maanantai 17. joulukuuta 2012

DIY: Tontut ja enkelit


Meidän neljävuotias on kova askartelemaan. Ei ole tullut kyllä äitiinsä. Maitopurkkeja, pitsalaatikoita (jep), mitä vaan kartongin tapaista ei saa laittaa keräykseen, sillä neljävuotias tekee niistä askarteluja. 

Joulukalenterin luukusta paljastui askartele tontut -setti. Tää on niin parasta, kun äiti voi leikkiä oikeasti Anu Harkkia ja heittää itsevarmasti, että Askarreltaisko? Kiva! Tehtäskö tontut? Tehtäskö niille hienot tonttuhatut ja kaulaliinatkin? Tehdään vaan. Eikä unohdeta punaisia poskia. Äiti auttaa. 

Tämä ei tod. onnistuisi, jos täytyisi käyttää vain ja ainoastaan omaa luovuuttaan (hahha) ja haalia askarteluvälineet one-by-one jostain askartelupaskartelukaupasta. Voin kertoa, että menin hakemaan himmelin tekoa varten ohutta rautalankaa ja kerroin kaiken lisäksi aikeeni myyjälle. Myyjä möi mulle pokkana sitä rautalankaa. Vaan mitä sanoi olki, kun rautalangan kohtasi? Arvannette? Mä en selkeesti oo mikään visiönääri. Tämä rautalankaidea ei tosin ollut edes minun, jostain blogista sen luin, mutta se oli joka tapauksessa helkkarin huono. Siksi en linkkaa teitä sinne blogiin. 


Tontut handmade by neljävuotias

Näiden tonttujen askartelu vaati ompelua, liimaamista, saksilla leikkaamista ja solmimista. Mikä kädentaitojen kehittämisharjoitus!Nämä ihanat enkelit tulivat viimejouluisesta joulukalenterista ja tässä vaadittiin liimaamisen ja kokoamisen hallintaa. Niin söpöt! Iän karttuessa haastetta voi nostaa, mutta täytyy sanoa, että tontut olivat mulle jo siellä siinä ja siinä -kategoriassa. Hih. Jos haluatte taitava-äiti propseja ja aitoa ihailua lapseltanne, niin suosittelen lämpimästi.

Askarrellaanko teillä lasten kanssa?


5 kommenttia:

annna kirjoitti...

Onko siellä tiimarissa siis tuollaisia valmiita paketteja, joissa on kaikki tarvittava?? Tämä kädetön äiti on juuri sellaista vailla!!

Jennijee kirjoitti...

Onpa tosi hienoja! Minuakin kiinnostaa, mistä ostit paketit.

Mulla on pari vessapaperirullaa jemmassa semmosiksi tötterötontuiksi, mutta en ole saanut mietittyä, miten ne hatut ja naamat kannattas tehdä. Tosi avutonta meininkiä...

annna kirjoitti...

Jennijee, joo sieltä Tiimarista niitä löysin. :)

Ripu kirjoitti...

Annna ja Jennijee: Kyllä, kyllä Tiimarista löytyy!

Niin ja Annna, kyllä siinä käsiä kuitenkin tarvitsee, jotta ihan kädetön ei voi olla. Hehhe.

Heidi kirjoitti...

Kyllä, kyllä meillä askarrellaan. ja maalataan, piirretään, ommellaan ja ihan vaan silputaan ja liimataan kokoon. Tai vielä parempaa, teipataan. Lapsilta jos kysyttäis niin ei muuta tehtäiskään. Meillä onneksi on tuo puuhella johon, oho!, vahingossa aina lentää pahviroskia. Into on jopa niin ylenpalttista, että kerran sanoin lapsille, että pitääkökoko ajan askarrella, ettekö välillä vois katsoa vaikka telkkaria.