tiistai 22. huhtikuuta 2014

Välikausivaatteiden laadusta sananen


KappAhl Kaxs-kuorihousut, HM Softshell


Huh hellettä, vaikka vielä joutuukin lapsille kiskomaan takkeja ja ulkohousuja päälle. Tulette muuten kipeäksi!

Monessa kohtaa olen törmännyt tänä keväänä valituksiin jo hyvin lyhyen käytön jälkeen, että miten on saumateipit tämännäköiset, lahkeeseen tullut reikiä, heijastimet eivät täytä turvallisuusstandareja, jne... Ovatko isot (ja kalliit) merkit alkaneet lipsumaan laadussa? Maanantaikappaleitahan välilä sattuu joukkoon, ja niistä voi helposti reklamoida (puolen vuoden sisällä ostosta - huomioikaa tämä toppajemmaajat!), mutta nyt tuntuu, että melkoisen paljon tänä keväänä ihmetellään heikohkoa laatua monen merkin kohdalla.Muista aurinkolasit!

Meillä on ollut vuosia Popin vk-haalarit ja kaksiosaiset puvut luottovaatteina, eikä ole näistä tarvinnut motkottaa. Huom! Viimeisin hankinta tehty vuosi takaperin, joten mahdolliset uudet tuotannnolliset haasteet eivät meitä ole tavoittaneet! Viime keväänä hankin esikoiselle lisäksi softshellin HM:stä ja kakkos-kuorihousut KappAhlista - ja kah! eipä ole tarvinnut valittaa - minun tahi kukkaron!

Johtuen KappAhlin kuorihousujen kiitettävistä kokemuksista ja siitä, että nämä ovat ihan tavalliset, neutraalit, yksiväriset housut - ilman isoja kirjoituksia tai mitään kuvioita - päätin hommata täksi kevääksi toisetkin vastaavat housut. Tällä kertaa täällä Helsingin päässä myytiinkin ei-oota - eli joku toinenkin oli hokannut, että nämä pitävät vettä ja tuulta, hengittävät ja pärjäävät mainiosti, jos ei jopa paremmin, vertailussa kalleimpiinsa.

Poikkesin viikonloppuna Tukholmassa niin Popissa kuin Kappiksessa, ja ilokseni nappasin sieltä jälkimmäisestä kaipaamamme Kaxs kuorihousut, ihan oikeassa koossa (vähän on kasvunvaraa kyllä), kuin värissäkin! Hintaa näille kevään piristysruiskeille jäi -25% ulkovaatealen jälkeen noin 13 kr eli ei taatusti 15 e enempää. Minkä lie valuuttakurssin mukaan noteerasin tuon arvon, mutta oli mikä oli, niin voinen todeta, että edulliset olivat.

Käyttökokemuksia näistä odotellessa - ja sikäli, jos joku sauma alkaisikin jostain repsottaa, niin ei ihan niin paljon harmita kuin 55 euron housuparissa. Edelleen korostan, että lasten ulkovaatteilta odotan samoja ominaisuuksia, kuten ennenkin eli niitä pilareita veden- ja tuulenpitävyyteen sekä niiden pitää olla ehdottomasti myös kivannäköiset. Lupaan raportoida, miten nämä kriteerit täyttyvät käytössä.


7 kommenttia:

Kati (Ei ihan vielä) kirjoitti...

Meillä on Kappiksen vk-housut olleet parien muiden vk-housujen kanssa käytössä kaksi kautta ja ei ole ollut moitteensijaa. Toisaalta tyttö valitsee mieluiten päälleen Popin housut, joten kertooko se sitten mukavuudesta jotain? Välikausivaatteiden laadusta ei ole valittamista tullut vastaan meillä ainakaan minkään merkin kanssa, vaikka tämä kevätkausi olikin välikaudsivaatteiden käytön kannalta tänä vuonna pitkä. Käytössä on ollut Reimaa, Kappista, Popia, Moloa ja uutena myös Pompia... Enemmänkin olisi sanasta sanottavana toppavaatteiden laadusta... ;)

Mimmu kirjoitti...

Meillä on ollut motkotettavaa eräistä tähtihousuista enkä tosiaan ole ollut ainoa. KappAhlin housuja katselin kaupassa, että onpas fiksun näköiset ja mitoituskaan ei näyttänyt hassummalta, mutta en uskaltanut kokeilla. Takki sen sijaan ostettiin sieltä ja se on kyllä tytön lemppari. Nyt alkoi harmittaa ne housut, olisikohan niitä vielä huomenna paikallisessa liikkeessä :D

Riikka kirjoitti...

Kati, meillä myös toista kautta ekat kappispöksyt menosssa ja erittäin hyvässä kunnossa edelleen. En osaa sanoa tuohon mukavuusasiaan, varmastikin makuasia. Popillahan on löysempi vyötäröosa, kun on henkselit ja KappAhlin housuissa vyötärökiristys. Kumpi vai kampi?

Kiva kuulla, ettei ole tarvinnut pettyä vk-hankintoihin, mutta mielelläni kuulisin, mikä topassa meni mönkään? On niin harmi, jos alkaa tulla huteja näille ns. varmoille merkeille. Mur.

Mimmu, voi ei. Ikävä kuulla, mikä Moloissa vikana? Ja hei, ihan todellakin, todellakin suosittelen Kappiksen kuorihousuja. Käy kurkkaamassa, löytyisikö kaupasta.

Triinu kirjoitti...

Meillä on tänä keväänä ekaa kertaa Molon välikausihousut ja haalari, ihan susisurkeat! Molemmissa on reijät polvissa n. kuukauden satunnaisen käytön jälkeen. Ja hintaa housuilakin sellaiset reipas 50€. Järkyttävää. Sama rukkasissa, Molon kolmet vk-rukkaset kaikki kärjestä rikki.
Aion siirtyä täysin johonkin muuhun merkkiin. Kappikset on kestäneet meilläkin hyvin sisarukselta toiselle.

Riikka kirjoitti...

Triinu, OMG!

Jennijee kirjoitti...

Meillä oli Kappiksen toppahaalarit talven ja oli huiput. Piti märän ja kylmän poissa niin hyvin, ettei kuopukselle laitettu kuriksia melkein koko kuraisena talvena. Noita vk-housuja on parit olleet myös, eikä voi valittaa.

Riikka kirjoitti...

Jennijee, huikeeta! Meillä ei kokemusta topasta, mutta en epäile, kun vk-vaatteet laatukamaa.