Kasvojenputsarit ja dödöt testissäLuonnonkosmetiikan lähettiläs täällä tervehtii!

Minulle on siunaantunut kuluneen vuoden aikana useita luonnonkosmetiikan, ekosertifioituja kasvojenpuhdistusaineita (tuotteet saatuja). Voin ilokseni kertoa, että yhtään kelvotonta ei tähän joukkoon mahdu, ja se on paljon sanottu, sillä jopa useissa synteettisissä putsareissa oli sellaisia, jotka valitettavasti jättivät pandalookin silmiin pesun jälkeen. En tee tässä mitään rankingiä, sillä tässä iloisessa joukossa on vaahtoa, geeliä, saippuaa..., joten esittelen erilaisia vaihtoehtoja. Väitän, että taatusti löytyy jokaiselle se omansa. 

 

Puhdistusvaahto - Cattier Cleansing foam

Cattier on minulle vasta muutaman viikon vanha tuttavuus. Tilasin samalla muitakin sarjan tuotteita, ja olen ilahtunut siitä, että näissä(kin) hinta-laatusuhde on enemmän kuin paikoillaan. Cattieria ylistetään Pariisissa ja Suomeen tämä sertifioitu sarja on vastattain saatu Ecodealiin. 

Puhdistusvaahto tuntuu kevyeltä, johtuen sen vaahtomaisesta koostumuksesta. Silmämeikin tehokkaaseen puhdistukseen vaahtoa kannattaa laittaa reilummin, niin silmätkin saa puhtaaksi. Tuotteessa ei ole saippuaa, ja iholle jää puhdas tunne. 

Vaikuttavat ainekset:
Vehnäproteiinia, ruusu- ja ruiskukkavettä sisältävä miedon tuoksuinen puhdistusvaahto kosteuttaa, puhdistaa ja pehmentää ihoa. Kevyt ja saippuaton koostumus takaa hellävaraisen puhdistuksen, joka jättää ihon täydellisen puhtaaksi ja pehmeäksi. Saat täältä.
   

Kasvosaippua - Mádara Ecoface Balancing Face Soap Birch & Algae

Tämän kanssa olin alkuun epäileväinen, sillä olin sitä koulukuntaa, jonka mielestä saippualla ei saisi kasvojaan puhdistaa. Eikä mitä. Tämä ei olekaan mikään tavallinen saippua, vaan se puhdistaa hyvin, myös silmämeikin, eikä jätä ihoa tippaakaan kuivan oloiseksi. Erittäin hyvä ja edullinen löytö.

Vaikuttavat ainekset:
Kosteuttava vehnänalkioöljy ja kasvisokerit auttavat ihoa säilyttämään kosteustasapainonsa. Vesikasvi merilevä paljastaa voimansa kosketuksissa veden kanssa. Merilevä sisältää arvokkaita mikro- ja makroelementtejä, jotka tasoittavat ja stimuloivat ihoa samalla, kun runsaasti C-vitamiinia sisältävä koivu-uute ravitsee ihoa. Saat täältä.*)


Cleansing gel Kaunis - Mia Höytö Cosmetics

Mia Höytö aiheuttaa minussa jonkun reaktion, jolloin tulee vaan vaaleanpunaista tekstiä. Tämä sopii arviointiinkin, sillä putsari on ihana. Geelimäinen putsari vaahtoaa ja puhdistaa kasvot ja silmämeikin hyvin. Pidän myös tämän miedosta tuoksusta.

Vaikuttavat ainekset:
Sokerista saatava sokeritensidi puhdistaa ihon hellävaroen. Sokeritensidi on hellävarainen, mutta tehokas puhdistaja, jolloin se ei kuivata ihoa. Saat täältä


Bio Cosmetics Refreshing gel cleanser - Yves Rocher  

Tämä on kevyt, geelimäinen putsari. Tämän sanotaan olevan hajusteeton, mutta omassani on melko yrttinen tuoksu. Puhdistaa myös silmämeikin. Huomionarvoista: Jokaista ostettua tuotetta kohden istutetaan yksi puu.

Vaikuttavat ainekset:

Kosteuttavaa luomuviljeltyä Meksikon aloe veraa sisältävä, hellävarainen ja rauhoittava geeli sopii erinomaisesti myös silmänympärysihon puhdistukseen. Luomusertifioitu. Saat täältä. *)


♥ ♥ ♥

Mites ne hikikarpalot? 

Olin tiedostanut perusdödöjen kyseenalaisuuden jo pidemmän aikaa, ja alumiinisisälteisen suojan levittäminen kainalon ohuelle iholle ei ole tuntunut hyvältä, mutta olin luullut, että luonnonkosmetiikan dödöt eivät pitäisi tiukoissa tilanteissa. Pidin myös jotain kristallikivien kainaloon hieromista hiukan liian hippinä menona meikäläiselle. 

No tiukkoja tilanteita on tosiaan ollut, ja onhan niitä muitakin vaihtoehtoja, kuin kiviä kainaloon, eikä ole tarvinnut miettiä, onko paitaan ilmaantunut bobby-ewingit (Dallas-sukupolvi tietää mitä tarkoitan), ei nimittäin ole. 

Minulla on ollut kahta erilaista luonnonkosmetiikan deodoranttia viimeisen vuoden aikana, ja ne ovat ainakin osuneet nappiin.kuva


Mádaran yrttideodorantti

Tätä minulla on ehtinyt olemaan jo kaksi purkkia. Pitää hien poissa, ja on mielestäni lähes tuoksuton. This one's a keeper. Suosittelen lämpimästi. Tämä on dödösuosikkini.

Vaikuttavat ainekset:
Madara Yrttideodorantti sisältää mm. Pohjolan salviaa, ihoa rauhoittavia yrttejä sekä luonnollisia mineraaleja. Saat täältä. *)


kuva

 
Acorelle - Mesiangervo deodorantti

Tässä luomudödössä on tuoksua, ja Mádaran jälkeen piti hetki totutella, mutta on minulla toiminut. On ollut päivittäisesssä käytössä tämän syksyn.

Vaikuttavat ainekset:
Luonnolliset alunakristallit neutralisoivat hienhajua ja estävät bakteerien leviämistä.  Mesiangervo raikastaa ja puhdistaa ihoa. Saat täältä.


Onko sinulla erityisiä suosikkeja putsareissa tai dödöissä?


*) Sis. mainoslinkkejäSuosikit