keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Synttärileivontaa osa II

Monsteri-marenki in the making


Miksi leipoa kakku, jota kukaan - vähiten sankari - ei kuitenkaan syö? Toiveissa kun oli sitä läätelöö. No saamasi pitää, darlin'. Vaan, kun ei. Pitäähän sitä nyt... Ei sitten menty sieltä mistä olisi kannattanut, vaan laitettiin vähän vaikeusastetta lisää ja sidekicki marengista. Pavlova. Nevahööd (jo toinen lainaus BB-Nikolta - auttakaa!).

Muutama muistutus:

Note to self: varaa neljään (4) valkuaisen erotteluun vähintään tusina (12) kananmunia. Älä sano mitään, minä kyllä tiijän..

Note to self 2: älä kuvittele, että pyöräytät sen porkeleen marengin vain vähän ennen vieraiden saapumista. Miten helkkarissa sitä paistetaan uunissa kaksi tuntia?!

Ensi jaksossa marsipaaniruusut. Ja terälehdet.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://blogit.iltasanomat.fi/liv/2013/07/12/marenki/
Sikke Sumari opastaa italialaisen marengin tekoon näin.

Olisit vaan laittanut jotain tomusokerikuorrutetta noiden mult... mud... muffinssien päälle, täydestä olisi mennyt.

OP

Ä.Hupulainen kirjoitti...

:D

Riikka kirjoitti...

OP: Kiitos armollisuudesta, mutta ei niitä muta-/multakakkuja voinut edes harkita esille. Mikään maailman tomusokeri ei sitä disasteria olisi saanut peitettyä.

Sinulla on huikea huumorintaju, kun yrität vinkata, että tekisin marenkia - vielä jossain vesihauteessa. Nevaeva. Sinänsä mielenkiintoinen resepti, vaikka siinä oli pari no-go -kohtaa allekirjoittaneelle. Siinä kohdassa missä lueteltiin tarvikkeet, todettiin: Kärsivällisyys. Se kosahti jo siihen. Toinen oli se Kitchen Aid. I wish, I wish, I wish.

Ä.H: ;)