keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Teetä ja sympatiaa, kiitos


Tänään kaipasin teetä - pitkästä aikaa. Sen kaverina sympatiakaan ei olisi ollut pahitteeksi. Moni varmaan on jo eilen lukaissut mm. Kemikaalicoctailista kemikaalien osuudesta lihomiseen. Jos ette, niin suosittelen. Itse tuijotin kaupan kassalla Iltiksen etusivun kissankokoista ihmettelyä samasta aiheesta. Minua ottaa pannuun. Siis nythän pitää vähintäänkin vaihtaa paistinpannu. Ei puhettakaan, että teflonilla voisi enää grillata jotain einesnugetteja. Ei sillä, että mitään einesnugetteja kukaan fiksu ihminen grillaisikaan, saati lapsilleen tarjoaisi. Jos kysytte viisivuotiaalta lempiruokaa, niin ne olis varmaan just niitä einesnugetteja tai sitten hän vastaa, että lohikeittoa, mutta eikös lohikin ala olla siinä rajoilla, että vähintäänkin sopii pohtia, onko se eettistä. Niin ja säilykkeitähän sitä ei kukaan terveydestään välittävä hanki. Tonnikalan syömistähän pidetään muutenkin ihan junttien touhuna. Jos kuitenkin erehdyt tölkissä jotain ostamaan, niin kaupan päälle saat myrkytyksen. Mitäs ostit.
 
Kuten totesin oman parabeenihulabaloon alkaessa, että hiljaa hyvä tulee, ja muutoksen kohti kemikaalittomampaa elämää soisi olla pysyvän, mutta kyllä minua ottaa oikeesti päähän. Joka tuutista tulvii, miten sieltä ja tuolta on löydetty myrkkyjä, ja mitä ne aiheuttaa. Siis ihan kun tämä normiarki ei olisi muutenkin välillä hankalaa. Ei mene ymmärrykseen, miksi myrkkyjä laitetaan liottumaan johonkin ruoanlaittovälineisiin ja leluihin.

Heitin tässä taannoin pois tyttöjen kumiankkoja, ja korvasin ne yhdellä (voi raukat) ftalaatittomalla ankalla. Se oli onneksi sentään vaaleanpunainen ja kruunu päässä. En vaan kestä, että lapset imeskelee niistä ankoista jotain samperin hormonihäiritsijää itseensä. Miehelle olen kilahdellut pari kertaa melamiinilautasten mikroon laittamisesta. Ei muuten laita enää. Noin muutenkin muovilautasten käyttöä sopii kyseenalaistaa. Kristallit pöytään vaan. Kaupastahan niitä saa lisää, jos kilahtelevat lattiaan. Tässä ei edes yritetä tavoitella ironian poikastakaan.

Kaiken tämän huolen ja vaahtoamisen lisäksi mummon viisivuotiaalle onnittelukortin välissä lähettämät syntymäpäivärahat varastettiin - postin toimesta. Kortti tuli perille, mutta kuori oli avattu puoleen väliin. Ammattilaisporukkaa siellä Itellalla leivissä. Surullista. 

Nyt ei enää voi oikein muuta, kun alkaa leipomaan suklaakakkua, mutta missä helkkarissa minä sen paistan. Valurautaämpärissäkö? Murr!

8 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Siis oikeasti, rahat oli viety?!? Voisin kuvitella, että kysyttäessä Itella pesee jutusta tehokkaasti kätensä :(

Myöhästyneet onnittelut kuitenkin sankarittarelle <3

Ripu kirjoitti...

Heidi kiitos <3. Ja oikeasti rahat oli viety -120e- kirjekuoresta. Itella ei ole vastannut vielä asiakaspalautteeseen, mutta en odotakaan mitään korvauksia, kun se kirje ei ole vakuutettu, eikä kirjattu, eikä betoniin valettu. Silti on niin kurja olo, kun ei voi enää postiinkaan luottaa. :S

Vadelmia kirjoitti...

Kyllä nuo varastamistapaukset otetaan vakavasti ja tutkitaan tarkasti. Postityöntekijät yleisesti pitävät noita varkaita paitsi epämoraalisina, niin ennen kaikkea typerinä, koska varkaat pystytään helposti jäljittämään ja hyöty siitä on niin vähäinen. Mitä on joku satanen siihen verrattuna, että työpaikka menee kuukausipalkkoineen? Mistä se varas muuten tiesi, että kuoren sisällä on rahaa? Näkyikö kuoresta läpi tai tuntuiko käteen? Todella harmi kyllä! Uskon siis kuitenkin, että Itella varmasti vastaa palautteeseen ja tutkii kirjeen käymän ketjun.

Katja kirjoitti...

Syntymäpäivä onnitukset murunen!!

Bikke kirjoitti...

Tosi törkeetä toi Itella!! Etkä voi edes näyttää todeksi!! Poikotoidaan puljua :) MITÄÄN ei voi syödä! Siihenhän tää mene! Lohi on terveellistä mutta kerää kuulemma kaikista eniten meren myrkkyjä?? Hullua.

Ripu kirjoitti...

Vadelmia ja Bikke: Itellalta tuli vastaus, jossa todettiin, että rahaa ei saa lähettää kuoressa.

Asiakkaan velvollisuutena on kertoa lähetyksen sisältö Postille, jotta Posti voi käyttää kielto-oikeutta. Jollei asiakas ole kertonut lähetyksen sisältöä, Posti ei ole voinut käyttää kielto-oikeuttaan, eikä asiakkaalla oikeutta korvauksiin.

Lisäksi rahan katoaminen liitettiin automatisointiin, ei suinkaan siihen, että se selvästikin on ihan manuaalisesti otettu kuoresta.

Lähetysten vahingoittuminen on harvinaista, mutta valitettavasti mahdollista tehokkaassa, automatisoidussa lähetysten käsittelyssä.

Eniten minua tosiaan harmittaa tuo epärehellisyys. Olisi rosmo ottanut koko kortin sisältöineen, niin olisi jäänyt arvailun tasolle, mitä kirjeelle oli käynyt.

Katja: Kiitos! <3

Niin ja Bikke vielä tuosta lohesta. Itse vihjailen toisille, etteivät missään nimessä söisi omega3-lisiä, kun kalanmaksahan tosiaan säilöö kaikki myrkyt, niin miksi niitä tietentahtoen itseensä kapseleittain pumppaa.

Vadelmia kirjoitti...

Ohhoh. Aika tyly vastaus. Onhan se niin, ettei rahaa saa lähettää kuoressa, mutta silti. Kieltämättä mulla ei ole tietoa, millaisia vastauksia yleensä lähetetään, ainoastaan noista tutkinnoista, kun firman sisällä selvitetään juttuja. Omituinen tapaus kaikkiaan.

Ripu kirjoitti...

Vadelmia: Kiitos, on omituista. Minua nauratti, kun olin otsikoinut viestini kenties liian raflaavasti POSTIVARKAUS, niin se oli muutettu RAHAN KATOAMINEN KIRJEESTÄ. Innocent until proven guilty..