tiistai 12. kesäkuuta 2012

Kohteessa oltiin

kuva: desertvalleygifts.yolasite.com

Nyt on leiri kotiutunut ja voi kuinka meillä oli mukavaa. Matkahan sujui suurimmaksi osin miettien, miten huono olo voikaan olla, vaikka päällä ei ollutkaan mikään perinteinen vatsatauti. Eikä mikään muukaan mikä huonoa oloa voisi aiheuttaa. Vasta matkalla kotiin tunsin oloni jotakuinkin normaaliksi.*) Tietysti. 

Kaikesta huolimatta douze points menee erityisesti kasikuiselle. Apua miten hieno lapsi meillä on. Koko päivä Särkänniemessä eikä yhtään poikkipuolista äännettä. Myös neljävuotias saa erityisen kunniamaininnan. Neiti jaksoi koko reissun ajan olla iloisella mielellä, paitsi Särkänniemessä, kun äiti alkoi vähän kovistelemaan, että pitäskö nyt johonkin possujunaan mennä, äitikin tulee (pituusraja oli tosin 140cm, mutta olisin vaikka vähän koukistanut polvia mittalaitteessa). Koko perheellä oli tietenkin ne rannekkeet käsissä, mutta neljävuotias halusi yhtä karusellikäyntiä lukuunottamatta käydä niissä samoissa markettien euron laitteissa, jotka heiluvat eestaas minuutin kaks. Tietysti.

Olin äärimmäisen iloinen törmättyäni silhuetintekijään, sillä sellaista ei enää Lintsillä ole ollut vuosiin. Siskostani ja minusta on tehty samanlaiset ja ajattelin, että onpa ihana idea. Saimme sitten muistoksi molemmista tytöistämme kuvat, joissa näyttäisi olevan jotkut naapurin lapset. Silhuetit eivät ole pätkääkään meidän lasten näköiset! Ne ovat suorastaan hupaisat juuri sen takia. Onpahan hauska muisto!

Delfiininaario oli Särkänniemen parhain anti. Neljävuotias totesi napakasti, että nelivannehyppy oli ehdottomasti hienoin temppu. Wau. Muut napakympit olivat Eläinpuisto ja Angry Birds Land, josta puhuttiin taukoamatta jo viikkoja ennen tätä reissua. Ne kieputtimet olivat täysin sivuseikka.

Hattara kuului pakollisiin ostoksiin ja siitä neljävuotias maistoi yhden tupsun todetakseen sen maistuvan vähän oudolta. Äitiä ei tosin harmittanut, että hattara ei maistunut. Sokeriöverit iltajunassa eivät olisi olleet miun maun mukkaan muutenkaan.

Tavarat ovat jälleen hujan hajan ja pitkin ja poikin ympäri kotia. Ah, paluu arkeen on alkanut.


*) Niin siis siinä mittakaavassa mitä meikäläisen kohdalla voi odottaakaan. Hekoheko.

5 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Meilä tulevana viikonloppuna tarkoitus mennä juurikin tuonne Särkänniemen eläintarhaosastolle. Minkäslaisia kokemuksia? oliko eläimet apaattisia/ihania/piilossa? Tartteeko muuten tuohon Angry birds- hässäkkään ostaa joku oma lippunsa, vai onko se sen rannekkeen takana? Sen verta kiireaikataululla mennään, että kieputtimet saa tällä kertaa jäädä, mut toi lintutarha hiukan kiinnostaisi (mua siis).
Niin ja pointsit tosiaan teidän lapsille, tekee tunnelmaan aika paljon, jos lapset jaksaa olla ihmisiksi!

Vastailin muuten noihin sun tiukkoihin kysymyksiin, nyt kun lukaisin ne uudestaan läpi, tuli mieleen että taisin vastatessani olla aika väsynyt/kypsä(yllättävää).

Miima kirjoitti...

Meillä olis varmaan kans innokkaita Angry birds puistoilijoita... Mutta ei huvita 6 hengen perheellä lähteä mitään rannekkeita hankkimaan (kun ei nuo isommatkaan ole niitten kieputtimien perään)! Eikös se Vihaisten lintujen liukumäki/kiipeilyhässäkkä ole ilmainen (tai siis sisäänpääsyn hintaan) - vai?

Ripu kirjoitti...

Eläinpuisto oli ainaskin neljävuotiaalle tosi kiva. Siellä oli mm. erilaisia pikkumökkejä, joissa yhdessä oli liitutaulu ja meidän pikkuope piirsi nuolen ja neliön samalla selittäen tarkasti, että tästä tulee suoraan auringonpistos. :D

Eläimet olivat ihan esillä, koiranpennut nukkuivat, mikä vaikutti erikoiselta, mutta kaipa ne nekin joskus nukkuvat (jos niiden koiranmakkaraa ei oltu huumattu), puput ja minipossut kivoja kans.

Viimeinen pätkä ennen paria pomppulinnaa, jossa isommat possut pötköttelivät, tuoksui sen verran vahvasti citylapsen ja -äidin nenään, että siinä ei paljon ihasteltu mm. heppoja tai aaseja. Ohikiitäessämme hokasin kuitenkin, että hepoilla olisi saanut halutessaan ratsastaa.

Eläinpuistossa oli myös kiipeilytelineitä ja liukumäkiä eli ihan leikkipuistomeininkiä.

Sisäänpääsy Särkänniemeen ja Eläinpuistoon (oisko ollut 7e, jos ei ollut ranneketta). Angry Birds landissa tosin on muutamia laitteita, joihin sit pitää maksaa, jos haluaa mennä.

Anonyymi kirjoitti...

Arvaapa kuinka meillä viisveen naama alkoi loistaa kun kuuli että AngryBirdsLand on avattu -ja synttärilahjaksi sai rannekkeen!

Ja eläinpuistoa ei voi kuin kehua, se on lasten ja mummujen suosikki Delfinaarion lisäksi -tosin mä en ollut vielä silloin mummu kun viimekis kävin.... :) ...haittaaks se?

Ripu kirjoitti...

Pepi: Kiitos, kyllä vaan näin on. Meillä neljävuotias on katsellut videomateriaalia delfiininaariosta tänään ja muistellut miten hauskaa oli. :) Ehkä Pepinkin kantsisi käydä uudestaan mummolaseilla katsomassa näyttääkö samalta. Hih. Ja en epäile yhtään etteikö viisvee olisi melkoisen muikeena Angry Birds landista..