Oletko koskaan...

kuva: täältä

Oletko koskaan ajatellut, miten eteesi tupsahtelee juttuja, joita ehkä olet osannut odottaakin - tai sitten et. Asioiden ei tarvitse olla suuria, elämää mullistavia juttuja, vaan jotain ihan pieniäkin, ja silti sinulle tulee tunne, että ne oli tarkoitettu. Tätä ei tietysti aina tiedosta, eikä tarvitsekaan. Joskus nämä asiat kovastikin ihmetyttävät, mutta läheskään aina niitä ei tarvitse ottaa mitenkään erityisen vakavasti.

Itselleni on viime aikoina tapahtunut paljon asioita, joiden kanssa teen työtä vielä pitkään, ennen kuin voin laskea niistä irti, ja laittaa ne omaan lokeroonsa. Kiirettä ei ole. Asiat ovat eri tasoisia. On niitä arkisia asioita, on iloisia asioita, on erilaisia haasteita, epätietoisuutta, on asioita, jotka menevät syvemmälle. Mieltä askarruttavista asioista on kuitenkin osattava ottaa ajoittain etäisyyttä, eikä pohtia niitä liian aktiivisesti. Asia kuin asia on hyvä laittaa sinne hyllylle huilaamaan, ja palata siihen taas tuonnempana, kun haluaa sen taas kohdata. Usein sen pienen tauon jälkeen näkee kirkkaammin ja selvemmin, ja asia on valmis siirrettäväksi sinne lopulliseen lokeroonsa.

Olen itse ajatellut näistäkin syksyn edessä olevista haasteista, että kun vaan hyväksyy tämän elämän sellaisena kuin se tulee, eikä kamalasti rimpuile, stressaa tai ahdistu tulevasta, niin mieli on huomattavasti keveämpi. Everything happens for a reason.

Mukavaa kesän viimeistä viikonloppua! Tervetuloa syksy!
 
  

Suosikit