keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Vikaa päivää...

...äitiyslomalla. Tämä päivä tuli eteeni suorastaan yllätyksenä ja pyytämättä. Tai ei nyt ihan yllätyksenä, Kela oli muistanut minua kirjeellä jo tovi sitten, että nyt loppuu se lomailu isolla rahalla. Hahha. Mikä sitten muuttuu? No nyt lomaillaan pienellä rahalla. 

Olen katsellut jokusen päivän tuota ysikuista sillä silmällä, että miten tuommoisen mötikän voisi johonkin hoitoon laittaa - mukamas? Kuka sitä vahtii, ettei laita suuhunsa mitään eikä kiipeä johonkin korkealle vain tullakseen sieltä pää edellä alas. Niin justiin. Näin ollen, kaikki (lue: hauskat, mukavat, mielenkiintoiset ja hyvinpalkatut) työtarjoukset ovat tervetulleita siihen saakka, kunnes tuo ysikuinen osaa vähintäänkin kävellä ja raportoida omalla suullaan suht ymmärrettävästi, miten päivä on sujunut äidin tahkoessa rahaa (ihan järkyttävästi) jossain muualla, jota työpaikaksi kutsutaan. Oletettavasti tähän menee vielä about vuosi. Tai tuo ysikuinen on osoittautunut niin teräväksi tapaukseksi, että sanotaanko niin, että vähintäänkin jouluun saakka mennään näillä. 

Rahaa täytyisi kuitenkin alkaa liruttaa tähän osoitteeseen, sillä suureksi hämmennyksekseni en voittanut viime sunnuntain lottovoittoa. Olin nimittäin laittanut all eggs in one basket suhteessa hoitovapailuun. Mikäpä kotona on lapsia kasvattaessa, kun tilillä on 13 miltsia. Ei oo kiire töihin. Kun numerot olivatkin jotain muuta mitä meikäläisen Veikkauksen tositteessa sekä nettipelissä, olo oli vähintäänkin pökertynyt. Olin vielä puristanut neljävuotiaasta kolmeen ruutuun kaikki numerot eikä se ollut helppoa, kun neiti sanoi kaupassa, että eipä huvita. Näin nimittäin mielessäni kuinka kertaisin Veikkauksen kahvitilaisuudessa, että ajatella, kun tuo lapsi ei meinannut jaksaa niitä numeroita minulle ladella ja olisi voitto jäänyt saamatta, mutta onneksi jaksoi!  Hahhahuhhah.

Olo on edelleen pökertynyt, mutta tällä hetkellä se johtuu siitä, että sain pitkästä aikaa erittäin huonon idean. Päätin taas ottaa Anu Harkin persoonan ja se olisi vaan ihan kerralla uskottava, että minä en oo hän enkä ikinä tuu olemaan. Mulla oli sellainen tummanruskeaa puuta parvekepöytä, jonka päätin muuntaa ihanan kirkkaanvalkeaksi. Nopeesti vaan graffity-style. Need I say more? Nää hywät iweat täytyy toteuttaa aina kun Mies ei ole kotona, koska muuten se estäisi minut ihan alkuunsa. Olisipa ollut kotona. En uskalla kurkata parvekkeelle mihin asti se spraysäde on yltänyt. Oikean käden sormet ovat kyllä aivan valkeat eikä lähtenyt pois, vaikka kuinka hankasin. Meillä ei ole tärpättiä. TERO! Meille on muuten tullut Miehen kanssa tavaksi (viime junareissulta alkaen - hih!) hihkaista toiselle mahdollisimman pahalla saundilla TERO!, jos toinen on tehnyt jotain väärin. Esim. jättänyt mukin liian lähellä ysikuisen käsiä, jolloin se on nurin alta aikayksikön jne. Se naurattaa takuuvarmasti aina. Nyt luulen, että Mies saattaisi sanoa jotain muutakin eikä naurattaisi. Yhtään.

Jahas, en vaan olisi uskonut, että jollain spraymaalilla saa tällaista tuhoa aikaisiksi. Arvelin K-Raudassa, että loistoidea. Pitäisi mennä jatkamaan toinen kerros, mutta en tiedä kandeeko. Kandee, koska olen päättänyt saada sen nyt tehtyä ennen kuin Mies tulee, jottei taas pääsis sanomaan. Aijai.
P.S. Huomatkaa sanojen äitiysloma ja hoitovapaa radikaali käyttö ilman puhinaa siitä, että mitäs lomaa tai vapaata tää muka on. No yhtä lomaa ja vapaatahan tää todellisuudessa on, että ihan turhaan äitit näistä termeistä skitsoo. Sitä paitsi ketä tämä kiristää, niin ei se loma siihen vikaan auttaisi muutenkaan. Hahhahhuhha. Siunausta!

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voin sanoa että ON yltänyt! TERO!!
*nyt kokemus puhuu*

Ripu kirjoitti...

Kiitti Pepi, olet paras. Kävin just suihkuttamassa kolmannen kerroksen ja voin sanoa myös, että ON yltänyt! TuplaTERO! Joudun kohtaamaan Miehen ja mitä-sä-oot-oikein-täällä-taas.., mutta talsin huomenna martyyrilmeellä ostamaan perusmaalia, jonka turaan pöytään toki myös, mutta pilallahan tuo on jo muutenkin.

Ripu kirjoitti...

Btw kaapissa olisi sokkelimaali. Menisköhän se?

jarna kirjoitti...

Herranjumala miten luova sä oot! Ei mulla vaan tuu tuollasia tuunausideoita koskaan (onneksi). Tyttärellä 13v sen sijaan tulee ja sitä katsellessa omat ideat hyytyy jo lähtökuoppiinsa :D

Ripu kirjoitti...

Jarna: Kiitos näistä hekotuksista! Olet kyllä taitava. Jos en omaisi loistavaa ironiantajua, menisi tää vitsi helposti ohi. :)

Anonyymi kirjoitti...

Sokkelimaalia?
Mitä tahansa :) -voi kun olisit edes maininnut mitä suunnittelet, niin olisin päässyt sanomaan, että älä hyvä ihminen....tai olisin sanonut että tee niinkuin tätikin tekee: vanha käytöstä poistettu pussilkana kainaloon, maalattava toiseen ja ulos, pihalle, porttikonkiin ja mielellään vielä niin, että on mahdollisimman paljon yleisöä....saa selitellä, että mä tässä vähän maalailen :DD

Btw. just muutama päivä sitten maalasin täällä Lillan pihalla lakanan päällä tuolin, ja lakanan reunat tuli aika pian vastaa, nurmikossakin näkyi valkoista :) jotta silleen....

Heidi kirjoitti...

Kela on täälläkin vääntänyt rahahanoja pienemmälle, jo reilu kuukausi sitten. Ei ostella ei. Onneksi on kesä ja meikäläisellä "lupa" olla kotona. Syksyllä sitten 1(!) ja 3 v aloittavat yksityisellä hoitajalla ja minä toivon mukaan niissä rahakkaissa hommissa.

Ja Anu Harkki ei ole todellinen. Taitavan leikkauksen tulosta, sanon minä.

Ripu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Ripu kirjoitti...

Otetaas uusiks. Kirjoitusvihre. ;)

Pepi: Niinpä niin. Sokkelimaalia en laittanut, mutta en ole vielä luovuttanut, se peevelin spray kohtaa vielä vastusta. Tosin minä olen edelleen häviöllä. Tänäänkin olen söhrännyt sitä.

Heidi: Symphaties, mutta hienoa, että sillä aikaa, kun sinä tahkoat tsiljardeja, lapsilla on hoitaja.

Niin kyllä se Anu Harkki melko näppärä on. Minun taidonnäytettä ei saisi leikattua sitten millään esityskelpoiseksi, mutta kiitos Heidi, lämmitti.