perjantai 28. joulukuuta 2012

Sorel-kokemuksia


Neljävuotiaan vakkaritalvikengät eli Vikingin gore-texit alkoivat olla niin naftit, että villasukka tai oikeammin niissä kengissä suositeltu villasekoitesukka ei olisi niihin enää mahtunut, joten oli aika tehdä uusi kenkähankinta. Viikkareiden sijaan, mieli teki kokeilla  lapsella tällä kertaa Soreleita.

Nämä ovat olleet nyt jokusen viikon käytössä ja haastattelin juuri kenkien käyttäjää kuullakseni kokemuksia kengistä.

Ä= äiti, L= lapsi
 
Ä: Miltä ne uudet kengät tuntuvat?
L: Ai mitkä uudet kengät
Ä: Ne lilat?
L: Ai mitkä lilat? Ai ne vanhat? 
Ä: Eikun ne missä on se irroitettava huopatossu.
L: Hei äiti, ei niillä pelkkään voi mennä ulos! Höpönassu äitii.  

Hervotonta naurua ja äidin osoittelua. Jatketaan myöhemmin.   

***

Uusi yritys saada autenttisia kokemuksia Soreleista.

Ä: Hei miltä ne lilat kengät, joihin pitää laittaa se töppönen sisään ennen ulos menoa, tuntuvat?
L: No siis, kun laittaa sen villatöppösen, niin ovat ihan passelit mulle.
Ä: Onko ne lämpimät? 
L: Ne on aika tosi kuumat, meinaa tulla ihan tosihikikuuma.
Ä: Onko ne kengät sun mielestä hyvät vai onko niissä jotain huonoa?
L:  Ne tuntuu ihan mun kokoselt.  
   
Kiitos haastattelusta.
 
Kengät ovat olleet pidossa -20 asteen pakkasella mummolassa, pulkkamäessä, päiväkodissa ja vesiloskassa Helsingissä. Loskakengiksi näitä voi suositella ihan yhtä hyvin kuin pakkaskengiksi. Kannattaa kuitenkin muistaa ottaa varmuuden vuoksi nuo huopatöppöset käytön jälkeen patterille/uuninpankolle kuivumaan, sillä jos ne ovat kostuneet esim. hikoilevista jaloista tai märistä sukista, eikä niitä kuivateta ennen seuraavaa käyttöä, jalat eivät pysy lämpiminä. Näin se vaan on.

Neljävuotias kasteli erään kerran sukkansa päiväkodin eteisessä, laittoi märkiin jalkoihin kengät ja kas! valitti kylmiä varpaita hakiessani hänet. Olin ihan shokissa, enkä ollut uskoa korviani. Kävimme heti tsekkaamassa ne kylmät varpaat ja huomasimme sukkien olevan ihan märät. Ei näinTulipahan testattua. Varpaat eivät ole olleet kylmät sen koommin ja lapsi on suht tympiintynyt onko varpailla kylmä -hokemiini.

Selvennykseksi vielä, että jos on nollassa tai jopa plussalla, juoksentelee ja touhuaa paljon ulkona, varpaat varmasti hikoilevat jokaisessa kengässä, mutta meillä ei nuo huopatossut ole koskaan olleet mitenkään märät, eikä juuri snadistikaan kosteat, sukat korkeintaan. Tehdään termit selviksi -palvelusta terve. Hihi. 

EDIT: Jopa oli huopatossut ihan kunnolla kosteat tänään, kun eräät palasivat pulkkamäestä. Oli sen verran hikistä touhua ollut. Pian bongasinkin kengät naulakossa, aloin välittömästi jäkätä Miehelle, että ne-huopatossut-pitää-ottaa-kuivumaan-montako-kertaa-tästä-asiasta-pitää-mainita-jada-jada-jaa. Tiedän, ettei tämä ollut viimeinen kerta tästä aiheesta.

Löytyykö teidän lapsilta Soreleita?

6 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Meillä on kahdella vanhimmalla, 7 ja 6 vuotiailla siis. Ja ovat tykänneet, paleltuneista varpaista ei ole valitettu, joten niitä ei varmaan ole. 6 v huithapelimme on vallan ihastunut siihen, kuinka helposti nuo sujahtavat jalkaan ja pois :)

Omalla kohdallani testaus on vielä edessäpäin; laiska mutta avokätinen pukki antoi luvan vierailla Brandosin sivulla näin välipäivien kunniaksi.

Ripu kirjoitti...

Heidi: Kiitos, kiva kuulla! Se jalkaan sujahtavuus unohtuikin mainita, mutta koska tätä sujahtavuutta ilmenee vain päiväkotioloissa, niin pääsi tosiaan unohtumaan. Kotona useimmiten palvelijat auttaa vetämään kengät jalkaan.

Hyvä pukki teillä, kun saat piipahtaa kenkäkaupassa ja laiskuudesta voikin rokottaa vähän ja vierailla jossain toisessakin kaupassa. Avokätinenhän se oli se teidän pukki, eikö? Hihhihhihhi.

Niina kirjoitti...

Meillä kulkee tänä talvena Soreleissa koko perhe. Mies toista talvea, minä ja 7-v poika ensimmäistä. Tulikoe oli reissussa Rovaniemellä juuri joulun alla, pakkasta oli -25C, kertaakaan ei kellään varpaat palelleet. Joka yöksi vedin kenkien huopatöppöset kuivumaan, sillä jalka hikoaa niissä etenkin, jos välillä ollaan sisällä kaupassa tms. tai lämpimässä autossa. Itselläni on Joan Of Arctic -malli ja tykkään kyllä. Kevyet Sorelit eivät ole ja kävelytuntuma on hiukan "kumisaapasmainen" eikä niitä voi suositella siroa ja keveää haluavalle, mutta jos haluaa kuivat ja takuulla lämpimät varpaat, ovat ihan parhaat!

Ripu kirjoitti...

Niina: Kiitos, kiva kuulla! Myös se painahkovuus unohtuikin mainita, koska siitä ei tule lapselta mitään kommenttia, joten ei liene ongelma. :) Ja erityiskiitos hikoiluasian täsmentämisestä.

Teillä onkin oikein Sorel-perhe! Täytyypä vinkata Miehelle - saisikohan Häglöfs kilpailijan Sorelista? Itsellänikään ei vielä ole ko. saapikasta, koska ei ole ollut nyt tarvetta*) hankkia uusia kenkiä. Ehdottomasti käytävä kokeilemassa kunhan se aika tulee.

*) järjen ääni yrittää täällä sönköttää, ettei ole tarvetta.. Tarvitaanko nyt kenkien ostamiselle ylipäätään mitään selityksiä??

*riikka* kirjoitti...

Meillä kokeiltiin viime vuonna Isoveljellä (12v) ekaa kertaa Soreleita ja koukkuun jäätiin. Minä perin Isoveljen vanhat (ei kovin salonkikelpoiset kylläkään enää..) ja Neidille ostettiin täksi talveksi ekaa kertaa. Pikkuveli jäi ilman, mutta lainaa välillä siskon vaaleanpunaisia malleja..kaikkien mielestä ihan parhaat, ei palele jalat ja helppo pukea. Ensi vuonna hankitaan kaikille omat:)

Ripu kirjoitti...

Riikka: Hurraa! Mahtavaa kuulla!