tiistai 11. kesäkuuta 2013

Pakkaushommia ja muistilistoja

Viisivuotiaan muistilista matkalle

Loma sen kun pukkaa päälle, ja vielä olis vähän matkajärjestelyjä tehtävänä.
 
Viisivuotiaan listassa huomioitavaa mm.Pupun kahvikuzut (vitsi miten fiksu lapsi, kutsut = kuzut), koirapeli (löytyy tabletista, fiksu Mies on sinne ladannut pakolliset angry birdsit ja mitä-niitä-nyt-on).
 
Isompi neiti pakkasi reppuunsa meikkijuttuja ja Monster High -vihkon sekä jotain mikä vaatii tarkistusta ennen laivaannousua. Helppo homma, tokaisi hän. Äiti aloittaa urakkansa ihan kohta.

Silitä ja pakkaa

Tänään kävimme hoitamassa matka-asioita, ja jo se on kumma, että valkoisia legginssejä (tiedän, mikä lie sekoajatus!) ei löydy koko kaupungista. Kun olin kääntänyt koko Aleksanterinkadun (molemmat puolet), Gina Tricot osoittautui suosiolliseksi. Taitaa olla Helsingin ainoa paikka, joista näitä kesän kuumimpia trikoita saa. Ei ole mun vakkarikauppa, niin eipä heti välähtänyt, että siellähän trikoon mekassa niitä on, jos missään on.

Pankista tiedustelin mahtaako automaattinostoista - tai jos maksaa pankkikortilla kaupassa - mennä kuluja. Ei tiennyt pankkivirkailija. Siis haloo, minä tulin varta vasten tänne pankkiin sitä asiaa selvittämään, kukahan se sitten tietäisi? No sitten lopulta selvisi, että Nuurdean automaattinostot Nuurdean omista automaateista ovat ilmaisia, mutta se jäi hämärän peittoon maksaako pankkikortilla maksaminen. Kassaneiti luki minulle kyllä pankkikorttiesitteen, mutta ei siitä tämä asia selvinnyt. Anna mun kaikki kestää. Jos yleisön joukossa on tietäjiä, niin saa infota, ettei tule ikäviä ylläreitä. Se Mastercardlasku ei ole iloinen ylläri joka tapauksessa, mutta mikäli ostoksia tekisi in real time, eikä luotolla, niin tämä tieto olisi kiva.

Äitin muistilista matkalle

Niiden leggareiden lisäksi Mies (huom!) pyysi ostamaan hänelle oman sateensuojan. Minähän olin päättänyt, ettei Tukholmassa sada, mutta onpahan varuilta Miehellä oma sontsa. Hihhi!

Tämän sontikan alla on mukava odotella mammaa NK:lta. Puss och kram!8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on eri pankkiryhmän kortti kuin sulla, mulla menee nostoprovisio automaattinostoista, ei ostoista. Tai no, en ole kyllä enää nykyään katsonut tuota creditkorttilaskua.

Mutta asiaan - säästä toi viisivuotiaan lista, se on liikuttava. Ja kerro hänelle, että hän kirjoittaa jo tosi hyvin.

Mitähän se oli, mitä hän pakkasi mukaansa ja joka vaatii tarkistustoimenpiteitä ennen laivaan menoa?

OP

Viona kirjoitti...

En nyt ehdi tarkistamaan, mutta olen aika varma, että ostoista ei mene, nostoista kyllä. Lisäksi Ruotsista on muistaakseni suomalaisen vähän kalliimpaa nostaa rahaa kuin jostain euromaasta, koska valuutta on eri ja siitä menee lisämaksu. Eli kortilla vaan maksat.

Triinu kirjoitti...

Luottokortilla maksaminen ei periaatteessa maksa, mutta riippuu tietysti maasta minne matkustaa. Debitillä maksamisesta saatetaan joskus periä ylimääräistä, sekä valuuttakurssiin lisätään aina pankin oma proviisio. Euromaissa maksaessani en ole joutunut mitään ylimääräisiä maksuja maksamaan.

http://www.luottokunta.fi/Asiakaspalvelu/Ohjeita-kortinhaltijalle/Maksaminen-ulkomailla/

Jennijee kirjoitti...

Jee, nauttikaa lomasta!

Marsku kirjoitti...

Äiskän muistilistan viimenen merkintä on liki tärkkein :)) HYvää matkaa :)

Maria kirjoitti...

Mun blogissa on sulle tunnustus :)
http://mariaetco.blogspot.fi/2013/06/rakas-paivakirja-blogitunnustus.html

Riikka kirjoitti...

Iso tack kaikille! Lopputulos on joka tapauksessa sama: Pappa betalar. :) Ilomieltä!

Riikka kirjoitti...

Maria: Kiitos <3