Ota tabletti

Story of my life.

Voitteko uskoa, että tämä nykyteknologian jaloissa kompasteleva mummo - siis minä - on päässyt tutustumaan tabletin a.k.a. tabin saloihin - noin pari vuotta muita jäljessä, mutta parempi myöhään.. jne.

Saimme lainaksi ja lapsiperhetestattavaksi Acer Iconian, ja tuomio ennen laitteen palautusta on nyt edessä. Laite oli meillä mukana Tukholmassa ja se on ollut myös arkikäytössä kotona.

Siinähän kävi niin, että tabletin otti omakseen perheen viisivuotias. Isänsä (ymmärrettävistä syistä) latasi tablettiin pari peliä (änkkärit, koira- ja muumipelit) ja suoran linkin Yle Areenan lastenohjelmiin. Klik ja klok. Lapsi viihtyy. Easy living.


Itse käytin Android-käyttöjärjestelmän (luojan kiitos - sama systeemi, mikä puhelimestani löytyy) sisältävää laitetta pääasiassa nettisurffailuun (tilasin onnistuneesti Mini Rodinin uikkarit pienimmälle - olivat liian pienet, mutta tämä ei ollut laitteen vika), ja jopa blogin päivitykseen. Toki mitään pitkiä sepustuksia tabletilla ei ehkä ensisijaisesti alkaisi naputtelemaan, mutta perushehkutukset jostain uudesta huulipunasta sekä kommentoinnit toisten blogeihin, helposti kyllä.

Iconia B1:n teknisistä ominaisuuksista en ollut järin kiinnostunut, kunhan siinä netti toimi. Netti toimii tässä wi-fi:llä. Muistiakin on mahdollista laajentaa 32 gigatavuun muistikortilla. Ilmeisen isoksi. Web- ja videokamera löytyivät tästä myös, mutta jäivät käyttämättä. Ei tullut anopin kanssa skypeiltyä tällä laitteella, eikä millään muullakaan. Hihhi. Nämä kameralöydöt muuten teki perheemme viisivuotias.

Tiedote kertoo seuraavaa, että tabletti on erittäin varteenotettava vaihtoehto ensimmäistä  tablet-laitettaan hankkivalle tai esimerkiksi perheiden ”kakkostabletiksi”  lasten käyttöön. No juurikin näin. Tämä malli oli meidän perheelle varmaankin se sopivin, ottaen huomioon tämän mummon tekniset rajoitteet. Allekirjoittanutkin käytti tabia kuin vanha tekijä. Duididuididaa. 

   
Kiitos Acer Iconian, saimme nauttia laivan buffetdinneristä kaikessa rauhassa. Jos tällä vehkeellä rauhallinen ravintolaruokailu olisi aina taattua, ostaisin ehdottomasti omaksi. Nyt palautuksen ollessa edessä, täytyy myöntää, että jään kaipaamaan aamukahvi-lehti-blogi-selausta, ja olen varovaisesti kysynyt Mieheltä, voisimmeko ostaa laitteen omaksi, kun hintaa on kuitenkin vain noin satku (jota minulla ei kuitenkaan ole). Olemme pohdintavaiheessa. Mies nimittäin pohtii, ostaisko laitteen tyttärilleen. Buuhuu! Katso esim. täältä. Elokuussa kauppoihin on tulossa uusi tehokkaampi malli (Iconia B1-711), josta löytyy lisukkeena 3G -ominaisuus. 
 
Mummolareissua varten on kuitenkin mietittävä niitä perinteisempiä viihdytyskeinoja. Saattaa vaan neljän tunnin mummola-automatkalla autojen värileikki vähän kyllästyttää. Saisikohan tuo tabu olla vielä meillä vähän aikaa lainassa? Pliis, pliis, kiltti.

*) Sis. mainoslinkki


Suosikit