataa, ja ikkunoita on taas pesty. En sano mittään. Kirkkaat ne on silti, ja se on mahtavaa. Lasten vaatettaminen sen sijaan... Miten helppo olisikaan heittää sadesuoja rattaisiin ja ihan tennareissa lapsi vaan kyytiin, vaan ei. Täytyy kälellä. Huokaus, mutta mitäpä sitä huokailemaan, kun on niin ihana kävelijä. 


Anna äitille käsi. -EI KÄY!

Puolitoistavuotiaalla on päässään Fredriksonin sydvesti vai olisiko se oikeammin sadehattu, kun ei se ihan perinteinen sydvesti ole. Onko näilläkään termeillä mitään eroa? Hatussa on pirteä oranssi veluurivuori, läpät suojaa korvia ja hihna leuan alla estää hatun mahdolliset katuunviskomisyritykset.


Reiman Pivo-hansikkaat tositoimissa päiväkodin lällipihassa.

Viisivuotias pyöräilee 12-tuumaisellaan päiväkotiin - ilman apupyöriä. Tosin vielä tarvitaan hiukan äidinkin tukea. Vauhtia kun on riittävästi, niin pysyy neiti jo itsekin pystyssä, tosin niin kauan, kunnes alkaa ihmettelemään, ajaako ihan itse. Hihi. Tällä on hyvä harjoitella, kun serkuilta olisi taas onneksemme tulossa seuraava koko.

män päivän sade sai minut pohtimaan, mitä sadekamppeita meiltä puuttuu, ja mitä oikeasti tarvitaan. Sadetakkeja tytöillä ei ole, mutta viisivuotiaan toiveissa olisi Marimekon Helli. Mä niin luulin, että pinkkikausi oli menossa ohi... Onhan se kaunis.

Marimekon Helli - kuva: täältä


Puolitoistavuotiaan kuriksiin sopiva serkuilta ja isosiskolta kierrätetty takki on kadonnut. Täytyy kaivella vielä kaappeja, mutta just in case. My heart belongs to Petu

Marimekon Petu-takki - kuva: täältä


Puolitoistavuotiaalla on isosiskon vanhat, vuorelliset Reiman kumpparit. Nämä ovat kyllä numeroa liian isot, eli passelimmat syksylle, joten must-buy listalle tulee nyt kumisaappaat. Satsaa vai säästä?


kuva: täältä

Hunterit.*) Absolute satsaa, mutta ihana värikin on. Koot alkavat 24:sta, joten tämä on no-go. Valitettavasti.

kuva täältä

Everestin kumpparit *), meillä tällaiset jo yhdet isosiskolta jemmassa.

kuva: täältä

Tretorn.*) Tällaiset yhdet serkuilta kierrätetyt Muumi-Tretornit jäivät käyttämättä, kun eivät mahtuneet jalkaan. 

kuva: täältä

Petit Bateau*). Ihana keltainen ja raidallinen vuori. On vaan melko tasainen pohja...


kuva: täältä

 Aigle.*) Nämähän ovat just ihanat!


kuva: täältä

Vikingit.*) Näissä pohjissa on sellaiset hampaat, että kyllä kestää kuristen lenksut paikoillaan.


kuva: täältä


Kavatin Peppi-kumpparit. Nämä olisivat ne kumpparit, jos lapselta kysyttäisiin. kuva: täältä


No hei, entäs Hello Kitty (Crocs), kuinka saatoin jättää tämän kumpparin huomioimatta...


kuva: täältä

Bisgaard leopard. This is it. So not is. Onneksi ei ole pieniä kokojakaan.


Tarvitaanko teknisten vk-vaatteiden lisäksi ylipäätään sadekamppeita?
  *) Sis. mainoslinkkejä

6 kommenttia:

mehtäemäntä kirjoitti...

mie ostin kuule mein yx veelle sellaset cittarin hellokittyt hintaan 15€ ja hyvin toimiivat. ei moitteen sanaa..ajattlin ottaa halvat koska ne ei kuitenkaan enää syksyllä mahdu..

Miima kirjoitti...

Mä olen sitä mieltä, että kaupungissa, asfalttiviidakossa, missä on puhtaita lätäköitä - ei tarvita varsinaisia kurakamppeita :) Mutta kun mennään syrjempään harrastamaan mutajuhlia, niin oh yes, yllättäen rubberit alkaakin kummasti kiinnostaa ;D

Maiju kirjoitti...

Pakko taas kommentoida, että ostin tuon Marimekon sadetakin sillä punaisella nappikuosilla (on siis unikkoähky) ja se on ihana! Tosin 92 cm oli loppu niin piti ostaa se 98 cm ja se tulee sitten käyttöön syksyllä tai vasta ens vuonna. Pari viikkoa sitten oli kaikki takit -20% ja hintaa jäi enää 45 egeä, niin en pystynyt jättämään sitä kauppaan.
Kumpparit meillä on molemmilla Crocsin Crocband Jaunt, ne on niin ihanan kevyet! Tuo mun 1v5kk kävelis niillä koko ajan, siis sisälläkin. Koko hänellä on se 6/7. Kivoja saappaita oot kyllä löytänyt.

Maiju kirjoitti...

Kuravaatteista vielä, että meillä on kurikset tarhassa, koska siellä ne vaatii ne ja sitten kotipihaan on popin kuorivaatteet, jotka on vedenkestävät. Suihkutan lapset kainaloista alaspäin puutarhaletkulla ja sitten riisun vaatteet ja ripustan kuivumaan (=ne vaatteet, ei lapset). :) Kyllä kaupungissakin voi hiekkalaatikko täyttyä kuravedestä ja onhan siellä asfalttiviidakossa puistojakin.

Riikka kirjoitti...

Mehtäemäntä: Kiitos vinkistä, ne Hello Kittyt olisi varmasti enemmän kuin mieluiset, ja halvathan ne saisi olla, mitkä hyvänsä. ;)

Miima: Kyllä vaan. Täälläkin on tosin esim. päiväkodin piha yhtä suurta lätäkköä, ja ihan kiva, kun pukevatkin kurikset päälle, mutta sadetakille en ole varsinaisesti nähnyt tarvetta.

Maiju: Kiitos, ja oi onnea sadetakista! Näin tänään sen punaisen unikkotakin ja oli sekin kaunis, vaikka itsellänikin oli olevinaan samaa ähkyä, vaan eipä tökännyt yhtään. :) Minä a.k.a alehaukka huomasin sen Marialen päivän myöhässä. Turkanen! Ne Crocsit... Olen kuullut kumppareista vain kehuja! Täytyy miettiä.

Riikka kirjoitti...

Maiju: Meillä on kans nuo Popit ja samat kuviot päiväkodin kanssa. :D