keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Emuissa ja Uggeissa

Sä voit äiti toivoa Joulupukilta tämmöiset perhoset sun kenkiin.

Meidän perheeseen kuuluu parit karvakengät, joita pidetään pakkasella. Niitä onkin pidetty nyt viime päivinä ahkerasti ja tulin raportoimaan käyttökokemuksia. Itselläni on Uggin Bailey Buttonit, jotka ihana Joulupukki toi viime jouluna. Olen niihin ihan rakastunut. Ne ovat siis i-ha-nat! Pidän niitä usein ilman sukkaa - en siksi, että niin suositellaan tehtävän, vaan siksi, että lähdön hetkellä toisilla on jo niin kuuma, että en ehdi etsimään itselleni sukkia. Nämä ovat siis myös arjen pelastajakengät. Näitä on pidetty ahkerasti ja ovat ryhdikkäät ja tosi hyvässä kunnossa edelleen. Huollan näitä tavallisella nahansuojasuihkeella (Woly), en erikoissuihkeilla, jotka on suunnattu erityisesti Uggeille. Tälle talvelle en ole vielä suihkutellut suojaa, mutta se täytyy ensisijassa tehdä.

Neljävuotiaalla on Emut. Nämä oli käytössä jo viime talvena, mutta olivat tuolloin hiukan reilut eikä niitä montaa kertaa pidetty. Huomasin tuolloin kauhukseni, että lapsihan astuu kenkiä linttaan jonkun aikaa siitä, kun ne on laitettu jalkaan. Kuvittelin viime talvena, että se johtuu siitä, että ne ovat vähän reilut. Huomasin tänään ihan saman. Neljävuotias oli pitänyt näitä tänään parin tunnin ajan ja kotimatkalla havaitsin, että kengät on astuttu ihan linttaan. Voi itkut. Emuissa ei ole minkäänlaista ryhtiä siis ja näillä pitää osata kävellä. Pakkaskengäksi, jolla pitää pystyä myös kävelemään, suosittelen näin pienelle jotain muuta. Meillä on ollut aikaisempina vuosina Lahtisen huopikkaita ja nyt minulla on kiikarissa Sorelit. Näistä ei ole kokemusta, mutta mielelläni otan ne neljävuotiaalle kokeiluun talvikengäksi. Kuulemani mukaan ovat tosi hyvät, toimii gore-texin tavoin pitäen kosteuden ulkopuolella, mutta ovat myös tosi lämpimät! Goreissa jalat ovat usein kylmät.  

Nyt kantsii muistaa, että luonnollisestikaan en yleistä. Nämä ovat vaan meidän kokemuksia ja harmittaa tosi paljon nuo perhoskengät, joista neljävuotias tykkää tosi paljon. Puhumattakaan minusta. Buu.
  
kuva: täältä

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä tilasin ellokelta alekoodilla 9v:lle sorellit ja ovat olleet tosi hyvät. Muilla lapsilla on hyväksi todetut bundgaardit

Jennijee kirjoitti...

Mulla ei ole koskaan ollut tämmöisiä kenkiä, ei aitoja eikä feikkejä. Aika paljon näkee niitä littaan astuttuina, ja mun lättäjaloilla ja laskeutuneilla jalkaholveilla ne olisi litassa jo kenkäkaupassa! :D Lämpimistä kengistä kuitenkin haaveilen, mikään ei ärsytä niin paljon kuin jäiset varpaat.

Heidi kirjoitti...

Meillä myöskin kiikarissa Sorelit, ekaluokklaiselle. Ja mulle, mikäli kuulemma olen kiltti. Tarkka (ja pihi) pukki täällä meillä päin.

Lauren kirjoitti...

Noi emut on ihanat! Olisin ne ostanut tytölle, mutta en ehtinyt saada oikeaa kokoa. Sai tyttö sitten toisenlaiset emut ja kivat nekin.

Itselläni on uggit ja sorelit ja sorelit on lämpimämmät, vaikka ei uggitkaan kylmät ole. Sorelit on ostoslistalla myös lapsille jos löytyy hyvästä alesta.

Ripu kirjoitti...

Mari: Yes, kiitos vinkistä! Kävin kurkkaamassa, mutta ei ollut kokoja ja oli vain mustia. Pitäs olla vähintäänkin ne lilat, jos ei ole jotain pinkkejä. Bundgaardit ovat varmasti takuuhyvät, onko ne nahkaiset?

Meillä tosiaan nyt kiikarissa sellaiset arki/loska/pakkastalvi/ihanuudet. Jotkut Kuomat eivät täytä nyt tätä kategoriaa. Anteeks vaan.

Jennijee: Mä en tiedä onko feikeissä tai aidoissa mitä eroja muuta kun epäilemättä itse karva, mutta itse suosittelen noita Uggeja - jo ihan moraalisistakin syistä. :) En ole saanut niitä linttaan, vaikka niitä on paljon pidetty. Ne oikeasti ovat ihanan lämpimät.

Sorelit ovat kuulemani mukaan myös lämpimät ja nehän on napakat, joten oisko niistä sulle?

Heidi: Hyvä, hyvä. Varmasti on ekaluokkalaiselle passelit. Jos keksit jostain hyvän diilin, let me know! Kiltti oot varmasti ja ei se nyt mikään hirveen pihi pukki ole, jos Sorelia on tulossa. :D

Lauren: Kiitos, ne Emut on ihanat! Ja kyllä niitä pidetään, mutta ehkä ei sellaisena koko-päivä-kaupungilla kenkinä. Ne ovat tosi lämpimät, kun tänäänkin oli ihan ältsin kylmä ja neljävuotiaalla vain ohut sukkahousunsukka (tanssiaiset päiväkodissa aamulla), niin varpaat olivat lämpimät.

Jos joku keksii jonkun hyvän diilin näistä:
http://www.sorel.com/Youth-Yoot-Pac%E2%84%A2-TP-Boot/NY1443,default,pd.html
niin käykääpä raportoimassa.

*Laura* kirjoitti...

Lasten kengistä juttelinkin taannoin omassa postauksessani. :) Mutta omista kengistä löytyy Uggit ja Sorelit kummatkin. Soreleista on juuri tuo malli, mutta aikuisille. Täytyy sanoa, että Uggit ovat lämpimämmät ilman villasukkaakin! Sorelit on aika leveät ja painavat mun jalkaan, mutta ehdoton plussa niissä on tietysti loskankestävyys. Ellokselta kannattaa kyttäillä alekoodeja noihin, niin pääsee testaamaan... :)

Ripu kirjoitti...

Hei Laura mielenkiinnolla odotan kokemuksia niistä Reiman huopikkaista!

Ääk Sorelit leveät ja painavat jalkaa. EEEEIII! Minusta ne lasten Sorelit ei vaikuta hirmu leveältä. Ne pitää tietysti vaan sovittaa. Neljävuotiaalle Bisgaardin kävelykengät oli tosi leveät, joten jättileveä lesti on absolute no-no.

*Laura* kirjoitti...

No jos ne lasten Sorelit olisi kapeammat? Sovittamallahan tuo tosiaan selviää. :)

Tuntuihan nuo painavilta lenkkareiden jälkeen, mutta pikku hiljaa olen tässä tottunut. Ja mä luulen että mulla on kato vaan niin huono kunto ettei mun jalat jaksa nostella kunnon talvikenkiä kävellessä... ;)

Ripu kirjoitti...

No nyt on Stockalle varattu Sorelit sunnuntaihin saakka, kun niistä saa -20% alea. Täytyy vielä koluta Internettiä, saisiko niitä jostain mukamas vielä edullisemmin.

*Laura* kirjoitti...

Joko kävitte kokeilemassa? :) Minkä kokoinen muuten pitäisi olla? Elloksen koodilla tämmöiset saisi -40% mutta siellä oli vaan kokoa 29 1/3. Tosin tuleehan tuohon sitten postikulut, eli ehkä säästö ei olisi niin merkittävä... :)

Jennijee kirjoitti...

Tähän mun piti vielä palata, että kävin jo reilu kuukausi sitten sovittamassa Sorelleita (malli vähän pitemmällä varrella). Ne oli ihan kuin laskettelumonot: nilkka ja polvet jäi koukistuneeksi. Kyllä ne kuulemma pehmenee, mut en heti innostunut 100+ euroa niihin investoimaan.

Meillä on 3 veelle Kuomat on eka kertaa kokeilussa ja ulkoleikeissä ne on huiput vaikkakin rytörumat. Kaupunkikengät on ostoslistalla, taidan odotella alennusmyyntejä.

Ripu kirjoitti...

Jennijee: Neljäveelle tuli eilen ne varatut Sorelit Stockalta. Odotukset ovat korkealla ja ne tosiaan vaikuttavat olevan hurjanlämpimät. Katsotaan mitkä on tunnelmat, kunhan niitä on hetki pidetty. Mulla on ystävällä Sorelit, pitkävartiset ja tuntuvat olevan loistokengät. Se vaan on niin maku- ja fiilisasia. Se, mikä sopii yhdelle, ei sit ehkä sovi toiselle. Tai sit sopii. ;)