Mummo leipoo

kuva: en.wikipedia.org

Miksi kukaan ei kertonut minulle, että macaronsit ovat jo passé?? Kolme pellillistä ja yhtä lapselle aiheutettua traumaa myöhemmin, Mies astelee keittiöön ja tiedustelee enkö tosiaan ole tietoinen, että ne on ne tuulihatut, jotka ovat nyt in? Voi... sanonko mikä??

Sunnuntaina juhlitaan ihanaa lastani. Neljä vuotta! Ihan uskomatonta! Nyyh ja snif! Äidin pikkuinen tyttö! No se siitä. Sitä ennen täytyy monta asiaa selvitä.

Back to macarons-scandale: Pas de la panique, tilanteen pelastaa pakasteallas. Tiedän, tämä on huijausta ja olen huonoista huonoin äiti, jos siksi minua enää sopii kutsuttavan, mutta en löydä muuta ratkaisua, joka takaisi myös sen, etten menetä viimeisiäkin hermoni rippeitä. Supatan tämän nyt. Aion paikata tämän grande pyllähdykseni valmisherkuilla. ---Saa hengittää. Ja lisää vettä myllyyn: tämä ei saata jäädä vain noihin nyt niin trendikkäisiin tuulihattuihin (ranskaksi petits choux), vaan kävin myös Stockan Herkussa varovasti katsomassa kakkutilanteen. Tiedetään, tämä on CATASTROPHE!

kuva: skanemejerier.se

Mies vaikutti jotenkin onnelliselta, kun kertasin noiden trendittömien macaronsien valmistusta vaihe vaiheelta ja totesin marttyyrimaisesti ostavani kakun valmiina. Vatkasin valkuaisia lattialla istuen, koska neiti lähes puolivuotta huusi niin, ettei muistanut hengittää. Sain jostain välähdyksen, että mantelijauhon voisi varmaan jauhaa tehosekoittimella oikein hienoksi, niin nopeutuisi tämä prosessi, vaan tätähän ei olisi kukaan järkevä ihminen tehnyt. Siitähän ei tätä kaivattua nopeutumista seurannut. Arvatkaa kauanko kesti sen mantelimällin sihtaaminen? Se on ku tehhään sitä ruamoo..*

No ihan kuin tämän kärsimysnäytelmän päätteeksi uunista olisi sitten tullut täydellisiä leivoksia, niin eihän sellaisia tosiaan tullut. Kaksi pellillistä marenki halki ja suorastaan kuittailuna viimeisen pellin jämät, about kuusi kappaletta onnistuivat täydellisesti. Teki mieli polkea ne pirulaiset säpäleiksi. Macaronsien tekijöille, siis niille tosi junteille, jotka näitä passe-keksejä vielä vääntävät, vinkiksi: kannattaa siis seisottaa peltejä ennen paistamista. JOS tekisin näitä enää koskaan, onnistuisin täydellisesti.

To be continued...


*) Tämä quote Studio Julmahuvista pelastaa tilanteen kuin tilanteen. "Isännät studiossa" on ihan klassikko.

Suosikit