perjantai 25. lokakuuta 2013

Mites ne hanska-asiat?

Hei, 

PoP

nyt täytyy sanoa soromnoo Popin ja Reiman kosteussuojatuille hanskoille. Eivät ne pidä kosteutta päiväkodin vaativissa olosuhteissa, poislukien kuopuksen Reiman Sora-rukkaset. Ne pitää. Miestä oli ojennettu päiväkodin toimesta pariin otteeseen tällä viikolla, että eikö meidän esikoisella tosiaankaan ole kurarukkasia. Mies oli todennut, että ihme homma, jos ei, kun perheen äiti harrastaa haalareita ja rukkasia, mutta hänpä nyt varmistaa vielä. No joo, harrastanhan minä.

No minähän siihen tuhahtelemaan, että ei tarvitse, kun meillähän on kosteussuojatut rukkaset Popilta ja sormikashansikkaat Reimalta. Eivät kuulemma käy, kun ovat märät sisältä. Höpöhöpö, sanoin minä, kunnes järkytyksekseni jouduin toteamaan todeksi tämän väitteen.

Reiman Pivot hansikkaat


Kosteus pysyy hanskan/rukkasen sisällä peruspuistoulkoilun ajan, mutta ei päiväkotiolojen hc-ulkoilua, jolloin ulkona ollaan aamulla melken pari tuntia ja iltapäivällä reilu tunti. Rukkanen ei ehdi myöskään tässä välissä kuivua. Uff. Ei kiva. Toisaalta kuopuksen Reiman Sora-rukkaset ovat pysyneet kuivina. Joka tapuksessa, esikoisen kohdalla kahden eri merkin kosteussuojaus on pettänyt, joten uusia toimenpiteitä kaivataan.


Nyt sitten esikoinen saa valita viikonloppuna good old kurarukkaset, ja väritoiveena on vaaleanvihreä. Okei. Tiedän, että se vaihtuu tuohon lilaan vielä ennen ostoskoria - tai sitten ei. Nämä ovat Stadiumista.


kuvat
*) Sis. mainoslinkkejä

12 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

No hei itelles, hanskat on koko päiväkotiuran ajan olleet mun kompastuskivi. Nyt, kun jo luulen miten nämä hommat hoidetaan, kiikutin kuopuksen lokeroon aluslapaset, varalapaset, nuo samaiset Popit kuin teillä PLUS kurahanskat. Ja mitä tekee päiväkoti? Pukee kaatosateeseen lapselle aluslapaset. Eivät kuulemma tajunneet, että 'olis niin märkää pihalla'. Muutenkin menee välillä hermo tuohon pukemistouhuun siellä. Saakeli.

Riikka kirjoitti...

No hei hei ihana, mutta mitä peeveliä? Mä olisin arvellut heitin olleen niin fiksuja, että olisivat vielä noiden Popin hanskojen päälle laittanet kurahanskat. Hih.

*Laura* kirjoitti...

Haalarit ja hanskat - voiko parempaa harrastusta ollakaan? :) Joo, nyt sitten vaan kurahanskaa kehiin. Meidän pojilla on pk:ssa kurahanskoina tummansiniset rukan hanskat. Ihan sama millaiset ne on kun en niitä kuitenkaan koskaan näe! ;)

Riikka kirjoitti...

Laura: Rukka on kurakamojen aatelia. Todellinen klassikko. Minulle asetettiin toiveeksi tuo vaaleanvihreä ja Stadium näyttää nyt olevan niitä harvoja paikkoja, joissa sitä on. Mä en ole itse ihan vakuuttunut tuosta väristä, mutta eihän ne minun käteen tule.

Ä.Hupulainen kirjoitti...

Ääääh... Talvikintaat puuttuu yhdet. Noilla on lassien suprafil- kurakintaat myös: jos ne ei kastu sisältä kuravedestä niin hiestä sitten. Tästä voi lukea, etten ole kurakintaiden ystävä. ;) ja Laura sanoikin jo hyvin väristä.

Anonyymi kirjoitti...

Omalleni olen hankkinut päiväkotiin myös kurarukkaset, mutta ei ne ehkä välttämättömät ole edes. Usein eivät näytä niitä käyttävän, vaan laittavat muut rukkaset kuitenkin.Itse olen töissä päiväkodissa ja kyllä me kelpuutetaan reimatecit ja muut vedenpitävät hanskat lapsilla. Nehän saa nykyään kuivata kuivauskaapissa, joten saadaan ne kyllä iltapäiväksi kuivaksi. Ja Heidille: Minäkin usein kiroan, miten ne ei osaa siellä päiväkodissa pukea ja vastaavasti olen joskus itsekin saanut vanhemmilta palautetta. Niitä mokia saattaa tulla, kun ne 21 ovat pukeutumassa ja kelit on vaihtelevia. Anteeksi.

-T-

Miima kirjoitti...

Meillä ei ole kurarukkasia ollut vuosiin, kun meni hermo niihin, kun ne hajoaa jostain saumasta hyvin pikaseen, vaikka mikä olis merkki...

Lara kirjoitti...

Meillä on noita Stadiumin Everestejä (kurarukkaset fleecevuorella), ja harmittavasti vaan nekin kastuu kokonaan läpi päiväkodissa :( Kotioloissa kestivät kuivina mutta nyt on joka kerta päikystä tullessa pojalla rukkaset litimärät :/ Mistähän sitä sais oikeesti vedenpitävät rukkaset, se kai niiden tarkoitus kuitenkin on!

Anonyymi kirjoitti...

Luotan Rukkaan ja Reimaan kurarukkasissa. Ja jos maanantaikappale sattuu, niin reklamointi toimii ja saa uudet tilalle. Muita merkkejä olen kokeillut ja usein tosiaan saumat hajoavat tosi vähällä käytöllä.

-T-

Riikka kirjoitti...

Ä.Hupulainen: Monetko talvikintaat? Mä ostin tänään kuopukselle ne lämpimät Stadiumin topparukkaset, kun niissä on vetskari ja sitten kiristysranteessa, niin pysyvät kädessä.

Mietin, miten talvella, onko pk:ssa tuota kurarukkaskysymystä vai pysyisivätkö rukkaset kuivina. Nousee viimeistään sitten loskassa taas pinnalle.

-T-: Minä en näe tätä ongelmana, jos tekninen hanska on märkä, se on märkä, mutta tässäkin lähtökohtana todettiin, ettei muu hanska pidä kosteutta kuin kurahanska, niin sopiihan sitä kokeilla ainakin. Nyt on kokeiltu ja kurahanskat tänään ostettu. :)

Miima: Tämä hajoaminen on kumma ilmiö.

Lara: Kiitos vinkkaisusta. Ostinkin tänään siten Stockan Bogi-merkkiset kurahanskat. Näistä ei ole aiempaa kokemusta, mutta kurahousuista on, ja ne ovat olleet asianmukaiset.

-T-: Meillä on kateissa yksi Reiman vuorellinen kurahanska nuoremmalle, ne ovat periytyneet isosiskolta, enkä muista, että niissä olisi ollut mitään moitittavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Miun taktiikka on viedä päiväkotiin mahdollisimman monet einiinhyvät rukkaset ja kurarukkaset. Ei sitten itketä, jos ne häviää/hajoaa ja ompahan mitä vaihdella märkien tilalle. Oman jälkikasvuni tuntien ne kuitenkin kroolaa siellä lätäkössä eikä siihen auta mikään määrä vesipilareita.
Ja päiväkodintädin roolissa olen samaa mieltä - ei sitten tarvitse lasten ja tätien varoa niitä hienoja ja hyviä vaan saa nauttia leikeistä täysillä.

Riikka kirjoitti...

Tytti, mainio taktiikka. Minulla on pienemmällä ihan sama, että on kaiken maailman rukkasta, voivat sitten valita, mieluisat. Monesti on kuitenkin niin, että just ne yhdet, jotka ovat mennessä, ovat tullessa, mutta ei valittamista.