Arkkitehtien alkuja ja lahjavinkkejä


Meillä päivät alkavat usein palikoiden ruminalla oli pyhä tai arki. Legoista on täällä tarinoitu ennenkin, mutta kun ne on niin mahtavia! Isommalla tytöllä Lego Friendsit*) ovat ihan voittamattomia, (nämä eivät kylläkään rumise), kuvissa kohteena on uima-allasalue ja viimeisimpänä työn alla heppatalli.

Pienempi bongasi Duploistaan*) plinsessan ja vaaleanpunainen palikan ihan ensimmäisenä siitä kaikesta värimerestä. Jäin tätä hetkeksi hämmästelemään, että onko vaaleenpunkkuvaihe alkamassa jo tällä pienelläkin. Nimim. Hämmästelevä-äiti-joka-on-pukenut-lapsen-vaaleanpunaiseen-paitaankin, jotta tarviiko tuota nyt niin ihmetellä...

Ostimme tässä joku viikko sitten tyttöjen kummisedälle Legoja synttärilahjaksi. Niin ja ihan on yli nelkytvee (bless him!) tämä lahjansaaja. Ajattelin, että kirjalahja on tosi kiva saada ihan joka vuosikin, mutta mitä muuta se voisi olla? Saisi olla jotain hauskaakin. Ostin sitten Stockalta Lego Architecture*) sarjaa paketillisen. Onkohan tässä vakkarilahjaidis seuraaviksi jouluiksi ja synttärijuhliksi? Hihhih. Oikeasti ainakin meillä, etenkin Mies, rakentaa viisivuotiaan kanssa erittäin mielellään Legoilla, tai siis on mukana rakentamisessa. Rakentaminen ja tällainen näpertely onkin aikuisille ihan mahtavaa stresssinehkäisyä tai -purkamista. Siis voisin kuvitella. Mistäs minä nyt olisin stressantunut.kuvat: täältä

Legon Architecture -sarja saa eri maamerkkien muodossa. Mitään kotimaista siellä ei ainakaan vielä ole. Viisivuotias käski minua kysymään myyjältä löytyykö Tuomionkirkkoa. Minähän kysyin. Ei löytynyt. Nämä legot ovat myyjän mukaan erityisesti keräilijoiden suosiossa, kun kassaneidiltä varovasti utelin, oliko näitä tosiaan ostettu yli 12-vuotiaille. Väritys on näissä hillitty. Sopii siis valmiit legotekeleet nostaa olkkareihin vitriineihin esille.


Bella-heppa on kiltisti tallissaan, mutta Niki - villi varsa - on karannut johonkin. Tarkista imuri.

Minä en ollut mikään legolapsi, siihen aikaanhan sitä leikittiin ulkona, juostiin peltoja pitkin ja kiipeiltiin puissa. Niin varmaan. No ehkä ei kamalasti kiipeilty, mutta touhuttiin muita juttuja. Meidän tytöt eivät ainakaan vielä juoksentele muualla kuin sisätiloissa, joten jaksan aina vaan fiilistellä noita Legoja. Tsekatkaa vaikka tuota kaivoa! Narun varassa pudotetaan ämpäri kaivoon ja sitten annetaan hepoille raikasta vettä. Kyllä siellä on taas viisas insinööri poikineen - ja epäilemättä tyttöineen - ollut piirrustuslaudan takana. Valtavaa viisautta. Äiti ja iskä kiittää tästä innovaatiosta. 

*) Sis. mainoslinkkejä

Suosikit