Valio Onni® -puurot - Yksivuotias raportoi

Äitillä on muovialusta muoviliinan päällä... Torvi.. eiku TORNI!

Moi!

Äiti laittoi minut - yksivuotiaan, maistelemaan Valio Onni ® -puuroja, joita sai minulle Buzzadorista.

Buzzaaminen ei tarkoita mitään suukottelua, vaan se tarkoittaa sitä, että saat kokeiltavaksi tuotteita, joista kerrot kokemuksiasi ja mielipiteitä blogissa.

Minä syön aamuisin yleensä sitä mitä minun siskoni syö eli heipää ja hukittia - leipää ja jugurttia. Vauvana söin äidin keittämää puuroa aamuin ja illoin. Joskus meillä oli kaapissa valmispuuroja, mutta niitä syötiin hätätilassa eli silloin, kun äiti ei jaksanut keittää puuroa hellalla, tai jos sillä itellä keitti - syystä tai toisestaPuurot tähän leikkiin hommattiin naapurikaupasta, ja äiti huomasi just, että kaupan valikoimasta on puuttunut mustikka-vadelmapuuro kokonaan, jota en saanut nyt sitten maistaa ollenkaan. Vellejä mä en suostunut maistamaan, eikä niitä ostettukaan, koska mä oon jo niin iso, enkä juo enää mistään vellipulloista enkä nokkamukeista, joten se on nyt puurovertailua tiedossa. Vellejä on kuitenkin saatavilla jo 4 kk ikäisille, jotka nyt ei osaisi mitään puuroja vielä syödäkään, ainakaan ite, niinkuin mä. Velleistä kiinnostuneille, niitä on muuten saatavilla myös perunaporkkanavelli ja maissivelli.


 

Mä sain itse valita mitä puuroa haluan syödä. Söin useimmiten koko purkin, tai joskus, kun huomasin, että siskohan syökin siinä vieressä heipää ja hukittia, niin söin loput puurot sitten illalla. Nämä puurot pitääkin syödä avattuna vuorokauden sisällä. Äiti vahtii sokerin määrää, ja näissä puuroissa sitä olikin 100 g:ssa seuraavasti:

Neljänviljanpuurossa 4,7 g
Omena-kaurapuurossa 8,5 g
Puolukkapuurossa 6,6 g
Vadelma-kaurapuurossa  8,3 g
Aloitin tuomaroinnin Omena-kaurapuurolla. Puuro tarttui ja pysyi hyvin lusikassa, ja se tuoksui hyvältä. Maku oli pirskahteleva. Ihan lupaava.


Lisää!

Huomenta vaan, testit jatkuvat Vadelma-kaurapuurolla. Tämä oli melko löysää. Äiti lämmitti tämän, joten sekin vaikutti koostumukseen. Tätä sai hyvin leviteltyä myös pöytään. Maku oli melko harmoninen ja ryhdikäs. Tykkäsin.
 Mitäs tämä on? Nel-jän vil-jan puu-ro. Kuulostaa terveelliseltä, ja tässä onkin vähiten sokeria muihin maisteltaviin verrattuna.Häh, tästä en kyllä diggaa sitten yhtään. Missä ryhdikkyys, pyöreys, pirskahtelevuus - maku ylipäätään? Pftyi. SEURAAVA! Toisin sanoen tämä ei ollut lainkaan makea.


Viljaisa puolukkapuuro on tosi hyvää. Se on rehevä ja elegantti yhtä aikaa, niin ja maistuu mahtavalta. Kippo tyhjeni nopeasti. Tämä puuro ei muuten sisältänyt lainkaan maitoa. 

Ite.


Valio Onni® puuroja oli ihan hauskaa maistella, ja joitakin makuja olimme joskus aiemmin jo maistaneetkin. Puuronsyöminen on jäänyt vähän sivuun viime aikoina, ja oli mukavaa vaihtelua sekä tosi helppoa äidille antaa vain valmis puurotetra minulle. Äiti totesi, että näitä puuroja olisi näppärä ottaa matkalle mukaan, koska ne säilyvät huoneenlämmössä, eivätkä vaadi lämmitystä. Valmispuuroja tulee varmaankin ostettua jatkossa juurikin enemmän reissuille, kuin kotikäyttöön, paitsi ylläkuvatuissa hätätilanteissa. Hihhih. 


Loppu!

Valio Onni® puurot ja vellit on valmistettu tuoreesta suomalaisesta maidosta, yhteistyössä lastenlääkäreiden kanssa. Kaikki puurot ja vellit ovat käyttövalmiita ja soveltuvat lapsen ruokavalioon 4-8 kk iästä alkaen. Tuotteiden maitopohja vastaa koostumukseltaan äidinmaidonkorviketta. Kaikki puurot ja osa velleistä ovat lisäaineettomia eikä niihin ole lisätty suolaa tai säilöntä- ja väriaineita. Valio Onni® tuotteissa ei ole käytetty lainkaan sakkaroosia. Valio Onni® velleihin makeus tulee maidon laktoosista. Maitopohjaisiin Valio Onni® puuroihin ei ole lisätty lainkaan sokeria, ja maidottomat puurotkin ovat vain miedosti hedelmäsokerilla makeutettuja

P.S. Jos sinä haluat Buzzadoriksi, voit rekisteröityä täällä.

 

Suosikit