Aijai atopia!

Välillä jotain fiksuakin ajatusta kehiin. Meidän perheeseen on muuttanut muitakin kuin disainhuonekaluja, nimittäin joulun alla ilmaantui yks viheliäinen tapaus. Neiti lähes neljä vee alkoi raapia rystysiään niiden kuivumisen vuoksi, ilmeisesti viilenneiden ilmojen takia. Alta aikayksikön ne pirulaiset infektoituivat ja ennen kuin äiti ehti reagoimaan juuri mitenkään diagnoosiksi iskettiin atooppinen ihottuma, joka oli kämmenistä levinnyt kyynärvarsiin, olkapäihin, peppuun ja kasvoihin. Tai kyllä äiti ehti reagoimaan, mutta saimme käskyn käyttää kamalaa kortisonia kuureittain ja aina kuurin aikana paranemista tapahtui, mutta kortisonivapaalla ihottuma pääsi taas irti.

Olemme käyneet kahdesti terveyskeskuslääkärillä ja saaneet toiselta jopa aivan turhan ab-kuurin infektion nujertamiseksi. Turhan siksi, että lapsi sai takuutraumat äidin yrittäessä tunkea antibioottia poskeen ja koska antibiootteja ei yleensä edes määrätä atooppiseen ihottumaan, paitsi siinä tapauksessa, että infektiota on niin laajalti eikä kortisonihoito auta. Ja tällöin kyseessä on kefeksin eikä mikään fuckin' zithromax. Mur. Äiti on vihainen. Sanomattakin selvää, että ei ihottuma parantunut. Tavallaan ymmärrän, että haluttiin nujertaa mahdollista streptokokki aata, vaan mitään muutosta ei tullut lukuunottamatta säröä äiti-tytär suhteeseen. Minua vihataan - ja aiheesta.

Lapin loma, vaikkakin oli siis oikein mukava, aiheutti sen, että ihottuma levisi kasvoihin. Viima ja pakkanen olivat ilmeisesti myrkkyä, jonka parantamiseen tarvittiin todellista myrkkyä. Mehiläisen tohtori totesi loman jälkeen, että kortisonia (Sibicort) vaan kehiin kasvoihinkin (eiiii!). Muutama päivä riittikin, paitsi nyt näyttäisi taas olevan vähän enemmän punoitusta. Kortisonia en kuitenkaan nyt laita kasvoihin, jollei ole iiiihan pakko.

Perusvoiteita on kaksi Miniderm ja Aqualan Duo, joita löträän neitiin vuoroilloin. Mietin tämän tarkoitusta, koska iho ei tunnu yhtään kuivalta, paitsi ihottumakohdista. Tuleeko silti löträtä koko tyttö perusvoiteella? Muita mielestäni parempia vaihtoehtoja kortisonille on vauvan sinkkivoide Natusan (jossain sanottu ettei tämä olisi hyvä vaihtoehto), mutta sitä löytyi kaapista, Dexem Creme (tuntuu ehkäisevän kutinaa) ja nyt kokeilussa Avenen Cicalfate kasvovoide. Kyllä jää äiskän purnukat kakkoseksi. :(

Kesä tänne ja heti!

Suosikit