sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Älyä luuriin

Kochoing!

Nyt on tehty ISO päätös. Voivottelin siskolleni, miten nuorempana sitä ihmetteli, miten joku voi olla niin out jostain digikamerasta eikä ikinä uskonut joutuvansa samaan jamaan, vaan tässä sitä ollaan ja lista näistä out kohdista on pitkä.

Jos siinä kohtaa oikeasti meinaa hermo mennä (hermo ei mene koskaan leikisti), kun ei saa Miehen puhelinta auki soittaakseen sillä omaansa, jotta paikallistaisi, minkä lelukorin uumenissa se on piilossa - on aika tehdä jotain. Enkä nyt tarkoita soittoäänen muuttamista piippaukselta kuuluvammaksi, vaan

minä aion vihdoinkin hankkia ä l y p u h e l i m e n.

Vaan minkälaisen?

Kuvat: samsung.com, apple.com, nokia.com, htc.com

Kaivelin muutaman vaihtoehdon, jotka pääsevät tarkempaan tutkimukseen. Riippuu siis täysin aivan luurin mummo appseista, mikä kaunotar meille kotiutuu. Eikä tässä muuten ihan metsässä olla, kun on tuo älyluurilingokin jo ihan hallussa. Ei vaan oikeesti kyllä ollaan ja ihan eksyksissä. Minun täytyy mennä älypuhelinkurssille tuon hankinnan jälkeen tai alan pitää blogissani älypuhelinkoulutusta toisille mummoille. Tai sitten on vain valittava se yksinkertaisin versio, joka tuskin on sekään liian yksinkertainen allekirjoittaneelle, koska en halua mitään kuusivuotiaan ensipuhelinta, vaan siksi, että olen sattunut putoamaan tästä kyydistä. Minulla on vakaa aikomus kammeta takaisin tähän kyytiin ja minulla on - vastoin kaikkia odotuksia - tiettyjä kriteerejä, joita tulevalta puhelimeltani vaadin.

Ymmärtääkseni kaikissa älypuhelimessa akku täytyy ladata joka yö, muuten se ei riitä. Eli tämä ei ole kriteeri. Käyttöjärjestelmäpä on ja sitä sopisi vähän pohtia. Kuvan laatu on tärkeä, sillä mäkin haluan niitä instagram kuvia. Kröhöhöhöm, mitäs sanotte? Nää tähän ihan alkuun tosta vaan. Ei täällä ollakaan ihan eilisen teeren mummoja. Taisin yllättää jopa itseni.

Kertauksena vielä: Siis ne tärkeimmät kriteerit ovat makea ulkonäkö (kaunis, upea, ihana), yksinkertaisuus ja makea ulkonäkö vai joko se tuli? Ei haittaa myöskään, jos sillä saa pelastettua tukalat tilanteet lasten kanssa näyttämällä yleareenalta pikkukakkosta tai antamalla äidin lapsen pelata Angry Birdsia.

Onko teillä älyluurit? Mikä luuri, mistä ostit ja oliko muita värejä? Ei vaan, mielelläni kuulisin ihan oikeasti kommentteja mitä kannattaa miettiä tässä kohtaa ennen telefoonin kotiuttamista tai ylipäätään ihan mitä kommentteja vaan. Minkä näistä puhelimista ottaisit (tää ei oo arvonta)? Niin ja turha naputella, että ei kannata vain sitä puhelimen ulkonäköä pohtia, vaan ihan muita ominaisuuksia. Voi mennä noine kommentteineen jonnekin mikropitin palstoille. Me wants beauty and fashion in mi phone!

8 kommenttia:

Miima kirjoitti...

Ei ole älyä minun luurissa... mutta tuohon vaan piti mainita, että kyllä väri on yksi tärkeimmistä kriteereistä ;) Kyllä mä autokaupassakin kattoisin eka väriä ja ulkonäköä ;D

LauraQ kirjoitti...

Ymmärrän TÄYSIN kriteerisi. Mulla on tammikuussa ostettu Samsung Galaxy S2 ja oon siihen pirun tyytyväinen. Tosin se on eka älypuhelimeni eli vertailukohtaa ei ole.
Mutta kaunis valkoinen on ja käyttöjärjestelmä blondillekin selkeä. Tulee tosi hyviä kuvia, myös niitä instagrameja ;)

Sari - MrsAgatha kirjoitti...

Mulla on valkonen Samsung Galaxy S III (eli se uusin ja hienoin Samsung). Mulla oli ennen tuosta se ihan eka versio ja tämä uusi ottaa ainakin paljon parempia kuvia kuin eka (IG-kuvien tason voi tsekata blogista... ;D). Tykkään kovasti ja suosittelen! Nokian Lumiaa olen vilkaissut mutta Android-järjestelmä on enemmän mun mieleen (ja Nokian puhelimiin ei saa Instagramia... :D).

Anonyymi kirjoitti...

Nokian E7, kun en malttanut viime syksyllä odottaa tulossa olevia.....markkinoiden paras kamera ja qwertyn saa liuttamalla esiin.....no, on ok, mutta nyt ottaisin ehdottomasti iPhonen ihan jo siksi kun mulla on toi -siis TÄMÄ- iPad koko ajan käytössä, sais pilvipalvelut hyödynnettyä! ....sit pitäis tietty sen jälkeen hommata macbook.....voi tätä mummun elämää :D

caelia kirjoitti...

Meidän Apple-perheessä tietty fanitetaan iphonea, joten ääni sille :)

Ripu kirjoitti...

Kiitos Ihanat vinkeistä! Ja wau miten hienosti työ ossaatte puhhuu noista luureista! Voi qwerty sentään! Omat tutkimukset ovat vielä pahasti kesken, mutta palajan aiheeseen varmasti, kunhan pikkuinen kotiutuu!

Anonyymi kirjoitti...

Hei, ite huomasin älypuhelintarpeen n. puoli vuotta sitten ja puhelinkaupan poika sai mulle myytyä iPhonen. Ja olen tod tyytyväinen, on todella kiva lelu ja plussaa
, et sillä voi myös soittaa ja tekstata. Mun oma on musta ja nyt siinä on hopeanväriset kuoret! Suosittelen, käytön opin erittäin nopeasti, vaikka olen jo ihan mummoikäinen, tosin olen käytellyt vuoden verran iPadia. Terv mari, joka just eksyi blogiisi ja tykkää kovasti

Ripu kirjoitti...

Mari: Ihana ja tervetuloa! Minulla on vielä älypuhelin etsinnässä ja täytyy miettiä tarkkaan, vaikka tosi tärkeitä vinkkejä olen saanut täältä, kuten Sinulta hopeanvärisistä kuorista. Uu.