maanantai 20. toukokuuta 2013

Mites ne UV-asiat?


Olin tänään puistossa ihan hönttinä mustissa housuissani. Aurinko paistaa porotti, kuin kuumimpana kesäpäivänä konsanaan. Milloin se Kesä oikein tänne pölähti? En ehtinyt edes kunnolla ottaa kipinöitä puolitoistavuotiaan puuttuvasta vk-haalarista, saati kumppareista, kunnes oltiin jo kuivassa kesäkelissä. Hupsistakeijaa! Reiman välikausirukkasiakin ehdittiin vain pari kertaa uittaa kuraisissa lätäköissä, joista kädet muuten selvisivät ihan kuivina. Tehdään kuitenkin lisää empiiristä tutkimustyötä ennen kuin annetaan niille lopullinen arvosana.

Reilut pari viikkoa olen elänyt kuin sumussa, enkä oikein vieläkään ymmärrä tapahtunutta. En pysy perässä vuodenaikojen vaihtelussakaan. Tänään puistossa hikoillessani kävi mielessä, että pitäisiköhän meidän perheessä miettiä niitä UV-asioita, kun tuo aurinko ilmeisesti nyt porottaa ihan oikeasti? Meillä ei ole ollut mitään UV-vaatteita ennen, koska mielestäni nämä eivät varsinaisesti täytä sen iihhanan uikkarin kriteerejä, mutta nyt onkin kysymys ehkä tärkeämmästä asiasta kuin pelkästä tailista - puolitoistavuotiasta lainatakseni. Onhan nämäkin ihan staileja, vai kuinka? NOT! Keräsin tähän alle muutamia UV-asuja. Onko näistä kokemusta kenelläkään?


kuva: täältäkuva: täältäkuva: täältä


  

kuva: täältä

kuva: täältä
 


kuva: täältä
kuva: täältäkuva: täältä

Reimalla näyttää olevan suuri valikoima aurinkosuojavaatteita täällä. Aurinkovoiteeksi tai helpompikäyttöiseksi (niinhän mä kuvittelen) stickiksi olen kaavaillut mahdollisesti PlanetKidin voidetta. Kuuluu luonnonkosmetiikkaperheeseen. No tietysti. Tehoja on SK30. Näitä saa ainakin Stockalta. Toisena vaihtoehtona on Lovea Bion aurinkorasva suihkepullossa SK50. Tämä olisi ehkä kätsympi, kun ei tuolla stickillä ehkä viitsi valella koko lapsen kiemurtelevaa kehoa. Suihketta voi ruiskia karkailevaan lapseen sinne tänne, ja toivoa, että suojaa tarpeeksi hyvin. Kenties tänä kesänä aurinkovoiteiden laitto onkin ihan mieluinen juttu, etenkin jos meille tulee juurikin tuo alla näkyvä Mikki Hiiri -voide.


kuva: täältä


Miten teillä suojataan lapsia? Löytyykö UV-vaatetusta ja hölvätäänkö aurinkovoiteita?


Sis. mainoslinkkejä

4 kommenttia:

-Essi- kirjoitti...

Meillä on tuo Lovean puteli sk30 käytössä ja sitä ei kyllä tosiaankaan suihkita lapseen millään tavalla. Suihkepullo on täysin naurettava, tökötti on niin paksua ja tahmeaa että muutamien pumppausyritysten jälkeen olen suosiolla ruuvannut purkin auki ja puristellut sieltä hyvin hankalasti rasvaa ja läiskinyt sitä lapsiin. (Se on niin tahmeaa että läiskintä on parempi sana kuin levitys)
Rasvaa on tarvinnut vasta pari kertaa, mitenhän sen saa pullosta sitten kun se ei ole enää täysi?

Riikka kirjoitti...

Essi, kiitos. No jo on kumma juttu, olisiko siinä sattunut sinulle joku maanantaikappale? Kantsii kysäistä. Aurinkovoiteiden levitys on jo muutenkin melko haasteellista touhua, että soisi itse voiteen toimivan hangoittelematta.

Tilasin itsekin just tuota samaa rasvaa täksi kesäksi kokeiluun, kun aiemmin on levitelty apteekin voiteita. Kerron miten täällä spray suihkuaa. :)

-Essi- kirjoitti...

Spray (hehe, spray, niin vissiin) on tilattu muutama kuukausi sitten odottelemaan kesäkelejä mutta luulisi nyt säilyvän ehtana. Muuten ok rasva, tuoksuton ja imeytyy, siis heti kun sen vain saa purkista ulos ja läiskittyä paikalleen.

Kerro ihmeessä millainen teidän spray on, tiedän sitten antaa palautetta/tilata uuden yrityksen!
Mutta tässä odotellessa saatan kipaista apteekkiin hakemaan ne viime kesänä käytössä olleet purkit :)

Riikka kirjoitti...

Essi, mä kyllä kysyisin sieltä mistä ostit, että onkohan siinä jotain vikaa, jos sitä ei pysty suihkuttamaan, niin ei tarvitsisi turhaa ostaa uusia tuotteita.