perjantai 8. helmikuuta 2013

The toppahousut

Jee, lunta!
  
Äiti on täällä soutanut ja huovannut toppahousujen kanssa. Joku siellä jo huokaisi, että hanki elämä! No ne jatkaa lukemista tästä, jotka jatkaa. Siis ne toppahousut! Piti olla henkselit, piti olla jalkalenkit. Ei ollut kokoja, ei ollut värejä. Piti olla speksit ja ehdottomasti piti olla sävy sävyyn takin kanssa.

Hipelöin, laitoin takaisin rekkiin, kohottelin kulmakarvojani (ei muuten kantsis, ihan tajuttomat rypyt otsassa), menin kotiin, googlasin. Hipelöin taas, tiukkasin myyjältä onko oikeasti hyvät, väri täydellinen, ale -50%.  Kaupat tuli.


Meille muutti siis Tähti Jonathanit, joista en ole ihan rehellisesti ollut aiemmin järin innostunut. Tämä on kuitenkin ollut vain oma moukkamainen fiilis, eikä ole perustunut empiriaan. Google kyllä kertoo monenlaisista kokemuksista, joten nähtäväksi jää minkälaiset nämä ovat käytössä.

Otin koon 116 cm (lapsi n. 108 cm) ensi talvea silmällä pitäen, eikä lapsi ollut ostoksilla mukana, niin ei tullut sovitettua. Mallasin Reiman vyötäröhousujen kanssa ja saman mittainen oli haara-lahje. Housut vaikuttivat tosi leveiltä, mutta sekään mitta ei ollut Reiman vastaavia yhtään leveämpi. Oppitunti äidille: pillihousut ovat erikseen.

Toppiksia kotona sovitettaessa todettiin, että olkalenksuja täytyy justeerata, sillä vaikka ne oli säädetty pienimmälle, ne silti putosivat olkapäiltä. Hain siltä istumalta singerin ja silmäilin, miten hommasta selviän tuhoamatta koko housuja. Mieskin huuti olkkarista kannustavasti, että tiedänkö varmasti mitä teen. No tiedänkö? Saletisti en, mutta teen. Kuin valekirurgi konsanaan, leikkasin noin viisi senttiä kuminauhaa pois molemmista lenksuista ja surauttelin koneella ne ihan samanlaisiksi kuin lähtötilanteessa. Tavoitteena oli hyvä lopputulos, mutta priimaa pukkasi. Eheh. 


Toppikset ovat hiukan reilut, mutta ehdottomasti jo pidettävät. Mini Rodinin haalari on saanut tämän viikon huilia rekissä, vaikka olen tarjonnut sitä päiväkotiin puettavaksi. Neljävuotias tykkää housuistaan itse tosi paljon. Olen suorastaan yllättynyt, koska värihän ei ole vaaleanpunkku eikä pinkki, vaan tummanharmaa, joka natsaa täy-del-li-sesti sydäntakin resoreihin - kuten pitikin. Housujen speksit lupaa samat kuin ReimaTec eli kymppitonni on kaikkea hyvää

Yksi vaaranpaikka oli kuitenkin lähellä, kun lapsi tavasi toppiksista, että Joo-na-t-h-an. JOONATAN?! Lukeeko tässä äiti oikeesti Joonatan? Tulkitsin lapsen kasvoilta järkytyksen ja epäuskon ja sanoin salamana, että no ei höpsö, siinä lukee Tso-nätän - se on kulta englantia, ei tarvitse enää sovitella, mene vaan leikkimään. Huh. Täpärällä oli.  

Odotellahan siis lisää käyttökokemuksia. Hintaa toppiksille alen jälkeen jäi 20 e. Viikon käytön jälkeen ja märässä lumessa peuhaamisen jälkeen, ei ole muuta mainittavaa kuin, että taisipa olla loistodiili. 

P.S. Hahhah, arvasin, että sinäkin huokailija luit loppuun saakka! Pus! :D

9 kommenttia:

zirk kirjoitti...

No mutta tietenkin onnea on täydelliset toppahousut, Tsonatanit! Käyttökokemuksia sitten kehiin vaan.

Kati (Ei ihan vielä) kirjoitti...

Hieno pelastus tuo Tsonatan :D Täpärälle se vetää välillä täälläkin. Ennen oltiin onnellisia yleensä siitä, että on housut. Käyttökokemuksia sitten kehiin vaan! Meillä taitaa olla pitkä aika siitä, kun on jotain kyseiseltä merkiltä ollut. Liian pitkä!

Ja luin loppuun asti, enkä huokaissut kertaakaan. Toppahousuja olen täällä itsekin mittaillut pari päivää :D

Ripu kirjoitti...

Zirk: Kiitos, onnea ja onnea, mutta väri kun on just, eikä melkein, niin oli pakko ottaa kokeiluun. Kerrotaan kuinka Tsönätän pärjää meidän matkassa.

P.S. Mä olen tämmöinen vastarannan kiiski, kun kaikki osti keltaisen Picon, mä ostin Jagulaarin, kukaan ei ostanut Racoonia tälle talvelle, koska se oli ihan kuraa edellisenä. Tähti-Tsönätäneissä on jotain mystistä. Niin halvat, että on naurussa pitämistä. On ihan pakko tsekata, missä kohtaa on säästetty. Odotan kuitenkin, että yllätyn - iloisesti. :)

Nimim. Toppavaatefilosofi Ripu

Ripu kirjoitti...

Kati: Kävinkin pikaisesti jo aiemmin kurkkaamassa, että sitä on totisesti oltu toppaasioilla. Onnittelut sinne!

Anonyymi kirjoitti...

Mää taisin sitten olla se huokailija, kas kun ko. vaatekappaleelle ei ole käyttöä. Ja että minä sitten inhosin lapsena a)toppahaalaria b)toppahousuja, just tuommoista henkselimallia, yööks. Tuntui, että ne päällä ei pääse liikkumaan - ja vieläkin iskee sama halvaus (vielä pahempi, koskee myös farkkuja nykyään, yleensä aina kuljen hameessa, sanokoot naisten emansipaatioliike mitä hyvänsä). Ja sun tyttösi pitää niistä, hä? OP

Milulei kirjoitti...

Hei, nää on tärkeitä asioita! Meille äideille ;) Meillä oli syksyllä pojilla (3 ja 5) tsonätänit ja hyvin toimivat. Mun mielestä kans ovat melko leveät, mut mahtuupa peuhaamaan. Syksyn myönteisistä kokemuksista innostuneena ostin sitten just nuo samat henkselihousut talveks, mut nepä ei sitten kelvanneetkaan pojille!? Mistä lie noin nirsoiks oppineet..? Joten talvihousuista ei oo nyt kokemuksia.. Henkselittömiin housuihin en sitten satsannut. Kaivettiin serkkujen vanhoja kaapista. Hitsit.. Mut hei, loistava pelastus sulta :-)

Ripu kirjoitti...

Toppaasia eli toppa-asia. Argh. Enkä oo ees ottanu mitään!

OP: Elä angstaile siellä. :) Taisit lukea kuitenkin koko jutun loppuun. Hehhe. Äläkä vaan huutele sieltä mitään toppahousukirouksia. Lapsi rrrrrrrakastaa niitä toppahousuja ja se suhde pidetäänkin semmoisena. :)

Milulei: Juhuu, kiitos! Mitä? Pojille ei kelvannut nuo Tsönätänit? Vähänkö snobia porukkaa. ;) Piti olla tietysti Molo? Tirsktirsktirsk!

Sinänsä onni, sillä jos meidän neljävuotias näkisi nuo pojan päällä, niin se loppuisi kuin seinään tuo toppahousurakkaus.

annna kirjoitti...

Meillä oli tänä talvena Rakuuni ja oli tosi virkistävää, kun ei samanlaista haalaria tullut joka kulmassa vastaan (paitsi kerran, se olitte varmasti te). Ensi talveksi täytynee sitten hankkia Molo kun kaikilla on sun suosituksesta Racoonit ja Tsönätänit.

Ripu kirjoitti...

Annna: Moikataan ensi kerralla. :) Rakuuni on ollut tosi hyvä ja lapsen suosikki. Yksivuotiaalla Molo ja se on hyvä myös. Ens vuonna tosiaan ihan kaikilla on Tsönätänit. :)