Kesäkynnet ja atooppisen ihottuman hoitava vinkki
Nyt sitä ollaan ekaa päivää kesälomalla. Päätimme esikoisen kanssa heti äidin loman alkajaisiksi tehdä jotain tosi ihanaa ja isojen tyttöjen juttuja vain kahdestaan. Lähdimme aamulla kohti Ruohonjuuren kauneushoitolaa, jossa saimme molemmat tytöt kauniit kesäkynnet. Hoitolan Leena hemmotteli meidät täysin. Kädet kuorittiin Terre D'Ocin hunajaisella kuorintavoiteella, kynnet viilattiin ja lakattiin Benecosin myrkyttömillä lakoilla. Nuorempi neitokainen valitsi värikseen kauniin, vadelmaisen My Secret -sävyn ja äiti ihaili sinistä ja vihreää lakkapurkkia, mutta päätyi eleganttiin Sharp Roseen

Tykkään edullisesta ja laadukkaasta Benecos-sarjasta, lakat pysyvät hyvin ja mikä parasta, ne eivät sisällä tolueenia, kamferia, ftalaatteja tai formaldehydiä. Benecosin lakkoja näyttäisi verkkokaupasta löytyvän 12 eri sävyä, joten lakkaa voi vaihtaa fiiliksen mukaan. Ehkä mäkin vetäisen sinistä jonain päivänä. Enkä vetäise.


Hoidon kruunasi ihana hieronta ja manikyyri sekä esikoisen eka kauneushoitolavisitti oli aivan täydellinen!Ruohonjuuren hoitolassa ihohoitoja tehdään mm. Mádaran ja NAFHAN sarjoilla.


Manikyyri olikin erityisen ihana, kun esikoisen iho on täysin parantunut yleensä vaivaavasta atooppisesta ihottumasta. Ihottuman kanssa on jo muutama vuosi taistelu, kun kylmien ilmojen saavuttua iho on huonossa kunnossa pitkälle kesään. Kylmä kurittaa atooppista ihoa ja erityisesti tänä talvena lapsen iho on vaatinut erityisen paljon huomiota. Ongelmakohdaksi ovat muodostuneet pääasiassa kämmenselät, mutta muutoin kuivaa röhelöä löytyy käsivarsista. Ihottuma ärhäköityy kylmästä ilmasta, pakkasesta tai viimasta ja lapsen raavittua ihon auki, ihottuma infektoituu. Infektio pysyy yllä niin kauan kun ihon repii rikki. 


atooppinen infektoitunut ihottuma aiemmin tänä keväänä

Lääkärin määräyksestä hyppäsimme pitkään kortisonikierteeseen ihottuman ensimmäistä kertaa ilmaannuttua - lapsen ollessa kolmevuotias - kunnen vihdoin tajusin, että kortisoni ei paranna ihottumaa. Se auttaa hetkisesti, mutta väliviikon aikana iho palautui takaisin huonoon kuntoon. 

Kiinnostuin keväällä eteerisistä öljyistä testaillessani Florascentin itsehoitosuihkeita (juttu täällä) ja olin yhteydessä Ruohonjuureen. Sieltä kosmetologi Leena antoi minulle vinkin, jonka avulla lapsen tulehtunut atooppinen ihottuma parani täysin. 
Karitevoi olikin meille tuttu ja arkisessa käytössä, mutta terva-pihkasalva puolestaan uusi tuttavuus ja tästä löytyi apu tulehtuneen ihon hoitoon. Tämä ihanalta tervalta tuoksuva ihmesalva mitä ilmeisimmin auttaa moneen vaivaan ja tätä käytetään kuulemani mukaan myös sairaaloissa haavojen hoitoon. Salvan tehoaineista luettuani en ihmettele yhtään sen hoitavaa voimaa.

Männyn terva on antibakteerinen ja desinfioiva. Sitä on tuloksellisesti käytetty lääketieteellisissä tutkimuksissa psoriasiksen ja atooppisten ihottumien hoitoon. Terva on oiva apu tulehdusten ja halkeilevan ihon sekä maitoruven ja finnien hoidossa. Tervalla voidaan hoitaa hyttysten pistoja.

Kuusen ja männyn pihka ovat antibakteerisia, desinfioivia ja tulehduksia hoitavia. Takiaisenjuuri on myös arvokas tulehdusten hoitaja, jota on käytetty yleisesti ihon ja hilseen hoidossa.

Auringonkukansiemen- ja oliiviöljyt ovat korkealaatuisia ihoa hoitavia raaka-aineita. Ne sisältävät runsaasti hivenaineita ja vitamiineja sekä tärkeitä rasvahappoja. Mehiläisvaha on tunnettu jo tuhansia vuosia arvokkaana ihoa hoitavana aineena.


Hoito-ohjeeksi saimme sivellä tervapihkasalvaa, jota voi laittaa myös aukiolevalle iholle, koska salva ei kirvele. Kamomillan eteerinen öljy auttaa myös ihottumien ja tulehdusten hoidossa rauhoittaen. Sekoitin kuureittain tipan öljyä karitevoihin, sivelin ihottuma-alueelle ja haudoin itseliimautuvan sideharson avulla tulehtunutta ihoaluetta öisin. Aamuisin kämmenen alueen iho oli erittäin hyvässä kunnossa, mutta hoidon alussa ihoa vielä kutitti ja päivän aikana iho tietysti aukesi. Jatkoimme tulehtuneen ihon hoitoon salvan käyttöä ja kun infektio helpotti, laitoin vain karitevoita siteen alle. Näillä nikseillä, iho parani muutaman viikon aikana täysin. 

Tuoksuherkkä lapsi oli itse sitä mieltä, että tervapihkasalva eikä kamomillaöljy tuoksuneet lainkaan hyviltä, mutta koska tiesi, että ne auttavat ja eteerinen tuoksu haihtui pian levittämisen jälkeen, hän antoi hoitaa ihoaan. Täysin tuoksutonta karitevoita hän siveli iholleen itsenäisestikin.

Niin montaa eri voidetta, niksiä ja kikkaa, kun meilläkin on kokeiltu, tässä on todellakin jakamisen arvoinen vinkki toisille atooppisesta ihosta kärsiville. Meillä tämä todellakin toimii ja ensi talvea varten hoito aloitetaan heti, kun iho alkaa oireilla, ettei iho pääsisi lainkaan infektoitumaan.


 
Skål kesälomalle ja parantuneelle atooppiselle iholle!
  *) Yhteistyössä Ruohonjuuren kanssa

Suosikit