tiistai 22. toukokuuta 2012

Vai talouskouluun?

Nyt on taas uus löytö saanut majapaikan meiltä. Kerroin joku aika sitten, kun lahjakkaasti kaadoin aamukahvit olkkarin vaalealle matolle. En tiedä kumpi söi enemmän: tahra vai kaatunut aamujuoma, jota to-del-la tarvitsen. Kävin Siivouskaupassa tuolloin ja sain sieltä kokeiltavaksi mm. tämän tahranpoistajan.

kuva: http://cleanattitude.com/

Meillä on ollut aikaisemmin jotain tabortteja sun muita, joihin ei ole tehnyt mieli koskea ilman kumihanskoja (tahi hanskoillakaan). Kohdalle ei näistä testatuista putsareista huolimatta ole myöskään osunut mitään putsplank-voittajaa, mutta nyt ollaan jo lähellä. Tuoksukin on hyvä greippiä ja laventelia. Eikun hommiin!    

Picture this: Matolla vajaa kuppi kahvia. Hankasin mattoon vielä tosi älykkäänä ihmisenä lisähaastetta, kun sieni, jolla annoin ensiavun (vettä+saippuaa) matolle, oli vihreä. Mattokin oli sitten vihreä. Voi että mä osaan tän niin hyvin. Eikun sinne Siivouskauppaan, sitten Attitude suihketta tahralle, muutaman minsan vaikutus, huuhtelu ja sen jälkeen annoin maton kuivaa auringossa parvekkeella.


Mattohan oli siis tän näköinen


Nyt se on tän näköinen.

Nii-in!


Siivouskaupasta sanottiin, että voin varautua siihen, että tahra ei lähde, koska on ehtinyt jo kuivumaan siihen, mutta heiltä saisi vuokrata Kärcherin painepesukoneen, joka auttaisi puhdistuksessa. Sillä saisi myös meidän sohvatyynyt pestyä, ne ei nimittäin muulla puhdistu. No vielä mitä. Irtihän se tahra lähti. Jos katsoo tosi, tosi, tosi tarkkaan, niin matossa näkyy ihan vähän jotain, mutta ei sitä huomaa, väittäisin. Olen hämmästynyt, sillä yleensähän kun tässä osoitteessa tapahtuu, niin seuraukset ovat pysyviä. Tällä kertaakin ehdin jo varovasti visualisoida sen Woodnotesin maton tuon entisen tilalle. No eipä tarvitse, kun tuo mattohan puhdistui. Hmpf. Siis hyvähän se on, en minä sillä..

Toinen tuore kokemus kertoo seuraavaa: seiskakuu päätti eilen oksentaa päälleni porkkanasosesatsin. Voi kiitos, ei olisi tarvinnut! No tietysti päälläni oli valkoinen Acnen t-paita. Kallein ja hienoin valkoinen t-paitani! Ennen kuin sotkin paidan lopullisesti, muistin Attituden! Siuh, siuh - muutama minuutti odotusta ja huuhtelu vedellä. Got it. Aamulla huomasin, että se son of a porkkanatahran pirulainen jököttää edelleen siinä paidassa. Eikä! Olisi jäänyt mattoon se tahra, mutta ei tähän paitaan! Ohjeessa sanotaan, että tahranpoiston jälkeen pitää viskata tahrainen vaate vielä normipyykkiin, joten laitoin taas tahranpoistoa siuhkis ja sitten viskasin koneeseen - niinkuin olisi pitänyt tehdä heti kättelyssä. Olin tosi epäluuloinen tuloksesta, mutta mitä silmälasini näkivätkään. Puhdas paita! Ihan oikeesti. Nyt olen tyytyväinen! Joku muu retku t-paita olisi saanut jäädä semmoiseksi enkä olisi vaivautunut, mutta ei tämä paita (joka kylläkin näyttää ihan retkulta, mutta se on sentään Acne).

Siis valveutunut kotisiivooja kiittäisi myös ympäristöystävällisyyttä. Hertsyykkeri sentään mitä tää lupaa. On enemmän kuin biohajoava ja luonnonmukainen, hiilijalanjälki nolla eikä eläimiä ole tähän sotkettu. No sopii mulle! Tulee ihan hyvä ihminen olo.  (Mittään en oo ottanu - oikeesti).


kuva: http://blog.labonneattitude.com/fi/siteEn ollut tätä sarjaa nähnyt aiemmin missään bioluvilien ja arielien joukossa, vaan vasta nyt Siivouskaupassa. Siellä nämä kaverukset ovat kauniisti esillä ja houkuttelevat minua tarttumaan rättiin sekä pesuaineisiin (kunhan ne ovat kauniita ja hyväluontoisia) useammin kuin koskaan ikinä. Se on paljon sanottu ja äitini saa olla minusta niiiin ylpeä. Muistan nimittäin, kun maalaillin ääneen aivan älyttömiä jatko-opintoja joskus lukiolaishulivilinä, niin äitini tokaisi melko lakonisella äänenpainolla, että talouskoulu olisi mulle ihan paras vaihtoehto.  I rest my case.


8 kommenttia:

Miima kirjoitti...

Onpas vaikuttavaa! (huomaa pikkunäppärä kielellinen kaksois-merkitys!) :D Pistän korvan taakse (kuvainnollisesti)!

Heidi kirjoitti...

Mun on ehkä pakko vuokrata tuollainen Kärcheri, yläkerran löhölinna alkaa olla aivan järkyttävän kamalassa kunnossa, eikä sitä vekotinta saa enää alakertaan (uusittu portaikko on inan verran liian kapea, jos joskus muutamme, uudet asukkaat saavat sohvan). On siis sellainen luonnonvaalea ja kyllä, ostettu hyvinkin ennen lapsia. Tai siis lasetn syntymää.
Siivous on kyllä mullekin aikamoista välineurheilua; hullareilta koiutunut Maison belle on kummasti motivoivampi kuin Tolu. Ikkunat on nyt pesty, ekan kerran 4,5 vuoteen, kun sain manguttua Kärcherin ihmelaitteen. Toki siinä meni viikko (meillä on oikeasti paljon ikkunoita, T-karmisia, kolmikerroksisia..) koska laite ei ole ihan niin automaattinen kuin olisin toivonut. Tarvitsee siis myös lihasvoimaa toimiakseen :)

jarna kirjoitti...

Vaikuttaa hyvältä kamalta :)

Porkkanatahran saa muuten auringossa pois. Ensin normipesu ja sitten muutama tunti aurinkoa ja se on poissa, usko tai älä! Aurinko hajottaa betakaroteenin ja niin vaan häviää väripigmentti! Kokeile joskus ellet usko ;)

Ripu kirjoitti...

Miima: Kyllä siellä ollaan taitavia. ;) Suosittelen tosiaan. Meillä ainakin tepsi ihmeen hyvin.

Heidi: Joo, haaveilen sillä Kärcherillä myös mattojen pesusta. Sohva olis kyllä ykkösenä, kun noita päällisiä ei saa irti tai saa, mutta ei saa takaisin. Olikos se ikkunanpesuvehje minkä sait? Mä olen sillä kans pessyt mummolan ikkunoita, mutta siinä tosiaan joutuu ihan pesemään ne ikkunat.

Jarna: Uskon! Se on tuo aurinko ihmekamaa. :) Neljävuotiaan vauva-ajan rautatahrat vaatteista irtosivat auringossa kuivatettaessa.

Heidi kirjoitti...

Juu, se ikkunavehje hyvinkin. Ja onhan se ihan eri hommaa kuin puhtaasti käsityönä; mulla meni hermo (plus rullallinen talouspaperia) kun sitä lastaa aina piti kuivailla.

piia kirjoitti...

Siis mä olen niiiiin kateellinen sun uusista siivousmömmöistä!!

Ripu kirjoitti...

Piia: Niin minäkin olisin, jos en ois minä. :) Jos Helsingissä kuleskelet, niin Lönkan puolessa välissä on tää ihana kauppa. Enkä olis uskonut IKINÄ sanovani noin mistään siivoomiseen liittyvästä, nytpä vaan sanon. Verkkokauppakin pitäs ilmeisesti aueta piakkoin. Voi taivas!

jarna kirjoitti...

Noita saa myös Ruohonjuuresta.