tiistai 25. kesäkuuta 2013

Ota tabletti

Story of my life.

Voitteko uskoa, että tämä nykyteknologian jaloissa kompasteleva mummo - siis minä - on päässyt tutustumaan tabletin a.k.a. tabin saloihin - noin pari vuotta muita jäljessä, mutta parempi myöhään.. jne.

Saimme lainaksi ja lapsiperhetestattavaksi Acer Iconian, ja tuomio ennen laitteen palautusta on nyt edessä. Laite oli meillä mukana Tukholmassa ja se on ollut myös arkikäytössä kotona.

Siinähän kävi niin, että tabletin otti omakseen perheen viisivuotias. Isänsä (ymmärrettävistä syistä) latasi tablettiin pari peliä (änkkärit, koira- ja muumipelit) ja suoran linkin Yle Areenan lastenohjelmiin. Klik ja klok. Lapsi viihtyy. Easy living.


Itse käytin Android-käyttöjärjestelmän (luojan kiitos - sama systeemi, mikä puhelimestani löytyy) sisältävää laitetta pääasiassa nettisurffailuun (tilasin onnistuneesti Mini Rodinin uikkarit pienimmälle - olivat liian pienet, mutta tämä ei ollut laitteen vika), ja jopa blogin päivitykseen. Toki mitään pitkiä sepustuksia tabletilla ei ehkä ensisijaisesti alkaisi naputtelemaan, mutta perushehkutukset jostain uudesta huulipunasta sekä kommentoinnit toisten blogeihin, helposti kyllä.

Iconia B1:n teknisistä ominaisuuksista en ollut järin kiinnostunut, kunhan siinä netti toimi. Netti toimii tässä wi-fi:llä. Muistiakin on mahdollista laajentaa 32 gigatavuun muistikortilla. Ilmeisen isoksi. Web- ja videokamera löytyivät tästä myös, mutta jäivät käyttämättä. Ei tullut anopin kanssa skypeiltyä tällä laitteella, eikä millään muullakaan. Hihhi. Nämä kameralöydöt muuten teki perheemme viisivuotias.

Tiedote kertoo seuraavaa, että tabletti on erittäin varteenotettava vaihtoehto ensimmäistä  tablet-laitettaan hankkivalle tai esimerkiksi perheiden ”kakkostabletiksi”  lasten käyttöön. No juurikin näin. Tämä malli oli meidän perheelle varmaankin se sopivin, ottaen huomioon tämän mummon tekniset rajoitteet. Allekirjoittanutkin käytti tabia kuin vanha tekijä. Duididuididaa. 

   
Kiitos Acer Iconian, saimme nauttia laivan buffetdinneristä kaikessa rauhassa. Jos tällä vehkeellä rauhallinen ravintolaruokailu olisi aina taattua, ostaisin ehdottomasti omaksi. Nyt palautuksen ollessa edessä, täytyy myöntää, että jään kaipaamaan aamukahvi-lehti-blogi-selausta, ja olen varovaisesti kysynyt Mieheltä, voisimmeko ostaa laitteen omaksi, kun hintaa on kuitenkin vain noin satku (jota minulla ei kuitenkaan ole). Olemme pohdintavaiheessa. Mies nimittäin pohtii, ostaisko laitteen tyttärilleen. Buuhuu! Katso esim. täältä. Elokuussa kauppoihin on tulossa uusi tehokkaampi malli (Iconia B1-711), josta löytyy lisukkeena 3G -ominaisuus. 
 
Mummolareissua varten on kuitenkin mietittävä niitä perinteisempiä viihdytyskeinoja. Saattaa vaan neljän tunnin mummola-automatkalla autojen värileikki vähän kyllästyttää. Saisikohan tuo tabu olla vielä meillä vähän aikaa lainassa? Pliis, pliis, kiltti.

*) Sis. mainoslinkki


8 kommenttia:

Henkkumaaria kirjoitti...

Totta, minäkin käytän tablettia nettiselailuun, blogien lukemiseen ja kommentointiin, uutisten lukemiseen jne. Meidän 7- ja 5-vuotiaat pojanpojat osaa näppärästi käyttää tätä, vaikka pienempi ei ees lue vielä! Nykymuksut osaa! Änkkärit löytyy ja Pou, virtuaalilemmikki, jota minä joudun hoitamaan... Silloin kun pikkujätkät eivät ole meillä siis!

Miima kirjoitti...

Mulla ei tablettia ole, mut lasten isällä on, ja sen verran se on meilläkin ollut lainassa, että olen havainnut että 3veekin käyttää tuollaisia varsin sujuvasti... äiti sen sijaan joutuu vähän tutkailemaan, että mistäs sitä pitäis painaa... Mulla kun ei ole edes älykästä puhelinta ;)

Viona kirjoitti...

Vähän on omakin lehmä ojassa tässä suosittelussa, mutta oikeasti ovat kivoja lastenpelejä, jos teille nyt tuollainen vielä tulee: http://filimundus.se/main

Meidän kohta 3-vuotiaan suosikkeja ovat ainakin peli Känner du Pippi Långstrump ja kirja Baronen som sköt med kanonen. Hän on ollut pillimehupalkalla töissä testaamassa osaa noista peleistä (olikohan ainakin Peppi-muistipeli ja -palapeli), kun niitä on tehty.

Riikka kirjoitti...

Henkkumaaria: Onneksi en tiennyt tuosta Pousta, sillä eihän tuota kojetta olisi voinut palauttaa. Oikeassa olot, nykyajan nuoriso on taitava atk:ssa. Pystyykö enää mummommin tuon asian toteamaan? Hihhi.

Miima: No ihan just tuo sama: mistäs tämä... EI TOIMI! Teidän kolmonenkin osaa? Voi vissi, sanois meidän puolitoistanen. :)

Vadelmia: Kiitos, kävin kurkkaamassa linkissä. Ei meille vielä ainakaan tule tuota laitetta, mutta kivoilta vaikuttavat nuo Pepit! Ihan hyvä korvaus on ollut teidän kohta 3-vuotiaalla pelitestaajalla. :)

Hupulaiset/Sirkku kirjoitti...

Ei oo tabua ei. Siellä olis kuitenkin jatkuvasti mutajuhlat auki. Joku roti. :D

Anonyymi kirjoitti...

Riikka, asia ei mulle kuulu, mulla mummommin ei asiaa voisi ilmaista.
ATK-termiä ei käytä enää kukaan, sen sisältö on vanhentunut.

Ja minusta pillimehupalkka on ollut aivan liian pieni korvaus tehdystä työstä. Mitähän AY-liike tähän sanoisi.

OP

Viona kirjoitti...

Pillimehujen lisäksi tarjolla oli myös kanelipullia ja täytekeksejä, mutta testaaja kieltäytyi.

Riikka kirjoitti...

Zirk: Hei olis kuitenkin äiskällä ihan omat sivut auki. :)

OP: Huippua, pitikin ihan pinnistellä, että sain ulos tuon noinkin antiikkisen tokaisun. Meillä on ihan yleisenä vitsinä juurikin termi ATK. Siinä on jotain niin mahtavaa! Mitenhän olisi jos työhakemuksiin laittaisi otsikoksi CV:hen ATK-taidot. Hih!

Vadelmia: Testaaja on tehnyt työnsä täydellä sydämellä. :)