D-vitamiini ja äidin koettelemukset palkittiin


Lasipullo vs. pipettiversio
0-1
kuvat: yliopistonapteekki.fi

Varsinainen murheenkryyni on kuopuksen ensimmäisen elinvuoden ajan olleet D-vitamiinit. Kyllä. Nimittäin sillä henkilöllä, jonka mielestä D-vitskujen antaminen pikkuruisista lasipulloista on jotenkin tosi hyvä idea, ei ole ollut koskaan yhtään vauvaikäistä lasta toisessa käsipuolessa killumassa. Olen täysin varma tästä.

Muistan, kun kuopus syntyi ja kahden viikon iässä alettiin antamaan vitamiineja, päätin ettei hänelle anneta sitä myrkyn makuista jekovitzia, jota tosin esikoinen odotti suu apposen selällään. Miten voikaan olla niin hirveetä? Satsasin D13-vitskuihin, joissa oli samassa Rela-maitohappobakteerit. Suojataanpa samalla pikkuisen masu, ajattelin ma. Näitä ostin kaikkiaan kaksi pulloa, koska tuo kahden viikon puteli maksoi yli 20e. Lisäksi menetin hermoni siihen pullon muotoiluun, koska vauva sylissä tippojen ravistelu pullosta oli niin raivostuttavaa.

Multi-tabsilla oli kuitenkin fiksumpi, pipetillinen versio, ja olin ajatellut alkaa käyttää niitä. Vaan sepä ei ollutkaan mikään helppo jobi. Jokikisessä apteekissa oli tämän tuotteen kohdalla viesti, että tavarantoimittajalla vaikeuksia. Näitä vaikeuksia oli about vuoden ajan. Olin jo luovuttanut ja reuhdoin sen lasipullon kanssa menemään jo kuin vanha tekijä, kunnes viime viikolla särkylääkeostoksilla ollessani myyjä huikkasi minulle, että guess what, nyt löytyisi se kaipaamani tuote! Olin ilmeisesti kysellyt tuon putelin perään tarpeeksi/liian usein, että oli tämä vaativa naama jäänyt myyjänkin mieleen. Muistan erään kerran avautuneeni ostaessani tuota lasipulloversiota, että tämä on niin hankalaa, että tekisi mieli jättää antamatta koko fuckin' vitamiinit! Uudesta pipettimallista olinkin niin iloinen, että tokaisin kassalla Halleluja! Get a life, tiedetään.

EDIT: Mitvit on D13-vitskut? No ehkä ne on jotain erikoisvitskuja. Hahha. Ne oikeasti taitaa olla D3. Oh well.. Sama asia. Hihhih.

Suosikit