keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Jäällä


Mikä riemu onkaan neljävuotiaalla, hän on vihdoin päässyt luistelemaan! Kiitos serkuilta saatujen luistimien, kiitos lapsen innostuksen, jota ei aiempina talvina ollut (ei tosin ollut niitä luistimiakaan).. Olemme käyneet peräkkäisinä iltoina kolme kertaa luistinradalla ja on huikeaa, miten luistelemisen juju on nyt jo löytynyt ja taito karttuu kerta kerralta. 

Ensimmäisenä iltana ei vielä päästy omin voimin ylös. Ensimmäisenä iltana uskallus ei juurikaan riittänyt kokeilemaan pystyssä pysymistä ilman tukea. Ensimmäisenä iltana luistimista ei vauhtia vielä löytynyt. Kolmantena illtana neljävuotias askeltaa menemään kovaa vauhtia - kädet ja jalat viuhuvat yhteistyössä, välillä tehdään pyörähdys tai oikeammin piruetti kädet pään päällä kuin ballerinalla. Kumpsahduksia sattuu yhä harvemmin, ylös pääsee vaivatta ja mikä ihmeellisintä - luistin jopa jo liukuu jäällä pieniä pätkiä.

Ihana, taitava luistelijatyttö!

Äitillä vierähti kyynel, jos toinenkin, kun kotiin kävellessä, lapsi silmät tuikkien oivalsi: äiti, minulla on oikea harrastus. Se on luistelu! Matka kotiin meni liitäen. En ollut arvannut, miten toisten päiväkotilaisten tanssikoulut ja muut harrastamiset olivat painaneet toisen mieltä, kun ei ole halunnut itse vielä mennä sellaiseen, mihin äiti ei saa tulla. Kyllä niihin toisiin harrastuksiin vielä ehtii. Hienot oivallukset jatkuivat, nimittäin iskällä on uimahallikeikka viikonloppuna edessä, sillä nyt harrastuksia on kaksi.

  
Joo, kyllä se on pyöräilykypärä.

7 kommenttia:

mehtäemäntä kirjoitti...

ompas pimulla kauniit luistimet..ihanat <3

Maagi kirjoitti...

Ihana luistelijatyttö! ja hei, juuri tänään löysin luistelijalle luistimiin ja lempiväriin sopivan kypärän! Huomenna lähtee postiin. Uskoisin että on hyvä väri ;). Ihania luisteluhetkiä teille!

Jennijee kirjoitti...

Voi miten mahtavaa! Me on käyty 3 veen kanssa pari kertaa. Vähän mietin, että mahtaakohan se oivallus vielä tänä talvena tulla vai vasta seuraavana.

Ihania HARRASTUShetkiä teille! <3

caelia kirjoitti...

Ihan mielettömän mageet luistimet!

Pipo muuten tuli tänään, ihanaihanaihana :)

Ripu kirjoitti...

Mehtäemäntä: Voi kiitos, ne on kyllä kauniit.

Maagi: Kiitos! Voi yhen kerran! Löysit kypärän ja lähtee huomenna postiin? Eikä? Oot ihan paras täti. Suurkiitos! Miten tiesitkin, että siellä ne vetää pyöräilykypärä päässä? ;) Siis kävin jo katsomassa niitä Johia, mutta ei siellä mitään kivoja ollut. Hmpf.

Jennijee: On ihan mahtavaa ja mä oon ihan ällikällä, miten nopeesti meillä oppi tuon luistelutekniikan! Kivoja luisteluhetkiä myös teille!

Caelia: Kiitos, ne on muutes Reebokin, ja näyttäs löytyvän mm. Stockalta. Ja ihkuu, että saitte sen lätsän. Sori, ei mitään saatesanaa ollut mukana, eräs kirkui vieressä, kun yritin etsiä pakkaustarvikkeita, niin vedin teipit vaan tyynesti kylkeen (tai en niinkään tyynesti). ;D

Miima kirjoitti...

Vautsi, hienosti sujuu jo noin nopeasti!! Mä olen niin laiska paska mutsi näitten talviliikunta-juttujen kanssa (mutkumutku on niin hankalaa kahden pienen kanssa mutkuilee hän ja kattoo vierestä kun perhepäivähoitajat käy 5 lapsen kanssa...) :D

Muuten tunnustus sulle, käys hakeen!

Ripu kirjoitti...

Miima: Hei, arvaa montako kertaa ollaan hiihdetty. Tai älä. Meillä kun pitäs lähtee bussilla roudaamaan sukset ja monot tai kyllä se melkein vaatisi ihan jonnekin vähintäänkin Lappiin lähtemisen, että meidät saisi suksille.

Kiitos kaunis, ihku tunnustus! <3