maanantai 18. helmikuuta 2013

Satsaa tai säästä

Kuvassa mm. tutti ja pupu, joita ei -for the record- löydy nukkumaanmentäessä.

Jo kauan olen haaveillut makkariin neljävuotiaan sanoin uudistusta - vaan ikäväkseni kotiäidin likvideetti rajaa uudistukset pitkälti oman luovuuden varaan. Tätä valitettavasti allekirjoittaneelle ei ole kovin isolla kauhalla annettu, mutta tällä kertaa jopa yllätin itsenikin ja tykkään lopputuloksesta.

Ajattelin ensin hankkivani NUD Collectionin johdon ja lampun - uudistaminen siis venyi.

Ihastuin myös Ferm Livingin seinäpisaroihin. Minulla oli kuitenkin rautakaupasta ostettua mustaa d-c-fixiä jäänyt jemmaan, ja siitä se ajatus sitten lähti.

Etsin valokuvakehyksiä Clas Ohlssonilta pari viikkoa sitten, jolloin huomasin uuden makkarin valaisimemme. Hinta oli hiukan edullisempi kuin NUDin. Kotiäidin likviditeetti venyi ja lamppu kotiutui. Ukki piipahti viikonloppuna kylässä ja lamppu pääsi kattoon. Jostain syystä sähköjohtojen yhdistely ei ole my cup of tea, vaikka olinkin tähän varautunut, jos ei ukki olisi sattunut paikalle - ajoissa.


Satsaa: 
johto + lamppu (yht. 59e) + tarrat (17,50e) = 76,50e

Säästä: 
johto (7,90e) + lamppu (5,90e) + tarrat (0e) = 13,80e

Tällä kertaa DIY kannatti, eikä aiheuttanut lisäkustannuksia, kuten eräänkin kerran, kun päätin säästää ja värjäsin itse hiukseni - kahdesti. Lopulta pää ruvella maksoin samasta ajatuksesta kampaajalle. Never again.

4 kommenttia:

Miima kirjoitti...

Oo, kivasti säästetty! :) Mun pitäis keksiä poikien huoneen seinille jotain, kun en oo sinne saanut mitään hyllyjä enkä koukkujakaan, kun mulla ei ole työkaluja, ja jotenkin vähän vastustaa... että MUN pitäis OSTAA TYÖKALUJA :O Jos ootan pari vuotta, niin löytyisköhän mulle mies, jolla OLIS työkaluja??? :D

Ripu kirjoitti...

Miima: Kiitos :), mutta eikös tämmöinen olisi aika kiva setti ihan sinulla itselläsi, enkä usko, että monelta mieheltä löytyy - jos löytyy, niin ehkä kantsii jättää se tyyppi väliin. :)

http://www.ad-turku.fi/verkkokauppa/imagecache/400x383_79-XK6020.JPG

zirk kirjoitti...

Hyvä lopputulos! Me like!

Ripu kirjoitti...

Onpa mukava kuulla Zirk! Kiitos!