lauantai 2. maaliskuuta 2013

Lasten ihonhoitoon


Meillä koko perheessä tapahtui tässä jokin aika sitten todellinen herääminen kemikaalikuorman vähentämisen suhteen. Äiti tiirasi purkkien INCI-listauksia, ja etenkin mitä niistä voiteista ja pesuaineista on jaossa pienelle iholle. Aqualanit saivat parabeenikyllästeen vuoksi kyytiä, ja onneksi sitä ei oltu hölvätty kenenkään iholla kovinkaan paljon. Se oli hankittu koko perheen perusvoiteeksi, vaan onneksi ei olla mitenkään hirveen yhteisöllistä porukkaa, että olisimme sitä toisiimme varsinaisesti lätkineet, joten ei sen suurempaa haloota siitä. 

Meidän molemmilla tytöillä on kuiva iho. Yksivuotiaalla olkapäät, käsivarret ja selkä ovat etenkin kylvyn jälkeen selvästi kuivat. Neljävuotiaalla on atooppista ihottumaa, pääasiassa kämmenselässä ja käsivarsissa. Viime talvena atooppiseen ihottumaan yritettiin löytää rauhoitusta, vaan aina kehotettiin, ja jouduttiinkin laittamaan kortisonia viikon jaksoissa. Väliviikon aikana iho meni tosi huonoon kuntoon. Tänä talvena ei olla kortisonia laitettu. Iho rasvataan joka ikinen ilta ennen nukkumaanmenoa, ja se on ihan hyvässä kunnossa nyt.  Pientä näppyä on selässä ja käsivarsissa edelleen, mutta läiskäistä ihottumaa ja infektoitunutta ihoa ei onneksemme ole. Hyvä salva ja Miniderm ovat ihottumaiholla käytössä ja hyväksi havaitut. Molempien tyttöjen kasvojen iholla on käytetty Mádaran suojavoidetta, jota olen laittanut erityisesti ennen ulos menoa (hyvissä ajoin ennen..) 

Erityisesti yksivuotiaan iholle on löytynyt oiva tuote. Vauvoille ja lapsille on usein tarjolla öljyä kosteutukseksi ja vaikkapa korvien puhdistukseen, mutta minua on aina ärsyttänyt öljyissä se sotkuisuus. Kaadan öljyä käteen, se valuu joka paikkaan ennen kuin on ehtinyt kohteeseensa. Mádaralla on Ecobaby -sarjassa Creamy oil eli ns. voidemainen öljy, joka tulee tuubista voiteena, ja muuttuu iholla öljyksi. Just tämmöistä olen kaivannut, ja tykkään käyttää tätä mielelläni. Voideöljyä onkin käytetty erityisesti yksivuotiaan kuivalla iholla. 

Neljävuotiaallekin olen kokeillut öljyä muutaman kerran, mutta hän on äärimmäisen tuoksuherkkä. Hän usein protestoi myös siksi, sillä hänen mukaansa öljy on vain vauvoille. Vaikkakin Ecobaby -tuotteet ovat säilöntäaineettomia ja hajusteettomia, niin niissä on silti alkuun valmistuksessa käytetyille kasveille luontaista tuoksua, joka tosin katoaa hyvin pian voiteen laittamisen jälkeen, eikä jää iholle. Voideöljyssä on mantelimainen tuoksu, joka minulle tuo mieleen macaronsien leipomisen ja mantelijauhon sihtaamisen. Ei siitä sen enempää. Ne muuten onnistuivat, jos kuvittelit jotain muuta!

Voideöljyssä raaka-aineista 100 % on luonnollisia, 80 % luomua. Ehdottomasti suosittelen, tämä on huomattavasti siistimpää touhua kuin perusöljyn kanssa läträäminen.

P.S. Sis. mainoslinkkejä. 
P.P.S. Voideöljy kuulostaa ihan joltain auton konepellin alle laitettavalta. Hihhi.                                               

6 kommenttia:

caelia kirjoitti...

Kiitti vinkistä, täytyypä kokeilla! Meidän neidillä taas atooppinen iho lehahti kuivia läikkiä täyteen kun lämpömittari painui miinuksen puolelle :(

Omat sääretkin näyttää ihan karsealta, mikään rasva ei tunnu auttavan - varsinkin kun raavin ne yön aikana aina ihan verille.

Tulisipa se kevät ja kesä pian niin meidän perheen naisten iho-ongelmatkin helpottaisivat!

Jennijee kirjoitti...

Onpa kiva kuulla, että isosiskon iho on ollut paremmassa kunnossa.

Mä laitoin eilen ihoöljyä 1-vuotiaan korvaan. Lääkärin määräyksestä, yritetään saada tiukat vaikut pois ilman huuhtelua. Saas nähdä miten käy.

Miltä nuo baby-Madarat tuoksuu? Jotkut aikuisten tuotteet tuoksuvat aika rajulta ainakin heti iholle levittämisen jälkeen.

Ripu kirjoitti...

Caelia: Voi itku. Se on heti tuo kylmä, joka vaikuttaa ihoon ikävästi. Ei auta kun kokeilla, josko joku voide auttaisi. Meillä isomman iho on pysynyt suht hyvänä varmaan siksikin, että sitä sitkeästi rasvataan.

Pienemmällä jo synnärillä iho oli tosi kuiva, ja kysyivätkin, menikö paljon yli lasketun ajan, vaikka ei mennyt yhtään yli.

Sopisivat jonnekin Välimeren ilmastoon nämä lapsukaiset. :)


Jennijee: Kiitos, on ihan mahtavaa, että ei ole läheskään niin pahana ihottuma kuin viime talvena, ja vielä kun niillä kortisoneilla läträttiin.

Meillä laitetaan noin kerran kaks viikossa öljyä korviin, että se vaikku ei jämähtäisi korviin. Vaikkakaan ei saisi, olen esikoiselta aiemmin ihan topsilla puhdistanut korvat. Kuopus ei anna laittaa mitään korviinsa, paitsi öljysuihkauksen. Jos on paljon vaikkua, niin kannattaa suihkutella öljyä ihan useampana iltoina peräkkäin, kyllä ne karstat alkaa irtoilemaan.

Ripu kirjoitti...

Jennijee: Vielä noiden EcoBabyjen tuoksuista. Ne tuoksuu alkuun, kuten kirjoitinkin tekstiin, vähän mantelimaiselta, mutta tuoksua on vain sen hetken, kun voidetta levittää.

Milulei kirjoitti...

Meilläkin lasten ihot pysyvät aika hyvässä kunnossa, kun Minidermillä rasvaillaan. Hitusen ovat atooppistyyppisiä. Mukavaa tosiaan, että teilläkin on iho parempana isosiskolla :) Mä muuten ostin itselleni kokeiluun Madaran yövoiteen ja ai että on ihanaa! Kiitos jälleen vinkistä! Itse kärsin myös talvella kuivasta ihosta ja oon tykännyt Body Shopin bodybuttereista. Sain vaan männä viikolla palautetta teini-ikäiseltä sukulaispojalta, että haisen oluelta! Olin just lätrännyt karpalon tuoksuista bodubutteria... Että tarkkana tuoksujen kanssa ;)

Ripu kirjoitti...

Hyvä Milulei! Meillä kans ollut bodybuttereita. En tuota oluen tuoksua ole huomannut, hehhe. Ettet olis henkässyt.. hehe.