torstai 17. toukokuuta 2012

Sisältää tuotesijoittelua

kuvat: semperlastenruoka.fi

Kuinkas sitten kävikään.. Meillä seiskakuun kanssa on lipsahdettu melko lahjakkaasti tuonne purkkimaailmaan. Tiedän. Olen retku äiti! En vaan ole jaksanut keitellä ja soseutella. Siinä se tuli. Ihan suoraan! Saa syyttää ja vihata. Lupaan kylläkin viikonloppuna keitellä bataatista ja jostaintoisesta jotain mielenkiintoista lapselle. Syy tähän reipastumiseen on nuo edellä kuvatut tuotteet, jotka ovat käyneet meillä tarjolla, mutta seiskakuun suu napsahtaa tiukasti kiinni heti ekan lusikan jälkeen. Ei mene, niin ei mene. Kaikista hauskinta on, että purkeissa lukee "Sopiva aloitussose". Kyllä ovat niin karkeita ja tönkköä tavaraa, että ei ilman kakomisia mikään niistä lusikoista ole mennyt masuun saakka. Tiedän, että tarvitaan ne viistoista maistelukertaa, mut en minäkään näistä niin välittäisi. Viikonlopuksi aion käyttää tutkijan lahjojani ja teen oikein kunnon reseachin mahdollisesti maistuvista ruoista.  kuva: realsnacks.fi

Eikun otetaas takaisin! Ei se ihan purkista ole kaikki tullutkaan! Lapsihan on tosiaan kunnostautunut sormiruokailussa sen kaurakakkukatastrofin jälkeen uudestaan! Maissinaksut paksahtavat pikku sahalaitahampailla poikki tuosta vain. Seiskakuu ei kuitenkaan järin suuri maissinaksujen fani ole. Ne tarttuvat kitalakeen ja vesipullolle on heti käyttöä. Meillehän vihdoin kotiutui Lifefactoryn ihana juomapullo. No arvatkaa kumpi näistä puteleista on käytössä?

kuvat: ainu.fi & lifefactory.com

Jostain syystä tuo sippy-cup on vielä vähän hankala, mutta tuosta pullosta opitaan juomaan. Se on varma se. Heh. Meillä seiskakuu on juonut alusta alkaen ihan suoraan lasista. Ei siksi, että se on ihan hyvä taito, vaan siksi ettei nokkamukeja tai pulloja ole ollut mailla halmeilla. Lifefactoryn pullo on nykyään mukana ja kyllä neiti siitäkin juo, mutta se on tosiaan vielä vähän treenaustasolla. 
kuva: www.innocentdrinks.co.uk
On muuten jännä, että tälle kakkoslapselle en muista koskaan ottaa mitään ruokaa, naksuja tms. mukaan, jos olen menossa esim. jonnekin kahville jonkun kanssa. Ni-in, ihan kamalaa. No onneksi yleensä joku Alepa osuu kohdalle, jos ei kotiin ehditä syömään. Keskiviikkona tapasin ystäväni Stockalla kahvilla enkä jaksanut lähteä Herkkuun hakemaan mitään seiskakuulle. Joo-o. Elä sano mittään. Nappasin kahvilan tiskiltä Pure Fruitin ja siitähän tuli seiskakuun suuri herkku. Älkää vaan sanoko ettei sitä olisi saanut juottaa.. Ainoa mikä mietitytti oli lime, mut putelin mukaan sitä oli vaan dash.  Ei tullu mitään oireita. Mitähän seuraavaksi testattais?

7 kommenttia:

Vera kirjoitti...

Seuraavaks voisit testata laittaa tota tekstiä vähän isommaks, tai muuten tarviin kohta rillit =)
Mä olin aikoinani niin huono äiti, et syötin aluks nuorimmalle lapselle vaan niitä makeita hedelmäsoseita. Joo joo, olis pitänyt antaa perunaa ja porkkanaa, ja sitä läheisesti räkää muistuttavaa parsakaalisosetta.
Meillä vaan aloitettiin ne kiinteet niin aikaisin, koska lapsi oli suoraan sanottuna lihava, eikä pysynyt maidolla tyytyväisenä kuin noin tunnin kerrallaan.
Sit kun toinen oli pieni ja tottunut äklömakeaan maitoon, niin en raaskinut pilata sen päivää yrittämällä vakuuttaa että kukkakaali on taivaallisen hyvä vaihtoehto maitoaterialle.

Ripu kirjoitti...

Vera: Semmosta se on se ikääntyminen, ei nääkkään enää mitään.. :) Minusta se seuraava fonttikoko on ihan jättisuuri. Hmmm. Täytyy katsoa mitä voin asialle tehdä. Kiitos vaan vinkistä!

Arvaa vaan miks meidän neljävuotias ei juo maitoa? No kun ei se maistu suklaalta.. Äiti vähän tykkäs silloinkin suklaasta. Apua.

Vera kirjoitti...

Näissä kommenteissa on semmonen hyvänkokonen fontti =)

Meillä mies lahjoo tota nuorempaa ihan jatkuvasti suklaalla, kohta se ei varmaan muuta syökään. Eikä juo ku kaakaoo.

Heidi kirjoitti...

Nuo Lifefactoryn pullot on aivan törkeän hienoja!! Edelliselle en raaskinut ostaa ja nyt alkais olla vähän niin kuin viimeiset hetket sellaisen hankkimiselle. Mut eikö se tuon "nokkamuki"pään (tai siis se imuosa mikälie) kanssa mene aika pitkään lapsella?

Ripu kirjoitti...

Vera: Voi sitä miestä. Ei ymmärrä, että kohta se suklaa on yhtäkuin sataeuroo. No semmosia ne ovat ne mussukat (lapset siis tarkoitin tässä).

Heidi: Niin ovat aivan ihania enkä minäkään ole raaskinut sijoittaa näihin aikaisemmin. Nyt olen suunnitellut neljävuotiaallekin, koska hän tykkää juoda mahdollisimman usein pullosta. Meillä on niitä myrkyllisiä muovipulloja, joten erittäin perusteltua pistää parikymppinen lasipulloon. Mies ei tätä ymmärrä. Yhtään.

Nokkamukin kanssa vois kuvitella menevän toooosi pitkään. Olin ajatellut ostavani neljäveelle pelkän pullon ja korkin, mutta en tiedä saako sitä sellaisenaan. Jos ei, niin tuo sippy-cup sitten. Ja onnekseni seiskakuu veti tänään pitkät huikat jääkylmää vettä uudesta pullostaan. Mami happy!

Anonyymi kirjoitti...

Holle nimisellä merkillä on jokseenkin maistuvia purkkiruokia. IHelsingissä saa joistain ekokaupoista esim. Ruohonjuuri. Itsekin maistelin niitä purkkiruokia silloin kun lapselle aloitettiin kiinteät ja suurin osa on kyllä aikas järkyttävän teollisen makuisia...

Ripu kirjoitti...

Hei kiitos Anonyymi, täytyypä tsekata, jos nyt tässä ei ala taas oma ruokatehdas pyöriä tiuhempaan tahtiin.