maanantai 7. toukokuuta 2007

Hallitsen aikaa

Haudi!

Nyt on sellaiset pidot pystyssä, että oksat pois! Sain ensimmäisenä päivänä pienen, halvannäköisen (kirkkaat värit, isot fontit jne.) kirjasen AJAN HALLINNASTA, jota en muuten ole tähän päivään mennessä vieläkään avannut. Puudelille ei ollut sellaista enää antaa, joten tarjosin innokkaasti omaani, mutta sitä ei saanut antaa pois. Piti vielä kommentoida millainen ko. kirja on. Ei ollut kauhean vaikea keksiä, että "Tosi hyödyllinen" ja saada siihen IsoHerralta vastaus, että "Just näin." Ei kai siihen muuta "oikeaa" vastausta olisi voinutkaan antaa.

Nyt muutes teen NB:tä eli "Nyy bisnestä" kalenterini ja seurantasysteemin mukaan.. Hihhih, huiputan komeasti tätä vartiointisysteemiä... Tai hei, pitää sittenkin muuttaa se "Hallinnoinniksi", kun tuosta NB:stä pitäisi varmaan olla sitten jotain evidenssiä. Damn I'm clever. Tekemisiämme siis seurataan "outlookista" (vartin tarkkuudella), seurantataulukosta, helllvetin isosta seinätaulusta eri väristen magneettien avulla (jota on käyty jopa "bentsmarkkaamassa") ja sitten vielä kommunikaattorin kalenterista - jota muutes ei lasketa, koska se "replikoituu" automaattisesti "outlukkiin".. Vois kysyä, että missähän välissä niitä töitä tehdään? Sillä ei kuitenkaan ole merkitystä, kunhan on AIKA HALLINNASSA!

Ex-partnerini totesi kerran, että hänellä menee koko päivä tähän "ajan resurssointiin", niin se vaan kuulemma johtuu siitä "miten huonosti ihmiset osaavat aikaansa resurssoida." Olemme käyneet huvittuneena keskusteluja siitä, että kyllä kai me kouluja koko ikämme käyneet ihmiset osaamme aikaamme resurssoida, mutta kissan_viikset ja katin_ kontit. Sillä kun ei ole mitään merkitystä. Mehän emme siis osaa mitään eikä meitä myöskään silloin tarvitse arvostaa. Vasta sitten kenties, kun sen arvostuksen on ihan to-del-la ansainnut. Ihan samalla tavalla miten kukin on palkkansa ansainnut. Sitä täytyy joka kuukausi ihan funtsia. Famous quotes by Herra IsoHerra:

"Kuule, vaikka ite Jeesus tulisi tosta ovesta sisään, niin mä en arvostaisi sitä pätkääkään. Se olis mulle ihan nolla, kuulitko. Se arvostus pitää ensin ansaita mun silmissä." Ou-kei.

ja toinen:

"Siis meillä oli ennen, kun oli se unelmatiimi täällä (jota ei siis selkeesti nyt ole, koska siitä on mainittava ainakin kerran päivässä) sellanen juttu, että aina kun mä annoin palkkakuitin käteen, niin jokainen mietti mitä on siinä kuussa tehnyt, että onko sen palkkansa to-del-la-kin ansainnut. Mun mielestä se on helllvetin hyvä niin."

No siitä on nyt seurannut siis tämä, että tämän aamun viikkopalaveerissa IsoH kaivoi esiin miljoona excelsaraketta sisältävän paperin ja sanoi, että "Nyt sit siihen merkkaatte koodein mitä teette milloinkin. On siis hallintoo, nyy bisnestä, asiakasinvestointia, WeeÄssää (se kuuluisa WorkShop), järjestelyä, projektiseurantaa..." Siis haloo, tuo "projektiseuranta" lasketaan siis ihan työksi! Joo ja nyt on otettu KOODIT avuksi, pelkät länsimaiset kirjainmerkit eivät enää riitä. Megalomaaninen olkoon tämän päivän psyykkiseen kuntoon viittaava termi ja ei tarvitse miettiä ketä sillä tarkoitetaan. Mun tehtävänä on siis kysyä meidän äitiyslomalla olevalta työntekijältä mitkä noi koodit on, kun ihme kyllä Herra IsoHerra ei niitä itse tiedä. Hei, olisihan se ollut Herran ihme, jos joku saisi olla äitiyslomalla rauhassa.

Kalenterit ja systeemit on nyt sit pidettävä kuosissa. "Otetaan semmonen, että jos ei perjantaina ole hoitanut koodeja kuntoon, niin ei voi lähteä kotiin." Joo, otetaan. Kaikista hauskinta oli se, että kaiken tämän jälkeen IsoH tokaisi, että "Mä kun en tykkää byrokratiasta, niin tehdään tää siksi näin yksinkertaisesti." Mikähän olisi sitten se ei-yksinkertainen vaihtoehto?

Hei nyt tää mun "hallinnointiin" resurssoitu aika umpeutui. ----

2 kommenttia:

tyttö kirjoitti...

AAAHAHAHAHAHAHAHAHA mä en kestä! :D

Aina kun luulisi että ei voisi pahemmaksi mennä, niin johan se vekkuli velikulta keksii jotain uutta... Mutta hei mieti mitä sun elämä olisi ilman sitä? No PERKELEEN harmaata, booringia ja epä_spirittiä! Ja demotivoitunutta! Niin, ja yhtä sekasortoista kaaosta, kun hallinnoisit ajankäyttöäsi ihan miten sattuu!

Huh, mitäköhän siitä mun uudesta työstä tulee kun saan ihan etänä töitä tehdä, ilman että kukaan hönkii niskaan, resurssoi ja laskee minuutteja. No eihän siitä mitään tule! Oisinhan mä nyt yks perkeleen jeesus jos siitä selviäisin! Ei näitä hommia kato kouluja käymällä opita, ja 95 prosenttia ihmisistähän ei osaa käyttää myöskään kalenteria!

Täytynee hankkia tänne kotiin fläppitaulut molempiin nurkkiin ja mielellään myös virtaavaa vettä. Vaikka kyllä mulle varmaan käy niin kuin entiselle supertiimin jäsenellekin, että kohta jo häntä koipien välissä Herralle soitellaan kun ei pärjättykään yksin! Ja kun huomattiin, että ei näitä hommia missään muualla osata hoitaa! Että siis Hunski (nimi muutettu), anna pliis mulle toinen mahdollisuus, kyllä se niin on että sä olit oikeassa, KAIKESSA! :)

Ripu Lindfors kirjoitti...

On se "hienoa" ja osoittaa "todellista vastuunottoa", että koet olevasi täysin hukassa työpaikan vaihdoksen myötä. Nii-in, olisi kannattanut olla niskuroimatta (Lue: kyseenalaistamatta virtaavaa flow-allasta). Nyt joudut vääjäämättä kadotukseen, kun sitä aikaa et nyt sitten ehtinyt oppia hallitsemaan täällä ollessasi. Ei voi kun voivotella, että miten sinun nyt käy. Muista ilmoitella miten jakselet varsinainen taakka harteillasi ja vastaat itsenäisesti ajankäytöstäsi. Huh. VOIMIA SINULLE RAKAS YSTÄVÄNI.

Ps. Jos kuulet uusista työpaikoista, niin ilmoita "per heti". Resurssoin itseni paikalle työhaastattelun ajaksi "02Asinv" koodilla. Sen merkitys on niin absurdi, että se menee varmaan läpi.