maanantai 21. toukokuuta 2012

Ooo kesän lapsi mä oon...


NYT on kesä - ihanaa! mutta eipä iloita ennen tarvittavia toimenpiteitä. Äitille uusi mekko ja joku ihana hattu (tai sitten ei..) Niin ja aurinkosuojat, nyt tarkastelussa seiskakuun suojaaminen. Tiedän, ettei alle 1-vuotiaita pitäisi välttämättä sivellä minkäänlaisella voiteella, mutta aion uhmata tätä ohjeistusta suojaamalla kasvot, kämmenet, jalkaterät ja tarvittaessa koko tyypin. VAAN MILLÄ?

Tepastelin tänään Stockalle nopeasti hakemaan Dr. Hauschkan stickiä, joka saisi pienimmäiselleni tarjota tärkeän valkoisen suojan tänä kesänä eikä tarvitsisi harmitella, että jäipä tätä kamalasti yli eikä suojaa enää seuraavana kesänä (onko se oikeesti näin vai vaan jotain propagandaa).  Ukkikaan ei enää tätä laita, kun ihmetteli erään kerran Kyproksen lomalla, että miksiköhän ei aurinko tartu. Ei sen kummemmin niitä etikettejä viittinyt lueskella. Voide kuin voide. Meillä oli tätä tuolloin myös tuubissa. 

Vaan mitä sanoo Stocka: Ei-oo. Häh? No Sokkarille sitten. Ei-oo-ollut-moneen-vuoteen. Neljä vuotta sitten oli, mutta nyt sitten ei. Ja niinhän se on, että mm. Weleda ja edellä mainittu eivät enää valmista aurinkotuotteita.

Nyt etsitään, nyt siis etsitään (tämä Reijo Salmisen äänellä) fysikaalista, siis mekaanista, siis aurinkoa pois heijastavaa tököttiä. Miksi tuokin pitää niin vaikeasti ilmaista? Löysin pikaetsinnällä muutaman. Jos on kokemusta tai vinkkejä, otan kiitollisna vastaan. Haussa on erityisesti sellainen stick, jota en vaan löytänyt.


kuva: yliopistonapteekki.fi    kuva: yliopistonapteekki.fi 
kuva: yliopistonapteekki.fi     
 7 kommenttia:

Miima kirjoitti...

Piti ihan käydä kattoon mikä purkki meillä on kaapissa :) Se oli toi ylin. Purkissa sanotaan juu, että käytettävä 9kk avaamisesta, mutta tosiaanko ne pigmentit siinä johonkin häviäisivät?! Luulisi että paremminkin se rasva-aine alkaa elää pitemmän päälle, härskiintyy tai mitä nyt tekeekään, mutta mihin ne suojaavat pigmentit sieltä voisivat kadota :O *siis mitään faktaa ei tod ole, kunhan ajattelen ääneen*

jarna kirjoitti...

Meillä ei käytetä suojia eikä edes uv-pukuja. Silti lapset ei ole palaneet. Suojaan vaatteilla tarvittaessa. Että huonosti löytyy vinkkejä täältä :/
Tuota fysikaalista suojaa inhoan, kun siitä tulee ihan valkoiseksi tai harmaaksi, koska tietenkin se tökötti on siinä ihon pinnassa:D

Mies käyttää meillä aurinkosuojaa ja ihan pokkana vetelee myös ylivuotiset nahkaan eikä ole mitään tapahtnut (eikä suojat kadonneet). Minä käytin Thaimaassa suojia, mutta paloin silti kertaalleen, urpo :(

zirk kirjoitti...

Onpa hyvä, että joku näitä vatvoskelee, niin voin käydä kurkkimassa vastaukset!
meillä tuo nuorempi on taatusti helposti palavaa sorttia, äh. Mietin, olisiko helpointa suojata vaatteilla, että pitäiskö hommailla ohuita pitkähiaisia?
Tai jos nuo pikkuhiljaa aurinkoa saavat, eivät pala? Tonttimme on puolivarjoisa niin kuvittelisin kotioloissa pärjäävämme ilman suojia. Äh ja pyh, tää voidehomma ei ny yhtää huvittais!

Ripu kirjoitti...

Miima: Oletko käyttänyt sitä tuotetta alle 1-veellä?

Kyllä meilläkin viime kesäistä Vichyn aurinkosprayta käytetään neljävuotiaalla tänäkin vuonna. Siksi etsinkin stickiä tai jotain minipulloa, kun ei sitä voidetta saa yhden kesän aikana käytettyä mitenkään ja hinta on aina lähempänä kolmeakymppiä.

Jarna: Mä en uskalla olla ihan täysin suojaamatta, kun tuo pienin matkaa aina rattaissa kasvot menosuuntaan (heh, tää on niin klassikko) ja aurinko helottaa täysillä.

Meilläkin ylivuotisilla mennään niin kauan, kun purkin pohja paistaa. Mulla vaan paha tapa ensin vähän palaa ja sitä kautta ruskettua. Paha, paha. Jospa olisi viisaampi tänä kesänä.

Zirk: Sepä se onkin mahtavaa, että joku testaa ja ilmoittaa hyväksi havaitun tuotteen. Huraa.

Vaatteet varmaankin hyvä suoja, vaan tuleeko liian kuuma? Pellava on kyllä ihana matsku eikä hiosta niin.

Minä yritän toisaalta altistaa tuon neljävuotiaan mahdollisimman paljon auringolle, jospa paranisi tuo atooppinen ihottuma siten.

Miima kirjoitti...

En ole käyttänyt alle 1v, kun meillä osuu silleen, että kesällä ovat olleet ihan pikkuvauvoja tai sitten just 1v täyttäneitä :)

zirk kirjoitti...

Noni! Tänään pari tuntia ulkoilua, koko aika lätsä päässä ja silti nenä ja posket punoittaa! Mitä superauringonpaistetta tää ny sitte oli?
meidänkin helpommin kärähtävällä 1,5veellä on atooppinen iho. taidan lampsia huomenna apteekkiin. Nähtävästi pakko jotain on laittaa. ja oot oikeassa siinä, että vaatteilla kun suojaa, kuumakin tulee. ja pellavaa en multa-apinoille hanki :D

Ripu kirjoitti...

Hei meille tuli toi Widmerin mineraalirasva stickissä. Siinä on myös huulirasvasuoja samassa. Stockan apteekista löysin. Maksoi noin kymmenen eukkoa. :)