Äiti (vihdoinkin) kampaajalla

Rasti seinään. Iso. Jos joku on laiminlyönyt hiustensa hoitamisen (ammattilaisten käsissä), niin minun käsi on ainakin pystyssä. Huutelin uutta kampaajaa jo täällä, vaan kauan asiaa kypsyttelin, kun vasta pari viikkoa sitten aloitin uuden suhteen.  

Kuten tiedämme, pienten lasten äideille kampaamokäynti lokeroidaan sinne oma aika -laariin, joka ainakin tässä osoitteessa on melkoisen tyhjä laari. Ei ole tullut oma-aika-lupa-anomuksia täyteltyä kovinkaan taajaan. Kihhi. Kampaamokäynnille lataa muutakin kuin sen ihanan uuden tukan. Kampaamoreissu on rentouttavaa ja mukavaa, jos kaikki speksit ovat kohdallaan.

Minulla oli paljon speksejä. Uusi tilanne. Uusi kohde. Löydänkö perille? Löydänkö ajoissa perille? Uusi kampaaja. Mites värjäystaidot, mites sakset pysyy kädessä, mites päähieronta, mites jutut, mites lehtivalikoima (löytyyhän Seiska), mites kahvivalikoima. Tää on iso juttu!

Pohdin juurikasvuni venymisen rinnalla kauan, mitä tekisin hiusteni värin suhteen. Minullahan on oma väri sellainen traditionaalinen, suomalainen, vaaleanruskeanharmaa ts. maantienharmaa, joka pääsi villiksi, kun päätä ei moneen kuukauteen värjätty. Uskottelin itselleni omaavani trendikkään liukuväripään, ja koska se oli niin kuumaa nyt, ei minulla enää ollutkaan niin kiire kampaajan käsittelyyn. Lue: en saanut aikaiseksi perehtyä uuden kampaajan etsintään sen vaatimalla tarkkuudella. Huomasin kuitenkin, että käsittelemätön hius rasvoittui nopeammin ja oli vikuroivampi (liukas, luiru, lättä) kuin käsitelty tukka. Päätin palata hippileiriltä sivilisaation pariin.

Ei ole jäänyt kenellekään blogia seuraavalle epäselväksi, että olen innostunut  luonnonkosmetiikasta ja pyrin valitsemaan käyttööni sellaisia tuotteita, joissa on mahdollisimman vähän mitään ylimäärästä. Mitään ehdotonta no-no -sääntöä ei ole synteettistenkään suhteen, kunhan niissä ei ole niitä parabeeneja tai muita kulmia nostattavia ainesosia. Perheemme ihonhoitotuotteet ja myös suureksi osaksi meikkipussinikin sisältö ovat hissukseen vaihtuneet luonnonkosmetiikan tuotteiksi. Myös hiustenhoitotuotteet ovat mahdollisimman keveitä kemikaaleiltaan. Minulla on ollut käytössä No Nothing -sarjan tuotteita, jotka ovat Allergia- ja Astmaliiton hyväksymiä. Saa esim. Sokkarin verkkokaupasta. Pesuaineissa ei ole mitään ylimääräistä. Tuntuukin tosi oudolta pestä hiuksensa välillä tavallisilla pesuaineilla, jos olemme esim. mummolassa. Viimeksi huomasin, että hoitoainetta sai huuhdella tavallista pidempään pois. Voi olla, että ukin hoitoaine oli muutenkin jotain erikoisbrändiä, no ei oikeasti ollut. Ihan perusmarkettikamaa.  

Mitä tulee luonnonmukaisiin tuotteisiin, hiuksia ei valitettavasti vaaleaksi saa ilman kemikaaleja. Älä kirjoita minulle sitruunasta. Not buying it. Maaliskuusta alkaen etsin enemmän tai vähemmän aktiivisesti sellaista kampaajaa, jolla olisi kuitenkin jotain ajatusta hellävaraisemmasta hiustenhoidosta ja luonnonmukaisista hoitomenetelmistä, ja niinpä löytyi Hairlevel, jossa toimii kampaajina Kaisa ja Heli.

Hiuksiini tehtiin raitoja ihan normimenetelmillä, tosin päänahkaanhan vaalennusainetta ei raidoissa hierota, joten tämä ei ole varsinaisesti mitään ihan kauhean pahaa verrattuna esim. perusvalkaisuun, jossa kemikaalit pääsevät suoraan päänahan kautta verenkiertoon. Minua aina jännittää hiustenvärjäys. Etenkin nyt, koska en halunnut päätä täyteen vaaleaa raitaa, vaan omaa tukan väriäkin joukkoon, jotta väri näyttäisi mahdollisimman au naturel. Hiuksista napsittiin vähän mittaa pois, eikä kampaaja edes ehdottanut lyhyttä, aina niin trendikästä polkkaa, koska tiesi sanomattakin, että tämän pään hiukset on vaan saatava kiinni. Ihan joka aamu ei ehdi föönillä lämmittelemään päätä, saati suoritusraudalla taiteilemaan, vaikkakin viime aikoina olen itsenikin yllätykseksi alkanut väsäilemään lettejä päähän!Kampaamokäynnistä parisen viikkoa. Kuvassa itse lettitaiteilija. Ja niin, minäkään en kestä tuota cd-tornia!
 
Hipelöin myös nopeasti mineraalimeikkejä, joita kampaamossa oli myös myynnissä. Siellä tehdään myös meikkejä. Olisi kiva joskus testata mineraalimeikkejäkin. Nimimerkillä mä odotan suoraan ne CC-voiteet markkinoille, kun en ole vielä niitä BB-voitetakaan ehtinyt testaamaan.

Täyttikö uusi paikka ja kampaaja kaipaani kriteerit? Kyllä vain, mutta osa kriteereistä jäi vielä epäselväksi. Picture this: Hei anteeksi, minulla on tämä pieni assistentti matkassa, toivottavasti ei haittaa. Se siitä rentoutumiskortista. Puolitoistavuotias nukkui siihen saakka, kunnes astuimme kampaajan ovesta sisään. Mites muutenkaan. Kampaajalla suhtauduttiin pieneen ystävään tosi mukavasti, ja tarjolla oli jopa suklaata! Propsit tästä! Silti - toivon, että ensi kerralla saan tutustua sinne lehtikaappiinkin, ja juoda kahvia, jota kyllä tarjottiin!

Mikäli etsit uutta kampaajasuhdetta, niin Hairleveliä suosittelen lämpimästi.
     

P.S. Ihan olin maksava asiakas, jotta ei tarvitse turhaa pohtia mitään hidden agendas, ja selvyydeksi, tässä blogissa kerrotaan just niistä asioista, joista itse tykkään, ja voin lämpimästi suositella. En ole kokenut tarvetta tätä asiaa suuremmin avata, koska luotan täysin teidän lukijoiden omaan arvostelukykyyn. En tule mainostamaan täällä kahvakuulia. :) Mitä todennäköisimmin. Hihhih!

Suosikit