torstai 12. heinäkuuta 2012

Lomakastelija

Tsihi, ei oo lorahtanut pöksyyn, vaikka niinkin voisi kuvitella. Nyt on kuulkaa tosi kyseessä. Jälleen sponsoroimme Valtion Rautateitä ensi viikolla mummolareissulla ja nyt on niin upeat ystävät parvekkeella, että en aio riskeerata ja katsoa selviääkö ne ilman kastelua viikon. Olen ihan ihastunut, etenkin petuniaani, se on niin kaunis. Myöskin ruukkunarsissit ovat erittäin kauniita. Äitienpäiväruukkuruusu huilaa just nyt, joka tarkoittaa, että siinä ei ole ruusun ruusua, mutta kyllä sekin vielä piristyy ennen kuin on tämä kesä ohi. Luulisin.

Nyt tarvitaan viisas lomakastelija. Aion kokeilla kohta viisaiden Marttojen vinkkiä pullokastelijasta. Eli pullo täyteen vettä, se tökätään nopeesti multaan ja sitten vaan lomaillaan. On myönnettävä, että mulla ei oikein äly riittänyt ekaksi tämän tajuamiseen (yllätys??), vaan olin huolissani siitä, että eikö se kaikki vesi lurahda saman tien sinne multiin, mutta ilmeisesti näin ei tapahdu, koska kukat ovat niin viisaita, että juovat vain sellaiset hömpsyt kuin on tarpeen. Martat selittävät asian näin:

Kun multa on kuivaa, se on huokoista eli sen kautta ilmaa siirtyy pullon yläosaan. Silloin vettä vapautuu multaan. Kun maa on märkää, ilmaa ei tihku pulloon, joten vettäkään ei tule - eikä tarvitakaan.


Wou! Kyllä maailmassa on monta ihmeellistä asiaa.


No toinen vaihtoehto on hieno kastelujärjestelmä. Siinä meille avun tarjoavat mm. sellaiset kohtuuhintaiset tapaukset, kuten Blumat ja Bördy, joka on ehdottomasti suosikkini. Voiko noita nyt olla ostamatta?


kuva: shop.myflower.ch


Blumat vaikuttaa jotenkin pätevämmältä systeemiltä, kun se vesiastia voi olla heti isompi. Bördyjä joutuisi ehkä laittamaan useamman yhteen ruukkuun, jos on monta päivää poissa. Vaan onko ehket vähän ruma tuo Blumat? Valitettavasti (kuten neljävuotias toteaa siskolleen, joka ei vielä saa syödä jäätelöä).  Hintaa näillä on joku vitsku/kpl. Eli montako sitten yhteen ruukkuun? Yksi viiva kaksi?kuva: hhydro.cim


Tietystihän sitä olisi myös tämmöinen vaihtoehto. Oikea systeemi. Tosin hintaa noin satkulainen. Hmmm? Sijoittaisikohan sen satkun vaikka Swedish Hasbeenseihin? Sijoittas.

kuva: zengrow.fi

Eli voittaja on ehdottomasti Bördy söpöliini!

Onko teillä kokemuksia lomakastelusta (tsihihi - en oikeesti halua tietää!) eikun oikeesti! Toisethan fiksusti uittaa villalankoja, mutta näistäkin olen lukenut, että kukat voivat joko a) kuolla kuivuuteen b) hukkua. Ei huva. Nyt ei riskeerata. Onko kukaan kokeillut Marttojen pulloniksiä? Entä Bördyä tai rumaa Blumatia? Gardenasta en välitä kuulla, että hyvin toimii, kun se ei tule meille.

7 kommenttia:

Pepi kirjoitti...

Enpä ole kokeillut mutta kun kotona alkaa olla pelkkiä raatoja -KUKAAN ei muista täällä päässä kastella- niin ehkä pitäis!

Kukahan muuten olis tuo "kukaan"....en ainakaan toistaiseks ole itseäni(kään) nähnyt kahtena...

Hämärä mielikuva jostaink aukaa menneisyydestä on,että olisin joskus limsapullolla kokeillut, ja yhtä hämärä mielikuva että olis jopa tominut....alkaakohan mulla jotenkin hämärtää, vai?!

Ripu kirjoitti...

Pepi: Hei sie hortonomiska! Kiitos hämäristä kokemuksistasi, sinä jos kuka osaat tän homman. On muuten upea se sinun Lillasi pihamaa. :D

Miul pullot töröttää jo ruusussa ja petuniassa. Niin ja Martat oli oikeassa. Kunhan johonkin hankkeeseen (hemmetin hyväpalkkaiseen tietty) pääsen, niin liityn noihin porukoihin ihan virallisesti.

Pepi kirjoitti...

Pitäis varmaan tämänkin hortonomiskan tyrkätä, se samainen Lilla on vienyt ajan niin tyystin, että anopinkieli (tai -hammas) joka ei kuole tappamallakaan, on ihan kuolemankielissä -enkä tiedä selviääkö enää ikinä näistä laiminlyönneistä. Toinen melkein tuntemattomaksi nuutunut taisi olla flamingokukka, menetetty kai sekin.....selittänee meikäläisen silkkikukat kotosalla :D

zirk kirjoitti...

Mä äänestän ilman mitään kokemusta sitä pulloa ihan vaan siks,että kaikissa muissakin on tasan sama perusperiaate hienommaksi naamioituna.

Ripu kirjoitti...

Pepi: Meillä ei elä sisäkukat. Johtunee jostain huonosta tunnelmasta tai mistä lie? Sen anopinkielen tai mikä-se-nyt-on onnistuin teilaamaan ihan reilusti, että kyllä se kuolee, usko pois.

Rahapuu (lat. Crassula ovata) meillä on ihan ookoo kondiksessa - ironista kylläkin. :) Se ei ole vielä pudottanut montaakaan niitä lehtiään, vaikka se on ollut meillä jo 1,5 vuotta! Se on varmaan ennätys. Ei ole kyllä kasvanutkaan mihinkään suuntaan. :S Orkideat pisimmillään sinnittelee 3 kk ja sit ne kukat putoaa kaikki kerralla. Fatam! Ikään kuin toteavat, että nyt riitti tää touhu. Joskus säilöin niitä kukattomia orkideoja, mutta olivat niin säälittäviä, että ne saivat lähteä. Varmaan kukkivat jossain kaatopaikalla erinomaisesti.

Nyt täytyy jotenkin skarpata syksyllä täällä sisälläkin, kun mä olen niin hienosti hoitanut nuo parvekeystävänikin.

Zirk: Kiitos. Tää ei ollut vaan mikään äänestys. :) No ei, oikeassa olet periaatteessa, mutta eikö ole ihana tuo Bördy? On pakko melkein kukkien kaveriksi hommata yksi viiva kaksi kappaletta, etkö sä meinannut muka? :D

Kuulkaa, toimii tuo pullosysteemi. Viiniputeli on ruusussa ja 0,35l limuputeli on petuniassa. Vettä on vajunut molemmista pulloista! Rok, rok! Äiti hoitaa.

Vera kirjoitti...

Martat <3 Mitä ne ei tietäis? Täytyykin kokeilla tollasta systeemiä. Voithan sä hei tuunata ne (kalja)pullot vähän kauniimmiks =D

Ripu kirjoitti...

Vera: (kalja)pullot on housussas. Hihihhii. Ei kun reilusti vaan saavat olla nyt ihan ihtiään nuo pullot. Sen tietäs, jos jälleen alkaisi jotain tuunausideoita toteuttamaan. Sitä paitsi, niin sopii nätisti ruusun kupeelle tuo Mont Albano punkeropullo. HUOM! Imevät muuten vettä tosi paljon. Eli täytyy viritellä magnumputelit for the real thing.