keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Kummilahjaksi ja ihan muuksikin

Onnittelut, sinua on pyydetty kummiksi! 

No mitä kummilahjaksi? 

Minulle tämä pohdinta on ollut hankalaa. Olen useimmiten marssinut kultasepänliikkeeseen ja ihmetellyt niitä perinteisiä kummilahjoja - tinaisia nallepankkeja, hiuskiehkurarasiaa ja kastevesipurnukoita. Just. Ne kohtuuhintaiset ovat just niitä, joiden tarjontaan en ihan tyytyväinen ole ollut. Silti joku kastetodistusputkilo tai muu vastaava tosi käytännöllinen juttu on tullut annettua, on toki esitetty lahjatoiveitakin näistä. Useimmiten ei ole.

Toki onhan niitä ihaniakin, perinteisiä vaihtoehtoja, kuten ne hopeiset kehykset, joita moni meistäkin on saanut jo aikanaan lahjaksi. Myös meidän tytöt ovat saaneet kummeiltaan sellaiset. Ne ovat hurjan kauniit (ja kalliit!).

Tällä kertaa päätin, että mietin, olisiko jotain muuta vaihtoehtoa lahjaksi, ettei lahjan ainoaksi funktioksi vahingossa jäisi pölyttyä ja viedä arvokasta tilaa kaapinperällä. Toki toivon, ettei näin ole käynyt niille toisillekaan kummilahjoille. :D

Tämä taulu on A3 kokoinen

Hurautin siis laajakaistallani Walldesigniin ja tein tilauksen tämän uusimman kummipojan kastelahjaksi. Voin kertoa, että on kerrassaan hurmaava tuo taulu (no on se tuo kummipoikakin), mutta pidetäänpä asiat asioina. Laitoin lahjansaajan äidille kuvaviestin, jossa totesin, että tässä tämä kummilahja nyt on (vain kolme viikkoa myöhässä!) - eikö olekin ihana? Vastaus oli myöntävä, mitäpä muutakaan.

Siinä samassa innostuin tilaamaan taulut myös meidän tytöille (eivät edelleenkään luonnollisesti seinällä, mutta eikös ne olekin silti ihanat noin seinään nojaten?).

  
Nämä taulut ovat A4 kokoiset


Näistä minä tykkään ihan hirmuisesti! Tykkätsie?
 
Muistatteko muuten polttaa kastekynttilöitä aina kastepäivänä?

6 kommenttia:

mehtäemäntä kirjoitti...

Meillä ei ole kastekynttilää kun esikoisella(ev.lut).nuorempi sai kasteessa oman ikonin,hopeisen ristin ja tuohuksen jota olis tarkoitus säilöä sinne kriparille asti..

Kauniit kastelahjat olet hommannut. itse tämän perinteisen linjan ihminen ja tykkään oikein kovasti meidä lapsille saaduista kastevesirasioista,ja erityisesti nuoremmalle saaduista kastehelmistä. helmiin tuli jatkopala johon upotetaan sitte krie pääsyn kunniaksi se kasteristi..ajatuksena miusta tosi kiva.

Mutta kummina olen hommannut yhdelle tytölle ne samanlaiset kastehelmet ja pojan ristiäsiin tein lahjaksi 30 kutsukorttia, vauvakirjan ostin myös sekä täytekakkuja väsäsin ristiäisiin kolmea eri sortimenttiä. Nää oli heidän itsensä toiveita joita toteutin. Nyt toivon mukaan yhtään kummi pyyntöä ei tule. tai no saahan niitä tulla kunniahan se on, mutta kauniisti olen kiletäytynyt. Miulle tuo kummeus on niin paljon muuta kun lahjojen syytämistä juhlapäivinä. Kahdessa on minulle ihan riittävästi omien lapsien tarpeiden päälle..annan siis heille aikaa,erinäisiä retkiä vaikka elokuviin,hampparille jne..muistoja!

Ripu kirjoitti...

Mehtäemäntä: Ne helmet ovatkin tosi kauniit ja siinä on kiva lahjaidea ne jatkopalat, niin saa isonakin pitää sitä korua. Myöskin esim. kultainen suojelusenkeliriipus on minusta ihana lahja.

Viittasin tekstissä nimenomaisesti juuri näihin perinteisiin, tinaisiin lahjoihin, joita olen siis itsekin antanut lahjaksi. Tokihan näillä on tykkääjänsä, kun niitä on liikkeet pullollaan ja niitä on mielestäni eniten tarjolla kummilahjoiksi.

Kuten sanoit, se kummeus on sitten itsessään niin paljon muuta kun lahjoja.

Anonyymi kirjoitti...

No siis musta noi on aivan kamalia. Onneks meidän lapselle ei tullu moisia ku olis tosi ikävää ku lahja olis kuitenkin pakko laittaa esiin. Mut mä oonkin sitä perinteinen tinakehys ja kummilusikka -porukkaa. :)

Ripu kirjoitti...

Anonyymi: No se. :D Makuasioitahan nämä on. Itselläni on tosiaan niin monta kummilasta (7), että on alkanut jo tuntumaan, että eikö ole mitään muuta kuin niitä samoja vaihtoehtoja, vaan onhan niitä. Useimmiten kummilapsen perhehän esittää lahjatoiveen ja silloin viedään just sitä mitä pyydetään, vaikka itse ei välttämättä siitä niin diggaisikaan.

Kummilusikat ovat muuten tosi kiva lahja!

Sanna/Kohti kotisaarta kirjoitti...

Noi tyttöjen taulut on todella kivat, tykkään!

Ripu kirjoitti...

Sanna: Kiitos, minusta myös.