Helsinki

kuva: akateeminenkirjakauppa.fi

Kirjoittelin vastattain eräästä päivästämme kaupungilla ja poikkesimme silloin mm. kirjakauppaan ja mukaan tarttui tämä Hämälaisen ja Savolaisen Hurraa Helsinki teos (Tammi). Pläräsin kirjaa ensin ja mietin kiinnostuisiko neljävuotias siitä vielä. Itse ajattelin tietysti tyypilliseen tapaani, että pakkosaadapakkosaadapakkosaada. Ihan kylläkin siksi, jos ei joskus asutakaan Helsingissä, niin kirja on kiva muisto ja siksi, koska kirja esittelee kotimaisia klassikoita, kaunista designia, jota on äidinkin kiva lapsille lukiessa bongata (ja kehitellä pakkomielteitä). 

Neljävuotias toi esiin mm. äitiyspakkauksen klassikkohelistimen, jota ei ilmeisesti enää paketista löydy, Hevisauruksen, rautatieaseman, Espan puiston, josta muistamme kioskin tädin, joka kehottaa pitämään jätskistä huolen ettei lokki sitä nappaisi. Meillä onkin lokkikammoa ihan tarpeeksi viime kesältä Korkeasaaresta, kun Mies saattoi vähän kengänkärjellä monottaakin yhtä S.O.B:tä. Mitäs nappasi neljävuotiaan kädestä croissantin palasen! Erityisesti minä kammoan lokkeja.

Lastenvaatemuotia esitellään kirjassa mm. eri vuosikymmeniltä, johon neljävuotias totesi joidenkin vaatteiden olevan liian vanhoja, Vuokko Nurmesniemestä hän löysi itsensä, koska meiltäkin löytyy tuo ihana Iloinen takki. Minna Parikan sydänlaukku on neljävuotiaalle tuttu, koska kävelemme lähes päivittäin Bulevardin liikkeen ohi. En paljasta kaikkia herkkuja, mitä kirjassa on, mutta meille siellä on niin tuttuja kuin tuntemattomiakin juttuja. Erityisesti kirjan peli on opettava (täytyypäkin tsekata Mika Tolvasen Restore säilytyskorin koot). 

Perheen ihan pienimmille löytyy myös Savolaisen MiniHelsinki kuvakirja, jota meidän seiskakuu ei kuitenkaan saanut. Anteeksi, en raaskinut. Katot sitä vähän isompana tuota Hurraa Helsinkiä, kun tajuatkin siitä jotain, sopisiko näin? Loistoäiti, terve.


kuva:  wdchelsinki2012.fi

Kyllä tää Helsinki on muutenkin mainio paikka, kun täällä alkaa huomenna Ihana Helsinki päivät. Torstaina on kaupatkin auki puolille öin! Ihan kuin ei riittäisi normiaukioloaikakin rahojen hävittämiseen, mutta what the hey, ei paljon tunnu tässä konkurssissa, joten tuhlataan vaan puoleen yöhön saakka. Meikissä ja kampauksissakin voi käydä keskellä yötä. Voi mennä nukkumaan sitten tosi hyvännäköisenä. Muutakin ohjelmaa on loppuviikolle, lauantaina erityisesti perheille, mutta silloin pitää tulla myös Siivouspäivänä mun kirppikselle Vauvala & Äitilä Oy:n aarteita penkomaan. Facebookissa lisätietoja ja kysykää ihmeessä myös tätä kautta, jos jokin asia kiinnostaa.


kuva: ihanahelsinki.com
 

Suosikit