maanantai 3. kesäkuuta 2013

Paahtuu, vaan ei pala! Lovea Bio aurinkosuoja sinulle? - Arvonta!Vietimme tänään koko päivän ulkona ystävien kanssa ihastellen merta ja kesäistä Helsinkiä. Suihkuttelin lapset päästä varpaisiin Lovea SK50 aurinkovoiteella aamulla kotona, enkä lisännyt rasvaa päivän mittaan. Lapsilla oli käsivarret ja jalat paljastavat kesämekot päällä, ja aurinkovoide teki sen minkä lupasi, suojasi auringolta, joka oli tänään todella paahtava. Lasten aurinkosuojaspray levittyi ja imeytyi nopeasti iholle - ilman turhaa kemikaalikuormitusta tai pahoja parabeeneja. Voiteessa on 100% luonnonmineraaleista koostuva, fysikaalinen aurinkosuoja, joka heijastaa auringonvalon pois iholta.

Miksi juuri Lovean aurinkovoide? No siksi, koska niissä toisissa -  kemiallisissa suojissa on nimensäkin mukaisesti kemikaaleja, jotka imevät auringonvalon itseensä, ja sitä mitä iholle sivelemme, se verenkiertoomme imeytyy. Aurinkovoiteet voivat aiheuttaa myös ihoärsytystä. Aurinkorasvojen kemikaaleista ei kovin mairittelevaa tekstia saa lukea. Mm. Uusi Musta blogissa: kemikaalien sanotaan toimivan hormonin tavoin, synnyttävän vapaita radikaaleja, edistävän torjunta-aineiden pääsyä verenkiertoon ja sisältävän kiistanalaisia nanopartikkeleita. Aurinkorasvoissa on myös usein säilöntäaineena parabeenejä. (Hiukan suomennosta: näiden vapaiden radikaalien on sanottu olen erittäin olennaisia ihosyövän synnyn kannalta.)

Myös Ruotsissa on tutkittu ja todettu, että aurinkovoiteet likaavat uimarantoja, ja ovat jopa ympäristöriski.  Eikä auta mennä kotiinkaan pesemään niitä kemikaalivoiteita pois, sillä UV-suoja-aineita kulkeutuu vedenpuhdistamoille, joissa niitä ei voida erottaa pois vedestä. Lisäksi EU:n hyväksymät UV-suoja-aineet 4MBC ja 3BC voivat häiritä lintujen lisääntymiskykyä. UV-suoja-aineet vaikuttavat myös leviin ja koralleihin. 

Ei tarvinne lisätä muuta.
 
Äiti sumutti itseensä Lovean SK15 suojakertoimen, ja näytän sulle missä mullon rusketusraidat... En palanut minäkään, mutta komeasti vaihtui lakananvalkea väri kauniin kesänväriseksi. Pidän nyt vain tuota samaa mekkoa koko kesän tai aloitan rajojen häivytystoimenpiteet. Hih. Myös Lovean after sunia sopii suositella. Mä tykkään näistä.

Lovea Bion aurinkovoiteita saat mm. Stockalta ja Hyvinvoinnin tavaratalosta.  Niin ja nyt voit osallistua arvontaan, ja voit voittaa omaksesi Lovea Bio SK50 ja SK15 aurinkosuojaukset!


Toimi näin:

1) Jos et ole vielä seurakuntalainen, niin käy liittymässä sivupalkissa lukijaksi, kiitos. Sen jälkeen vastaa kommenttilaatikossa kysymyksiin, kiinnitätkö huomiota kemikaaleihin kosmetiikassa, ja kuinka monella arvalla osallistut.

2) Voit myös jakaa tämän arvonnan omassa blogissasi, jolloin saat toisen arvan. 

3) Arvonta päättyy lauantaina 8.6. klo 22.00. Onnea ja aurinkoa!
 

*) Sis. mainoslinkki

27 kommenttia:

. kirjoitti...

Ihan pakko pakko pakko kysyä, että miksi tuossa lasten aurinkorasvassa sanotaan, että yli 3-vuotiaasta ylöspäin? Lisäksi Minttu kirjoitteli taannoin, että "fysikaalisia luonnonkosmetiikkasuojavoiteita ei pystytä valmistamaan kuin 30 suojakertoimeen saakka".
Meidän 1,5-veellä on Eucerinin Micropigment aurinkovoidetta sk25, siinä on vain fysikaalinen suoja, eikä hajusteita tai parabeeneja ja purkin mukaan se sopii puolivuotiaasta alkaen. Ajattelin, että se on ihan pätevä, vaikka mitään luomua siitä ei tietenkään löydy.

MieVaan kirjoitti...

Tuoteseloste tulee yleensä katsottua läpi mitä kaikkee aineita on, toki luonnonkosmetiikkaa yritän suosia. Arvalla mukaan

titti // tittin elämää kirjoitti...

Lukijana mukana. Tulee jonkinverran kiinnitettyä huomiota, mut eipä niistä paljoa ymmärrä.

Rombo kirjoitti...

Yritän suosia luonnonkosmetiikkaa!

Unknown kirjoitti...

Täytyy tunnustaa, että en ole tullut edes ajatelleeksi kemikaaleja kosmetiikassa. Johtunee tosin osittain siitä, että olen kohtuu laiska käyttämään muita, kuin perus hygienia tuotteita.
Aurinkorasvaa meilläkin silti käytetään, 1 arvan turvin mukana!

Carita kirjoitti...

seurakuntalainen mukana ja linkitteli blogiinkin eli kaksi arpaloista, kiitoksiiiiii :)

ainii ja se kemikaali asia. siis aurinkorasvoissa ei ole tullu mietittyä ollenkaan(häpeän..juuuuu...) mutta muuten khyllä lasten osalta mennään niin "luomuna" kun vaan mahdollista.

Jennijee kirjoitti...

Rasvapurkeissa pohja jo pilkottaa, kahdella arvalla mukana!

SusB kirjoitti...

Yhdellä arvalla mukana.

Nyt mua kyllä hävettää....mutta en oikeastaan lue tuoteselosteita kovinkaan tarkasti.. Pitäis varmasti olla vähän enemmän "hereillä" ja tsekata ne ihan kunnolla ennen ku ostaa. :>

Nitta kirjoitti...

Mukana yhdellä arvalla! Koitan aina mennä mahdollisimman turvallisilla tuotteilla. Hajuttomuus on iso plussa.

aiai kirjoitti...

Osallistun yhdellä arvalla! Lueskelen kyllä tuotteiden sisällöstä jo ennen osto päätöstä.

Mimura kirjoitti...

Yhdellä arvalla mukana. Aurinkorasvassa en kyllä katsonut kemikaaleja, täytynee tunnustaa. Joskus katson tarkasti toisinaan en.

piia kirjoitti...

Yhdellä arvalla mukana! Omalla kohdallani en ole niin kauhean tarkka, mutta lapsen iholle en suostu lätkimään mitä tahansa.

Jenna kirjoitti...

Oi osallistun ehdottomasti! Kokoajan tulen tietoisemmaksi noista kemikaaleista ja koitan niitä ainakin lapsilla vältellä parhaani mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Olen ryhdistäytynyt huomionkiinnittäjä mitä tuoteselosteisiin ja senpä takia meiltä löytyykin ensi kertaa tälle kesälle tätä Loveaa sk 30 mallina.
Mutta jospa tää sk50 olisi sitten se oikeasti suihkuava malli eli otan osaa arvontaan toiveikkain mielin!

Minna kirjoitti...

Viime aikoina olen ruennut kiinnittämään huomiota enemmän. Tuoteselosteet tuntuu vaan välillä olevan niin pienellä printillä, että lukeminen jää...
Mukana yhdellä arvalla.

Henna73 kirjoitti...

Yhdellä arvalla mukaan. En lue yleensä pakkausselosteita, mutta kuuntelen toisten suosituksia

Anonyymi kirjoitti...

Erityisesti lapsen takia tulee lueskeltua, muutenkin koko ajan enemmän. Yksi arpa minulle, kiitos! Hiisukas

Larissa kirjoitti...

Pakko myöntää että ei ole tullut hirveästi lueskeltua noita tuoteselosteita, mutta nyt tuli ihan ahdistus eilen ostetusta aurinkorasvapurnukasta ja pakko oli lukea läpi se tuoteseloste.. Kaikkea kamalaahan siellä oli ja nyt poden niin hirveän huonoa omatuntoa siitä että sekä aiheutan sekä itselleni että poikaystävälleni ihosyövän että pilaan veden ja lintujen elämän. Joten kahdella arvalla mukana ja tulis oikeaan osoitteeseen nuo kyllä, kun ei tuota myrkkymömmöä huvita enää käyttää..

Unknown kirjoitti...

Lueskelen kyllä ja varsinkin alumiinia vältän! Mukana 2 arvalla! Huippukertoin on upea juttu!

Lauren kirjoitti...

Kyllä kiinnostaa mitä kemikaaleja tuotteesa on, varsinkin niissä mitä käyttää lapsille.

Yhdellä arvalla mukana!

neppulijee(at)suomi24.fi

Marsku kirjoitti...

Ilkeenköhän sanoa etes että ostimme tänään Rainbow:n Sun Care Aurinkovoide SK 30...x)
Kahella arvalla messissä

Jasminella, Finland kirjoitti...

Yhdellä mukana! Täytyy tunnustaa, että turha edes lukea purkkeja kun en ymmärrä niistä kuitenkaan. Prismasta lähti halvinta mukaan ja se oli tietty Rainbow :D jasminella82 ät gmail piste com

Milulei kirjoitti...

Yhdellä arvalla mukana, kiitos. Jonkin verran yritän ymmärtää tuoteselosteita ja suosia luonnonkosmetiikkaa, mutta en ihan ehdoton ole. Aurinkorasvat on yleensä tullut hankittua apteekista.

Tiia kirjoitti...

Yhdellä arvalla iliomielin mukana. En vuosi sitten vielä kiinnittänyt huomioita kemikaaleihin, mutta luonnonkosmetiikka tullut ryminällä tajuntaan. Ja nyt kiinnitän kyllä ja muutenkin lastenkin takia luen huolella aurinkovoiteen ohjeet.

tiia68@gmail.com

Liisa kirjoitti...

Kahdella arvalla mukana.
Jonkun verran kyllä seuraan mitä nahkaani läträän. En kyllä väitä että ymmärrän aina puoliakaan siittä mitä putelisa lukkee. :)

Unknown kirjoitti...

Yhdellä arvalla mukana... Jonkin verran luen selosteita ja tiettyjä aineita vältän. Suurempi harha nykyään tuntuu olevan tuo täysin epälooginen päätelmä, että jos jokin on luonnosta, se on automaattisesti ihmisellekin paras vaihtoehto.

Henkkumaaria kirjoitti...

Uutena seurakuntalaisena lähden heti mukaan kahdella arvalla! Eikä yhtään viime tipassa! Jäähän tähän parikymmentä minuuttia ruhtinaallisesti aikaakin vielä!
Kosmetiikkaa valitessani olen vähitellen siirtynyt luonnonaineisiin ja vältän esim. parabeeneja. Pinterestistä olen löytänyt paljon ohjeita omatekoisen kosmetiikan valmistukseen esim. kookosöljyä ja hunajaa käyttäen.