sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Pötköttää

Pieni pörrötukka

Yksivuotiaalla on viime aikoina ollut sellainen leikki, että hän menee sänkyyn pötköttelemään ja pian alkaa kuulua peitto, peitto. Sitten hän vetää peiton päällensä ja alkaa kuulua kuorsausääntä. Siis mistä se tuon äänen on saanut päähänsä? Allekirjoittanut ei nimittäin ainakaan kuorsaa.

Yksivuotias oikein nauttii pötköttelystä ja tähän kuuluu sanat päsyttää (väsyttää), pötköttää, peitto. Tämä leikki jatkuu ja jatkuu, mutta ei luonnollisestikaan päiväuniaikaan. Ennen oikeita unia - niin illalla kuin päivällä - ei puhettakaan nukkumisesta ennen kiija, kiija, kiija. Eikun lukemaan siitä äiti.

4 kommenttia:

*Laura* kirjoitti...

Meidän pojat ei osaa sanoa "maata" vaan sanovat aina "pötköttää". :)

Jesh, ei mulla muuta tällä erää. :)

Ripu kirjoitti...

Laura: Pötköttää onkin hyvä. Meillä mennään pötköttämään, kun mennään nukkumaan. :)

Vadelmia kirjoitti...

Meidän 2,5-vuotias menee leikisti nukkumaan, sitten herää ja venyttelee ja huudahtaa iloisena: "Joojoo!" Olemme olleet ihan kysymysmerkkeinä, mitä tuo "joojoo" tarkoittaa. Sitten toissayönä kuulin, kun lapsi vaati yöllä isältään vettä (sivuvaunu on miehen puolella). "Jåjåjåjåjå", murahti isänsä eikä ollenkaan niin iloisen kuuloisena kuin lapsi leikkiessään. Mutta kyllä se parin pyynnön jälkeen sitä vettä sitten lähti hakemaan.

Ripu kirjoitti...

Vadelmia: Hihi. Siinäs pappa kuuli. Onneksi ei sano nejnejnej.. :)