tiistai 19. helmikuuta 2013

Myrkkykarkoitus

Nämä onnekkaat selvisivät parabeeniseulasta
Jokunen hetki sitten kauhistelin täällä, mitä myrkkyjä ihooni - ja vielä kamalampaa, lasteni ihoon läiskin. Keskusteluni ystäväni kanssa (kiitos vielä!) ajoi minut karsimaan turhat myrkyt pois, ja miettimään, miten tästä eteenpäin. Toin esiin huoleni erityisesti parabeeneja kohtaan, joita käytetään säilöntäaineena, ja näin ollen meiltä lähti lätkimään mm. hiusten hoitotuotteita, vartalovoiteita, deodorantteja ja lasten hammastahnaa. Nämä tuotteet olivat lähestulkoon loppuun käytettyjä, joten varsinaista turhaa jätettä ei tässä puhdistuksessa syntynyt.

Parabeeniseulasta selviytyivät monet perustuotteet, joilla saan itseni pestyä ja hoidettua. Moni purkin sisältö on kuitenkin ihan lopussa, joten uusia tuotteita on jo kotiutunut ja kotiutuu pian. Näistä tuntemuksia piakkoin. Lisäksi meikkipussin sisältö kokee jonkinlaista päivitystä. Toki meiltä löytyy synteettisiäkin ihonhoitotuotteita, koska ideahan ei ollut heittää mäkeen kaikkea, vaan ainoastaan parabeenejä sisältäviä. Muita kyseenalaisia kemikaaleja voi löytyä, mutta niillä mennään. 

Kävin viikonloppuna Sokkarin luontaistuote-esittelyssä, jossa ilokseni tapasin toimittaja ja Kemikaalicoctail-blogin Noora Shinglerin! Olimme liikkeellä kokoonpanolla tytöt, ukki ja minä. Aikataulussa luvattiin Shinglerin haastattelun alkavan kello 13. Tytöt olivat suht villillä tuulella, ja neljävuotiaan testereiden kokeiluintokin laantui siihen, kun sai ukin lupaamaan jätskit. Stockalla. Kävin tasan klo 13.12 kysymässä haastattelusta, johon todettiin, että Komulaisen Kristiinalla oli ilmeisesti lounas venähtänyt, että pahoittelut nyt vaan. Kiitin, ja harmittelin, etten voinut jäädä. Neljävuotiaan (ja ukin) jäätelön venyttäminen ei tullut kuuloonkaan. Juttelin kuitenkin useiden luonnonkosmetiikan edustajien kanssa, ja sain joitakin näytteitä, joista lisää vinkkauksia tulossa.

Aloimme tekemään lähtöä, kun Noora (meistähän tuli heti kaverit) tulikin itse luokseni. Ilahduin tästä valtavasti, ja keskustelumme oli sanalla sanoen antoisa. Sain hyviä vinkkejä myös  mm. lapsen atooppisen ihon hoitoon, ja turvallisemman - ainakin alumiinittoman - deodorantin valintaan. Tieten tahtoen en luonnollisesti halua kasvattaa rintasyövän riskiä. Vaikka tavoitteeni on karsia kosmetiikan kemikaalikuormaani niin paljon kuin mahdollista, niin kainalokuoppien raikkaudesta en tingi. Eikä muuten tarvitsekaan. Noora vinkkasi muutaman vaihtoehdon, ja päädyin ostamaan Mádaran deodorantin.*) Tätä voin minäkin ehdottomasti suositella. Ei hiksa haise, se on saletti!

P.S. Noora Shinglerin toimittama juttu raakamaidosta torstaina klo 20 TV2:lla. Tässä maistiainen.

*) Sisältää mainoslinkin.

5 kommenttia:

zirk kirjoitti...

Hyvähyvä, tätä lisää. Mulla on ravitsemuspuolella meneillään lisäravinnecocktailit, atooppinen ihoon ja kaikkeen. Kosmetiikan luomuisuuden suhteen olen ollut laiska, mutta aktivoitumassa. Madarasta tykkään kyllä.
Sanalle "raakamaito" on ihan pakko huokailla ja pyöritellä silmiä. Kaupunkilaiset... Voi elämä. ;)
T: raakamaidolla kasvanut
Ps. Äiti antoi puhelimessa juuri yksityiskohtaisen selvityksen siitä, miten oli työntänyt lehmän repsottavaa kohtua takaisin "olkapäätä myöten" ja eläinlääkäri oli laittanut perperiin kolme PULTTIA. Kas siinä sitä olivat raakamaitokonetta hoidelleet.
Pps. Tämä oli oikeasti hyväntahtoista kettuilua. On niin absurdi olo tässä maailmojen välissä.

Anonyymi kirjoitti...

Aika hyvä. Laskin oman iholle tulevan kosketiikan: niitä oli kaiken kaikkiaan 11. Vähän liikaa, mutta tässä iässä sitä pitää jo ryppyjäkin hoitaa, eivät ne hoitamatta selviä.

OP

Ripu kirjoitti...

Zirk: Hei mä olen niin maalainen kuin vaan olla voin. Pyöräytitkö silmiä? Älä suotta, tulee ryppyjä niistä kohotteluista. ;D Mádara on muuten oikein hyväksi havaittu, mutta jos jatkat tuota silmien pyörittelyä, niin suosittelen hommaamaan silmänympärysvoiteen (Mádaran, vaikka :)).

Kopsasin raakamaidon suoraan tuosta jutusta - ajattelematta. Piti kirjoittaa kylläkin se tinkimaito, jota minäkin vastattain join kahvissa EAT&JOYn maatalouskahvilassa. Kröhöm. Onko nyt parempi? ;)

Ja ei kai olleet Tuulan ahterissa pultteineen kiinni? En kestä!

Ripu kirjoitti...

OP: Hyvä, hyvä, kunhan vaan vähän katsoo mitä niissä on, ei mineraaliöljyjä, ei parabeeneja ja ja ja. Helpoiten pääsisi hommaamalla EcoCert-sarjan tuotteita. INCI-listat vaativat kielikurssin.

Täällä hoidetaan nyt myös ryppyjä. BIG TIME. Kerron kokemuksista pian. Oletan, että kaikki rypyt katoavat, kun laittaa anti-agingkiä. Eiks se mee niin? :D

zirk kirjoitti...

Hihhih kyllä mun nyt tarttee silmänympärysvoide hommata! Tinkimaito passaa!
Ei ollu Tuulan ahterista kyse, oliskohan se ollut Seija jolla perperi falskaa? Hekoheko.
Tarttis Tuulaakin taas moikkailla, ei oo keriinny!