tiistai 15. tammikuuta 2013

Isosiskon havaintoja

Keskustelussa tänään:

Neljävuotias: Pikkusisko on muutes ihan pojan näköinen... - pörröttäen samalla vähän tämän tukkaa - ...Se on muutes oikeesti ihan apinan näköinen!  

Äiti (kiljahtaen): No eikä ole!  

Neljävuotias (painokkaasti, mutta jo hymy leviten kasvoillaan): Kato nyt äiti näitä sen korvia! 

Pidä siinä sitten pokka, tiukka ilme ja vakava mieli tuollaisen kehoituksen jälkeen. Ei onnistunut. Että me naurettiin, ihan niin, että melkein ulvottiin, yksivuotias täysillä naurussa mukana - mites muutenkaan! 
---
For the record: yksivuotiaan korvat ovat muuten kauniit kuin mitkä eikä varmasti apinareaktio herää kenessäkään, mitä nyt isosiskossa jostain syystä tänään. Ja vain tänään. Ensi kerralla vedän huulet tiukkana, että ei oo muutes korrektia nimitellä toisia. Meetkö jäähylle? -kortilla. Tänään en siihen kyennyt.

6 kommenttia:

Kati (Ei ihan vielä) kirjoitti...

No ehkä 1-vuotiaan itsetunto kesti sen tänään :D Hauska!

Siilis kirjoitti...

Ei siinä kyllä pokka pidä aina :D

Pepi kirjoitti...

Nää on niin parhaita :)
Ajatteles kun mulla säätää ne viis ja kolmeveet täysillä ja yksvee hihkuu mukana :D
Iloa ylimmillään!

Ripu kirjoitti...

Kati: Kyllä se yksivuotiaan itsetunto kesti, kun nauratti häntä itseäänkin hurjasti. Tosin ei varmasti ymmärtänyt aihetta, mutta se apinakommentti ei selvästikään tullut neljävuotiaalta yhtään ilkeästi tai ilkkuen ja me naurettiin sitten ihan sitä, kun nauretaan niin paljon eikä siitä meinannut tulla loppua.

Sitä paitsi yhdistääköhän neljävuotias apinan edes mihinkään sellaiseen apinaan, johon me isommat, vaan ehkä hän juurikin tarkoitti sellaista söpöä apinaa, kuten apinavauvaa.. Tai ehkä ei. :)

Siilis: Ei pitänyt pokka. Ei sitten yhtään.

Pepi: Voi että. Siinä sitä on sitten säätämistä myös siellä päässä. :)

Ei kaikki ole ihan ainaniin vakavaa, vaikka mitään ikävää nimittelyä ei kyllä sallita. Ja neljävuotias ottaa hyvin vakavasti, kun erään kerran pk:ssa oli jotain nimittelyä ollut, niin sanoin lohdutukseksi, että tiesiköhän se nimittelijä, että jos nimittelee, on itse. Tämä helpotti ja tätä hän itse viljelee usein viisaalla äänenpainollaan.

Jennijee kirjoitti...

:D Mahtavaa analyysia!

Ripu kirjoitti...

Jennijee: Eikö? :) Kyllä kai sitä pitää vähän jo analysoida, jos nauraa tuommoiselle. Se on muuten kumma, miten esmes just nyt ei olis naurattanut tuo juttu pätkääkään. Nimim. Yksivuotiaan ite-kimpoiluja ja hermojen menettämistä yöllä jokusen tovin seurannut.