Yet another headache

Nonni. Täällä vaaditaan nyt kompetenssiä (tosin vain excel-taulukon muodossa). Homman nimi on se, että "jostain varustamolta on löydetty joku mitätön jobbari, joka osasikin mandariinikiinaa. Eiks oo mieletöntä?" No niin mieletöntä, että nyt pitäs alkaa väsämään IsoH:lle kompentessiexceliä. "Se voi olla, että niille taidoille ei ole mitään käyttöä, mutta ainakin on hyvä olla sellainen taulukko." Niinpä niin. Sen tietää jo ilman taulukkoa, että nämä tehtävät eivät tästä muuksi muutu. Korkeintaan, jos joku homma osoittautuisikin jotenkin ihmeen kaupalla ihan ok työksi, niin sekin sitten viedään pois. Esimerkkinä kaikki ajattelua vaativa työ. Sen Herra IsoHerra tekee itse, niin tulee oikein. Tästä asiasta ex-kollegan kanssa käytiin sellaiset kädenväännöt IsoH:n kanssa ja saatiin kuulla, että "Kyllä te olette oikein Jeesuksen perkeleitä, jos te tiedätte mistään mitään."

IsoH näki, kun en tänään syttynyt kompetenssikeskusteluista. En yleensäkään syty mistään täällä. Nyt sitä piti tulla oikein mun pöytään nojailemaan ja paukuttamaan etusormella, että "Eiku oikeesti. Se pitää nyt tehdä. Katos, kun mun händikäppi on urheilu, mut kyl mä sen tiedän, että Ville Peltonen on ollut ennen myyjä." Se on Villen onni, muuten hän ei olisi ansainnut edes tuota mainintaa tässä putiikissa. Mistähän se tuonkin tiedon on onkinut? Mut se, että IsoH:lla on händikäppi - jo on aikoihin eletty.

Jotenkin tuntuu, että olenkohan oikeasti jossain piilokamerahommassa mukana, kun aamulla IsoHerra meni pojujen luo ja kysyi niiltä, että "Mistä äly on lyhenne?" Olisipa ollutkin niitä kameroita, kun pojut kiemurtelivat ja miettivät kiivaasti "Äää siis intelizens... äly... hitsit, nyt pistit kyllä pahan... öööö." Hehhe. IsoHerra sadistiselle tyylilleen uskollisena grillasi pojuja tovin aikaa, kunnes totesi, että "Se on ihan yhtä hyvä, kun multa kerran valmennuksessa kysyttiin, että mistä gap on lyhenne? Mulla alko siinä sutimaan perkeleesti, mut se on sama, jos kysyisi mistä äly on lyhenne. Saitteko kiinni?"

IsoH:n sanavarastoon ei kuulu fraasi "En tiedä". Lukuisia kertoja asiakas on pöllämystyneenä seurannut Herra IsoHerraa, kun se on niin, että jos ei tiedä, niin keksitään sitten jotain. Ihan mitä vain. Eräs asiakas muun muassa kyseenalaisti erään tutkimustuloksen ja pyysi kertomaan miten sitä voi käyttää tietyssä yksikössä siinä organisaatiossa hyödyksi. IsoH:n risponssi kuului: "Se mittaus ei ole itseysoikeus, vaan mahtava työkalu, joka tänä päivänä on jokaisessa organisaatiossa välttämätön, jotta voi olla tavoitetila. Oliks tää se sun kysymys?" Kun lyö itseysoikeuskortin pöytään, niin se vetää melko hiljaiseksi.

Suosikit