tiistai 13. toukokuuta 2014

Jalassa Reiman Wetter


 
Kuopuksella oli akuutti kenkäpula talvikenkien jäljiltä. Kaivoin isosiskon perintöjä, mutta vk-kenkää löytyi numeroa liian isossa koossa, ja trust me, se oli liian iso, vaikka miten ajatteli kävelyvaraa. Yhdet hiukan naftit See Kai Run -nahkakengät olivat ainoat ns. pitokengät, kun Cientat joutuvat vielä odottamaan kesää. Nahkakengillä ei kuitenkaan päiväkodin liejuissa pärjää ja kumppareiden lisäksi jotkut kivat kengät tarvittiin.
 
Painin peruslenkkareiden ja vk-kenkien välillä, mutta totesin, että perusniket eivät pidä pätkääkään vettä, joten syytä on vielä investoida suojaavampiin kenkiin, ja kah! Kotiutin ihan just ja tasan niiden ovh:lla nämä kaunottaret. Mietitytti nauhat vrs. tarrat, mutta hyvin pysyvät kiinni eikä ole suurta vaivaa solmimisesta. Meillä on suosittu Vikingiä gore-texeisssä, mutta nämä olivat niin herkut, että päätin poiketa perinteisistä kenkälinjauksista näiden kohdalla. Näistä en löytänyt yhtään blogitestaustakaan, joten tässä tulee nyt yksi.
 
 
 
 
Tuli tuossa äitienpäiväviikonloppuna testattua tuo kengän vedenpitävyyskin, ja todettava on, ettei se ihan kumisaappaan veroinen tuon uittamisen jälkeen ollut. Kenkä oli kuitenkin vain hiukan kostea sisältä, muttei mikään litsimärkä. Reiman sivuilla kerrotaan, että kenkä on vedenpitävää haljasnahkaa ja saumoissa suljettu verkkovuori. Täytyy jatkaa testailuja ja tsekata, että kenkä pysyy kuivana ns. normiolosuhteissa, jos ei hc-lätäkköuittamista kestäkään.  
 
Lapsi tykkää itse kengistään kovasti ja niillä vaikuttaa olevan hyvä kävellä. Äiti tykkää kans reippaasta punaisesta väristä ja mallista. Kengät ovat kevyet, ja silti suojaavat. Meillä suositaan vk-kenkiä silloin kun ei sada. Päiväkodissa silmät pyörähtivät, kun totesin ma-aamuna, että hups, ne kumpparit sitten jäi kotiin, kun ei satanut, mutta ei hätiä, lapsen kengät ei pienistä säikähdä. Kumpparit ovat sellaiset ronttoset - mutta tokihan ne oman paikkansa ansaitsevat.
 
Reiman sivuilta löytyy myös tulostettava jalkamittari, joten kengän tilaaminen sovittamatta on helppoa. Wetter-kenkää löytyy myös mustana ja navynsinisenä kokoon (24-) 38 saakka. Pitäsiköhän tilata itsellekin? Hih! Kenkää löytyy ainakin näistä: ReimaltaLekmeriltä, Ellokselta *)
 
Mitä teillä on jaloissa näillä keleillä?

6 kommenttia:

Mimmu kirjoitti...

Meillä ei ole yhdelläkään lapsella ollut vk- kenkiä koskaan, ollaan pärjätty mainiosti kumpareilla, tennareilla ja nahkakengillä, mutta nuo näytti kaupassa niin kivoilta että jäin miettimään ostaisinko esikoiselle. Kiva kuulla että ovat hyvät.

Kati (Ei ihan vielä) kirjoitti...

Nuo näyttävät niin herkuilta. Harkitsin kyseisiä kenkiä vakavasti myös meille, mutta neiti kieltäytyi nauhakengistä. Nyt, kun oppi itse solmimaan ja olisi suostuvainen, ei tarvetta enää ole :D Alesta voisin harkita ensi vuoden kesään niitä kesäversioita... Herkumman näköisiä kenkiä nimittäin saa hakea :)

Miima kirjoitti...

Noi on tosi herkkuset, mut juurikin nauhat estää ostoaikeet - lapset ei osaa ite ja äiti tietää itsensä eikä halua yhtään lisäpaineita lähtöihin ;D

Riikka kirjoitti...

Mimmu olikos teillä päiväkotilaisia vielä? Itse suosin vk-kenkiä erityisesti just siellä ja ennen kuivia kesäkelejä. Nahkakengissä kärsii nahka nopsaan, mutta ne on usein mukavat jalassa.

Riikka kirjoitti...

Ne kesäversiotkin on mageet! Ne on ihan samannäköiset, mutta kangasversiot.

Riikka kirjoitti...

No äh. Tämä kommentoikin nyt kaikkien alle, ei yksittäisten kommenttien.. No tuleepahan yksilöllinen kommentti kaikille. :)

Niin Miima, älähän sano. Itsekin mietin tovin juuri tuota nauha-asiaa, mutta kyllä tuo pirtsakka ulkomuoto voitti ja päätin kokeilla. Tarroissa joutuisin myös avaamaan ja sulkemaan ne pienemmältä, joten siinäkin on duuninsa. :) Ja hei, saisihan noihin nauhoihin ne sellaiset vedettävät kiristimet, jolloin ei tarvitsisi solmia, mutta ei maksa vaivaa.