Sataa ja ropiseeÄiti pää kumarassa: Jaksaa sataa.

Lapset hihkuen: Äiti, katso sataa kaatamalla! Ihanaa! Mä rrrrrrrrakastan sadetta!
Se asenne, se asenne. Sen kun muistais!
Täällä alkaisi pakkauspuuhat. Viime viikolta matkalaukku on juuri tyhjennetty, vaan ei pitkäksi aikaa, sillä vaihdetaan sinne kohta koko perheen kamat. Luulen, että joudumme ottamaan sadetakkia varuiksi mukaan, men det ser ganska bra ut.

Lapset pakkasivat äidille Silja-hylkeen unikaveriksi viime viikon reissulle ja ihmettelin puolivälissä viikkoa, missähän se mahtoi olla. Oli jälleen kerran niitä noloimpia kotivideo -momentseja, kun kävin asiaa selvittämässä hotellin respassa. 

- Hello, kalimera! I have this toy, a seal, a white seal. You know what a seal is. You do? No? It's furry. I had it in the bed. It's this fish-like, longer. Seal. You know seal? Yes? No? Now it's missing. Okay, good-bye, jassu!

Lisäsin toki sitten ihmetteleville kasvoille, että tyttäreni antoivat äidille unilelun matkaan, mutta se meni ohi kuin vesi hanhen selästä. Olin varma, että hylje oli lähtenyt omille teilleen siivojan mukana lakanapyykin mukana ja oli onni, että meillä oli risteily edessä, jotta voin korvata kadottamani pehmolelun vaivatta. No traumas for the kids.

Eipä kuitenkaan tarvinnut ostaa uutta Silja Symphonyn myymälästä. Kostas ja kamut olivat pistäneet etsintäpartion pystyyn ja kotiinlähtöaamuna hylje nökötti tyynyn päällä. Minulla oli lapsille oma tarina kerrottavaan, miten Silja-hylje oli tutkistellut Kyprosta sillä aikaa, kun äiti oli seminaareissa. Pfiuu.
Meidän juhannuskohde lienee helppo arvata kuvan perusteella. Vinkkejä Tukholman juhannukseen otetaan vastaan? Onko Skansen the place to be, onko siellä hela Stockholm? Olisiko joku muu paikka kiva juhannuspäivän viettoon? 


Koto-Suomessa juhannukseksi luvataan pilkahdus aurinkoa Lapissa ja Joensuun tietämillä. Onnea sinne teille onnekkaille! Me luotetaan siihen, että Tukholmassa paistaa. Pakkohan se on.

Mukavaa juhannusta, muista että se kaatosadekin on ihanaa!
Suosikit