maanantai 5. toukokuuta 2014

Kotipäivä samistellen
Ote viime yön tapahtumista:

Kuusivuotias: Niisk-niisk-niisk-niisk. Niisk-niisk-niisk-niisk.
Äiti: Missä se nenäspray on?
(kello 2.37)
---
Kuusivuotias: Ei laiteta, mä en oo tottunut sellaisiin. Mä ihan vapisen. Odota äiti. Mun pitää rauhoittua. Oota äiti. Mä en halua.

Äiti: Se on yks pikkuinen suihkaus. Nyt laitetaan.

Kuusivuotias: Mä ihan kärsin tästä. Mä en halua äiti. Mua pelottaa.

Äiti: Nyt ihan oikeasti. Nyt se nenä tänne! Se helpottaa heti, ja saat nukuttua. Kaikki saa nukuttua!
---

Itkua ja suihketta summamutikassa moneen suuntaan, nenäänkin, sillä nenä aukesi saman tien, ja lapsi nukahti levolliseen uneen. Äitiin olikin suihkautettu adrenaliinia sen verran, että ne unet olikin sitten siinä, kunnes kello jo herätti kuuden jälkeen, ja totesin, että se on kotipäivä edessä.

Kotipäivä tarkoittaa meillä ainakin sitä, että minä teen töitä, vaikka sairaspäivän joudunkin virallisesti ottamaan. Miten muiden töissä, voiko tehdä lapsen sairaspäivän etäpäivänä töitä vai onko se aina poissaolo, vaikka tekisitkin töitä?


P.S. Äitilläkin on maripallot päällä, mutta kaverikuvaa ei saatu.

2 kommenttia:

Nikka kirjoitti...

Oi, miten tutun kuuloista. Meillä esikoinen viime yönä oikein pyysi tuota nenäsprayta, vaikka samalla huusi, että eiiii... en uskallakaan.

Meilläkin menee just noin, että jos olen kotona sairaan lapsen kanssa, teen kuitenkin töitä - ainakin jonkin verran. Sairauspäivänä menee, tai siis sinä akuuttina hoitovapaana vai mikä lienee virallisesti. Jos esikoinen on yksin sairaana, teen enemmän töitä. Kuopuksen kanssa ei niin onnistu.

Parantumista sinne!

Riikka kirjoitti...

Nikka kiitos. Sinne pikaisia paranemisia myös!

Meillä tuo esikoinen on draamaan mestari. ;) Teillä hienosti ymmärrystä, että nenäspray auttaa, vaikka se jännittääkin.

Itseäni vähän harmittaa, että etäpäivät on niin kiven alla, vaikka useimmiten saan enemmän töitä tehtyä kotona kuin toimistossa, vaikka olisi lapsetkin kotona (kiitos Netflix ja sisko leikkikaverina kotona). Niin eli en voi olla tekemättä töitä poissaollessa, mutta silti olen tilapäisellä hoitovapaalla. :S