keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Lego Friends

Äiti katselee ikkunasta kaukaisuuteen, iskä makaa sohvalla. Keittiö on huippuvarusteltu. Jääkaapissa on muuten maitotonkka. Trendikästä tinkimaitoa tietty. ;)

Monessa perheessä rakennetaan isompien lasten kanssa Lego Friendseillä, kuten myös meillä. Joulupukki toi neljävuotiaalle Olivian talon (tätä rakentaa arviolta noin kolmekymmentä vuotta), joulukalenteri oli Lego Friends, ja pienempiä paketteja on ostettu lukuisia, kuten Emman studio ja Andrean kanihäkki. Kiitokset vaan monista näistä sinne Tätille, joka auttoi joulupukkia..  Tämän voi yhtä hyvin lukea myös niin, että meillä on tuhansia Lego Friends palasia, jotka ovat vaarassa mennä imurin kitaan, ja on niitä sinne ehkä jokunen palanen mennytkin. Pakkauksissa on usein muutama ekstrapala kurjia äitejä silmällä pitäen.

Legot sitovat lapsen ja vanhemman yhteiseen puuhailuun (miksei yhdistävät), sillä ainakaan meillä lasta ei voi tyrkätä legopaketin kanssa yksin puuhailemaan pariksi tunniksi. I wish. No enkä. Enpä. On hienoa katsoa, miten lapsi osaa itse katsoa ohjeita ja myös rakentaa ihan itse. On myös suorastaan järkyttävää tajuta, miten lapsi omaa huomattavasti paremman avaruudellisen hahmottamiskyvyn kuin äitinsä. Äiti: Mites päin se siihen tuleekaan... Lapsi: Anna se tänne. Et sä tajuu. Jonkun verran ohjeistusta tarvitaan siihen, että palaset täytyy koota järjestyksessä. Kohta 5 on tehtävä ennen kohtaa 8. Ihan oikeesti. 

Me on annettu Lego Friendsejä lahjaksi neljävuotta täyttäville ja sitä vanhemmille. Tämä on ollut mieluinen lahja, ja niin helppo! Näistä mä tykkään. Neljävuotias sai itsekin lahjaksi ekat Friendsinsä täyttäessään neljä, ja on tietysti tohkeissaan, jos paketissa lukee ikäsuositus 6-12. Monissa on tosin +5. Aluksi rakentaminen oli hiukan hankalaa, mutta tosi pian pikkusormet ottivat pikkuruiset palaset haltuun. Nyt varsinaista rakentamisapua tarvitaan tosi harvoin.

Ihan itse valittu. Lego Friends sukat ja nuo kimjong-lipokkaat.

Toinen lahjavinkki Lego Friends tykkääjille on tietysti vaatteet... Paita ja sukat. Kiitos jälleen samalle Joulupukille. Sekä säilytyslaatikko olisi ihan ehdoton. Meillä legokaverukset nimittäin majailee pienissä matkalaukuissa, joita saa vaikka Tigerista, mutta yksi isompi säilytyslaatikko olisi ehdoton. Semmoinen joku kylpyammeen kokoinen.

Minkä ikäisenä teillä aloitettiin Legojen kanssa leikkiminen? Onko Lego Friends hurahduksia? 

*) Linkit mainoslinkkejä Lekmerille. Osa näyttää toimivankin. Linkistä pääsee kuitenkin kauppaan ja se on tärkeintä. :)

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa olkkarikuvassa on pöydällä myös niin trendikkäitä cupcake-leivoksia. Ovat äiti ja isä herkutelleet ja siksi iskä makaakin sohvalla, vatsa täynnä ei jaksa istua...

Nauroin ääneen leikin kuvaukselle.

Miksimullaeiollutommosta, miksei?
OP

Ripu kirjoitti...

OP: Ei mullakaan ollut ja pitäähän ne cupcakesit olla. Neljävuotias ne ite laittoi siihen, kun ensin vatkasi taikinan, ja laittoi ne vielä monitoimikoneeseen ja paistoi uunissa. Tuo iskä nyt makaisi siinä sohvalla ihan ilman leivoksiakin. ;)

Vera kirjoitti...

Friendsejä meillä ei oo, mutta kaiken maailman star wars, harry potter, lord of the rings, pirates of the caribean sun muita mitä en muista löytyy kyllä kaapista. Tai yleensä lattialta.

Ripu kirjoitti...

Vera: No juuri niin. Lattiallahan ne. Mitään säilytyslaatikoita tarvita.. ;)

Milulei kirjoitti...

Mä niin odotan friendsejä meille! Tai mistä sen tietää, vaikkei niitä meille tulekaan. Ostan mä jonkun paketin ihan varmasti;) Tyttövauva on puolivuotias ja kasvaa nyt isoveljien ninjago-legojen keskellä.. Onhan nekin ihan kivoja (luurangot, käärmeiset ja muut..), mutta mun mielestä noi friendsit vaan oon ehkä ihanampia. Ja kun ei niitä silloin ollu..

Milulei kirjoitti...

Mä niin odotan friendsejä meille! Tai mistä sen tietää, vaikkei niitä meille tulekaan. Ostan mä jonkun paketin ihan varmasti;) Tyttövauva on puolivuotias ja kasvaa nyt isoveljien ninjago-legojen keskellä.. Onhan nekin ihan kivoja (luurangot, käärmeiset ja muut..), mutta mun mielestä noi friendsit vaan oon ehkä ihanampia. Ja kun ei niitä silloin ollu..

Ripu kirjoitti...

Milulei: Osta, osta, ihan itelles. Se teidän neiti ei ihan neljään vuoteen näillä rakenna. Tykkäsikö isoveljet, vai onko tytöt yk yksivuotiasta lainatakseni? :)

On kyllä tosi hauskaa puuhaa. Mä rakennan joskus, jos vaan saan luvan neitiltä. Niitähän olisi niitä aikuistenkin arkkitehtilegoja, vaikka eihän ne näin värikkäitä ole. Ne on niitä beigejä. Yllätys?

Anonyymi kirjoitti...

Missä, missä, aikuisten legoja? Mähaluunsellaset, mäniinhaluun. Miks beigejä? Mullei ollu penskana legoja muutamaa hassua siskon vanhaa lukuunottamatta, siis ollenkaan. OP