Kohteessa ollaan: Tukholma - Trendikäs Södermalm ja Gamla stan


Trendikäs Södermalm

Hej hejsan!

Det är dags för Stockholm raportage igen. Säätiedotukset eivät taaskaan järin hyvää näille turismoille luvanneet, mutta onnistuimme väistelemään sadepilviä syypper-hienosti, ja sateenvarjot saivat maata tyhjänpanttina rattaiden alla, vaikka taivas useaan otteeseen repeilikin. Vilken tur!

Det regnar, säger prognosen - Oj sjutton också!

Me suuntasimme Södermalmiin, joka on hip, trendikäs ja hyvin suosittu hengailu- ja shoppailualue. Viking Linen terminaalista pääsee nopeasti jalan Söderin sydämeen, joten tänne ehtii hyvin myös Päivä Tukholmassa -hengaajat. Södermalmista löytyy monia visiitin arvoisia putiikkeja - erityisesti Götgatanin varrelta, kuten Bruno, josta löytyy mm. Filippa K:ta  ja American Apparel - Lenita Airiston kauhuksi. Nämä sukat ovat nyt niin kuumat! Oj!


Ostetaanko sinulle äiti oikeasti nämä, kysyy viisivuotias American Apparel sukkamuodin edessä.

Södermalmilla on kiva vain kuljeskella ja katsella ihania kahviloita ja kuhinaa, joka omalla mukavalla tavallaan poikkeaa Djurgårdenin vehreästä idyllistä ja rauhasta. Yläkuvassa osittain näkyvään Globenin pallukkaan olisimme päässeet ilmaiselle kierrokselle Tukholmakorteillamme, mutta perheemme kaksi korkeanpaikankammoista (samassa kuvassa) torppasivat ehdotukseni vikkelästi. Nååå nästä gång sitten. Onpahan jotain nähtävyyksiä ensi kerrallekin.


Kävimme Södermalmilla myös leikkipuistossa kiipeilemässä ja keinumassa. Viisivuotias halusi välttämättä vauvakeinuun. Pitihän se testata onko ruotsalainen vauvakeinu jollain tapaa erilainen kuin suomalainen vastaava. Ei löytynyt eroavaisuuksia. Aivan liian pieni oli tämäkin. Perheemme pienimmäinen koisasi nämä riemut ohi, mikä oli tietysti harmi.
 


Pakollinen pysähdys täytyi tehdä Nytorgsgatanilla, mutta Mini Rodinin liike oli nopeasti nähty. Se on varsin pieni eikä siellä ollut mitään out of the ordinary (esmes jätteisoa reaa - ei ollut muutenkaan yhtikäs mitään alessa). Mini Rodini rund oli nopeasti ohi. Miehen iloksi. 

Mini Rodini - Nytorgsgatan 36

Södermalmilta kävelimme Gamla staniin. Olen käynyt vanhassa kaupungissa jok'ikisellä Tukholman reissullani, ja vaikka se olisi monen mielestä minkälainen hyvänsä turistikeskittymä, niin muutaman pikkukujan läpi on vaan kuljettava. Jo siitäkin syystä, että ilman näitä polkagrisejä ei Tukholmasta sovi lähteä. Näitä toimme tuliaisiksikin.


Viisivuotias muisti viime kesän reissulta saman tikkunekkuputiikin.

Tämä pieni polkagrispuoti myös valmistaa karkkinsa tuossa liikkeessä, ja he myös tarjoilevat maistiaisia tuoreista piparminttuherkuista. Tälläkin kertaa koko perhe imeskeli viisivuotiaan jäljiltä tikkunekkua ja päädyimme uuvuttuamme viskaamaan loput siitä mäkeen. Förlåt. Eikun siis biojätteisiin - självklart.


Oj että! Södermalm on niin eläväinen ja boheemi kaupunginosa. Helt fantastiskt, kan man säga. Siitä voi vain tykätä. Suosittelen vähintäänkin piipahdusta näillä kulmilla. Södermalmin shoppailu- ja ruokailuvinkkejä löytyy lisää täältä


Choose happiness

Suosikit