Mint

Palkkaisitko sinä tämän naisen?

Parvekkeen ovi on auki, ja kadulta kuuluu kovaäänistä naurua, puhetta ja juttuja, joita välillä yritän salakuunnella. Voisin mennä myös parvekkeelle, mutta en ole niin kiinnostunut kuitenkaan. Mietin tänään, että pitäisi varmaan alkaa seuraamaan jonkun parikymppisen blogia, jotta tietäisi, mitä sen ikäiset ihmiset ajattelevat. Olen ihan ulkona kaikista nuorisokuvioista. 

Tähän kohtaan on pakko jakaa juttu muutaman (noin kuuden) vuoden takaa, kun konsulttivuosina jouduimme nollaamaan työviikon kamaluudet työkaverin kanssa, ja kreisibailasimme usein We got Beef -nimisessä baarissa. Tämä tarina on takuulla jaettu täällä aiemminkin, mutta on niin hyvä, että menkööt vielä uudemman kerran. Minulle tuli eräs suloposkinen poika (huom. asenne) sanomaan, että olen ihan mint. Onneksi olin juuri kiskaissut pullollisen Freixeneitä kollegan kanssa, joten en saanut sanottua tuohon yhtään mitään. Coolimpi kollega tiesi kertoa, että mint tarkoittaa täydellistä. Jos en juuri muuta tuosta illasta muistanut, niin tätä tarinaa jaksoin Miehellekin kotona kertoa. Aina vain uudelleen. Voitsä uskoa, ei tullu mitään hyvä-runko-läppää, vaan mint. Tajuutsä? Mint. Mä en tajunnu silloin. Nyt mä tajuan. Mint. Kuunteletsä.  

Tämä kaikki juontaa juurensa siihen, että minun pitäisi nyt itse tietää, mitä minä ajattelen itsestäni. Naputtelen työhakemuksia, eikä minulla ole niihin mitään erityistä sanottavaa. ATK-taitoja löytyy. Kielitaitoakin löytyy... Harrastuksia... eipä löydy. Blogia en tässä  yhteydessä mainosta. Miehen mielestä minun kannattaisi olla realisti, eikä tavoitella tässä kohtaa jotain Suomen presidentin tehtävää. Omasta mielestäni minun kannattaa tavoitella just sitä, mikä sattuu tuntumaan mielenkiintoiselta. Tiedostan, että olen ollut kotona viisi vuotta. Tai yli. En suostu ajattelemaan, että joku työnantaja näkee sen isona miinuksena, eikä siksi ota minua töihin. Ikään kuin kotona lasten kasvattaminen olisi joku rangaistava teko, eikä sen vuoksi palkata mihinkään. Kyllä saatte luvan palkata. Minä olen nimittäin mint.
 

P.S. Tuo ihana hattu on Fredriksonin Tina (100% pellavaa).

Suosikit