maanantai 23. heinäkuuta 2012

Nyt on kahvia!

Ai ihmettä, taitaa olla allekirjoittaneen toiminta sen verran holtitonta, että ihan virallinen taho on lähestynyt ja varmistanut, että perustarpeet on ylläpidettävä, muuten ei hyvää seuraa. Nimittäin ihana herra Paulig lähetti minulle laatikollisen kahvia. Kyllä! Jotta aamuni tästäkin vielä helpottuisivat, kahvi on pakattu neljän kupin annospusseihin. Kyllä! Sen verran oman älyn täytyy leikata, että kaadan itse keittimeen neljä kuppia vettä. Onnistunee. 

Herra Paulig vaikuttaa myös sympaattiselta hahmolta, koska arveli minun tarvitsevan loman jossain kaukana ja lähetti minulle Mundo kahvia. Näin voinkin fiilistellä joka aamu olevani jossain Mundossa (espanjaa on selvästikin opiskeltu ihan yliopistossa). Kihkihkih.

kuva: paulig.fi

Lisäksi jatkossa juomani kahvi on sertifioitu ja kahvini pavut ovat vastuullisesti tuotettuja huolehtien ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnista. Noin niinku vaatimattomasti. Mitäpä sinun kahvisi eteen tehdään? Minun joka aamuisen kuppini eteen tehdään mm. seuraavia tekoja: 
Esimerkiksi maaperän kulumista ehkäistään istuttamalla suojapuita ja maanpeitekasveja. Kahvimarjojen kuoret kompostoidaan ja käytetään maanparannusaineena. Kahvimarjojen käsittelyssä tarvittava vesi kierrätetään ja puhdistetaan ennen laskemista takaisin vesistöihin. Lannoitteita ja torjunta-aineita käytetään mahdollisimman vähän ja noudatetaan paikallisia ja kansainvälisiä määräyksiä. Kahvitiloilla vuosittain tehtävä tarkastus sertifioinnin säilyttämiseksi edellyttää myös ympäristöasioissa jatkuvaa kehittämistä.
 Bless. Kyllä maistuu niiiiin hyvältä ja eettiseltä minun kahvit - oli miten uneton yö tahansa takana!

Lämmin kiitos herra Paulig, myös läheiset kiittävät, etteivät joudu kahvittoman äidin läheisyyteen ihan heti.

8 kommenttia:

Miima kirjoitti...

Well done Mr Paulig! :) Kukahan olis niin ystävällinen, että lähettäis mulle laatikollisen (irto)teetä?!? Nyt pitää mennä äkkiä unten maille tai ei aamulla auta edes se laatikollinen teetä... Buenas noches!

Anonyymi kirjoitti...

*en o kade en o kade en o kade*
menee pois omaan sänkyyn matraamaan...saakeli buzzadoorit, mä en vaan niin ala!

Ripu kirjoitti...

Miima: Sun täytyy käyttäytyä siten, että joku irtoteenvalmistaja päättää pelastaa sinut. :D

Pepi: Älä oo kade. Hei ja tää ei oo mikään Pissidori-juttu. :) Eli oo vaan kade. Tai älä oo oikeesti. Kauniita unia!

zirk kirjoitti...

Tästä vois olla jo hitusen kateellinen ja jälleen ihmetellä, milloin saisin aikaiseksi pissadooriin liittymisen. :D
Congrats kahvipläjäyksestä!

Ripu kirjoitti...

Kiitos Zirk. Pissadorista ei ole tullut kuin sähköhammasharjatarjouksia ja leffapaketti kestotilauksia, joten en ole nyt lähtenyt niihin mukaan. Mä odotan sitä KitchenAidia tai omaa henkilöautoa sieltä. :)

Heidi kirjoitti...

Oijoi, nyt kelpaa! Jotenkin en itse (edes pari kahvitonta aamua kokeneena) ikinä muista ostaa sellaista jemmapakettia, jonka kaivaisin vaikka tuonne herukkapuskan juureen varmaan talteen. Nauti!!

piia kirjoitti...

Nyt oon kyllä kade. Onnittelut! :)

Ripu kirjoitti...

Heidi ja Piia: Kiitos, kahvin arvon ymmärtää viimeistään silloin, kun sitä ei ole. Näitä pussukoita sopii jemmata vaikka tyynyn alle. :D