Melkein valmis jouluun

Aamulla tyttötrio starttaa kohti mummolan joulua. Vilkuilin nopeasti kuvia äsken ja mietin, ettei ole totta, mihin se aika hujahtaa. Vastahan oli toinen adventti ja ihan vasta itsenäisyyspäivä ja ei ole kauan kun oli kesä..

Helsingin lahjat on lähes kaikki paketoitu, joihinkin lisätään vielä jotain kaveriksi. Ukki pitää mummolan päässä postikonttoria ja nyt jännätään ehtiikö yksi paketti tulla. Kustilla on hommia, sillä se on lähetetty maksikirjeenä jo maanantaina, vaan ei ole löytänyt vielä mummolaan. Jännää on. Sanoinko sen jo?

Allekirjoittanut on juuri lopettanut joulutouhotuksen ja valmistautuu ihan pian petiin. Aamulla nimittäin kello soi varhain ja meidän pitäisi tyttöjen kanssa selviytyä jättisuuren matkalaukun kanssa junaan, joka on viimeistä paikkaa myöten täynnä. Kipaisin vielä hetki sitten toivottamassa ystävälle hyvää joulua ja nappasin Alepasta piirakoita ja vähän eväitä mukaan. Eväät on ehdottoman tärkeät onnistuneen junamatkan takaamiseksi.

Jouluinen naistenlehti pakataan mukaan. Tiedän, että tuskin luen sitä. Eipä haittaa. Mummolaan tulee pian myös ihana sisko ja serkut. Siitä se joulu sitten alkaa. Ukki pyörittelee silmiään, kun kello käy aamuyötä ja keittiössä käy kuhina. Meillä ei leivota viikkoja etukäteen pakkaseen, koska se ei ole mahdollista, ja koska se ei ole meidän joulu. Neljävuotias sanoisi meidän staili.  

Kaikilla on oma paikkansa. Pienet tytöt koristelevat kuusen, joka on Ukin kanssa edellisellä kerralla katsottu, ja ukki on hakenut sen lähemmäs pihaa, mutta pienet ja Ukki hakevat kuitenkin kuusen yhdessä. Sisällä Ukki hoitaa kinkun, vahtikoira, labbis Maikku valvoo yön yli kinkkua uunin edessä ja käy nenällään tökkäämässä Ukkia vähän väliä, että hei kundi, täällä on kinkkua uunissa, etkö tajua. Allekirjoittanut on vastuussa paistista ja sisko pitää huolen lähestulkoon kaikesta muusta. Apua. Tekemistä on ihan hulluna, mutta siitä se joulu syntyy. Tänä jouluna minun tehtäväkenttäni saa luvan hiukan laajentua. Ja se on sitten näillä sanoilla meikäläinen, joka aamukuudelta joulupuuroa hämmentää. Hihhih.

Ihanaa joulunaikaa kaikille! Syökää paljon, olkaa yhdessä, nauttikaa. Joulu on kerran vuodessa vaan vai-miten-se-olikaan. ;)

Lappu luukulle!Suosikit